Onsdag

Idag är det onsdag, en helt vanlig onsdag och jag har inget i skolan jag måste till och jag vaknade halv åtta. Varför kan jag inte sova för? Det måste vara att det är ljust ute, fort jag slår upp ögonen och ser att det är ljust så är det omöjligt att somna om. Skit samma nu är jag uppe och jag funderar starkt på en promenad sen. Inte allt för lång promenad, men mina promenader har en tendens att alltid bli över en timma, men idag ska jag försöka hålla mig till 45 minuter. Ska ju träna ikväll så jag ska ju röra på mig då. Annars idag ska jag packa inför färden till Askersund i morgon, och så ska jag försöka skriva lite på en uppgift. Min motivation för skolan är inte den bästa men jag ska försöka skärpa mig.

I morgon bitti vid 7.29 tiden så ska jag åka till Askersund, kändes som att det var bättre att åka tidigt så att man har hela dagen på torsdagen att göra saker. Mamma och jag ska och köpa skor, både hon och jag behöver nya, mina stövlar sjunger på sista versen, provisorisk tejp kanske behövs:)

Denna vecka har jag som jag sagt förut lite press på mig att gå ner i vikt, 1,2 kg plus lite till eftersom jag gick upp till denna vecka. Så det blir hårdträning, så det kommer bli lite löprundor och promenader i Askersund när jag är där, samt mycket sit-upps (vet ej hur det stavas) och armhävningar och annat.

Nej nu ska jag se till att komma ut på promenad:)


Bilden tagen i förrgår:)
Härligt vårtecken


Konsten att vara...

...nöjd med sig själv. Det finns alltid någoting med sig själv som måste förbättras antingen sättet att vara eller hur man ser ut. Det känns för min del att jag måste ändra på båda, och det är tufft. Vikten är det viktigste för mig just nu, jag kämpar och kämpar och denna vecka kom min första motgång och det påverka mitt självförstroende rätt så mycket. Det värsta är att detta kom på påskveckan då frestelserna är stora. Ska försöka hålla mig ifrån allt godis som påsken bjuder på. När det gäller mitt sätt att vara så vet jag att det finns brister, jag kanske inte alltid är på mitt bästa humör men på sista tiden tror jag att fotbollen har påverkat detta rätt mycket, jag känner sådan stor press så jag känner ingen glädje, vissa stunder är det bra och andra inte. Varför kan man inte bara få vara nöjd med sig själv? Att vara överviktig påverkar mig enormt mycket, eftersom jag tränar mycket fotboll. Andra saker som påverkas är när jag ska handla kläder, det är inte roligt att behöva gå på den avdelningen i affären där det bara är storlekar som går från 46 och uppåt. Sen såklart påverkar det min kropp enormt mycket, speciellt mina knän. Jag tror att när jag gått ner ännu mer så kommer mitt sätt att vara också ändras.

Den stora frågan

Jag såg när jag var inne på lagsidan att det är träningsmatch nästa måndag. Hade jag ingen direkt koll på faktist. Har suttit och funderat fram och tillbaka och jag kommer bara fram till att jag inte kommer få spela den matchen. Lidköping är ett bra lag och som de andra tjejerna spela igår så tror jag inte de kommer ta ut mig. Jag har bara spelat en träningsmatch nu i vår och det var i lördags och det var inte någon bra match alls, det var bara rörigt tycker jag. Skulle vara roligt att få spela en riktig match där det är mer struktur. Men jag får va nöjd med den match jag får spela, blir bara konstigt den när serien börjar när man inte fått spela in sig något:/ Denna vecka kan jag bara komma på en träning eftersom jag åker till mamma över påsk. Det är ju bara en löpträning jag missar och den kan jag ta in genom att springa när jag är i Askersund.

Idag har jag varit i skolan i 7 timmar och lyssnat på samma föreläsare hela tiden. Till viss del bra men det var för lång tid. Sen när jag kom hem bytte jag snabbt kläder och tog mig en långpromenad på 1 timma och 50 minuter. Det var riktigt skönt att rensa huvudet, med tanke på bakslaget på vågen i morse. Nu håller jag på och tvättar och kollar på tv och kopplar av, ska ta och dammsuga hallen och toaletten med, det är sjukt va skitit det blir snabbt där. 

   


Veckans viktminskning

+1.2 kg:(

Jag ska förklara varför det blivit ett sådant bakslag denna vecka. Man kan säga att detta hände i helgen för jag vägde mig i fredags morse men då var det som det skulle. I fredags så åt jag en hel del naturgodis, på lördagen var det fest och jag drack cider och åt salta pinnar och cips samt en halv kycklingrulle och mitt i natten på Mc donalds. Okej det kanske inte var så smart av mig men denna vecka blir det inget undantag för något, jag ska skärpa mig ordentligt. Nu har jag ju 1.2 kg att gå ner denna vecka. Startar denna vecka med att jag går till puls och kör stenhårt i kväll.


Massa boll


Denna helg har till stor del handlat om fotboll, igår var det träningsmatch mot Karlsborg som jag skrev om i inlägget innan och idag var det träningsmatch mot Tidaholm. Idag var jag inte med och spelade men självklart var jag där och tittade på. Vi hade övertaget hela matchen och det gjordes snygga mål! Måste tillägga att vi ska spela i Div 4 och Tidaholm i Div 3 och vi vann med 3-2:)  Snyggaste målet idag var nog Malins mål, hon fick in en klockren boll!


Fotboll och partyhattar!

Igår spelade vi match mot Karlsborg tidigt på eftermiddagen, matchen blev försenad eftersom svenska cupen spelades innan mellan Skövde AIK och Degerfors. Sen så kom Karlsborg med 9 tjejer och en kille till matchen så de fick låna två spelare från vårat lag för att vi skulle kunna spela. När startelvan räknades upp så fick jag spela vänsteryttermittfält, jag blev chokad och fick lite smått panik. Jag har aldrig spelat mitt och har inte alls koll på hur jag ska förhålla mig på den platsen. Var dock glad att det var vänster, eftersom jag är bättre på min vänsterfot. det gick rätt bra men jag kände mig hur vilsen som helst...och konditionen måste förbättras om jag ska spela där. ska jag vara ärlig så sakna jag min forwardplats, där finns det i alla fall en trygghet. Matchen slutade 0-1 till Karlsborg och det var Amanda som gick över från vårt lag som gjorde målet. Man kan ju säga att vi vann ändå:) Idag är det en till match och jag får inte spela idag, laget möter Tidaholm. Lite speciell match tycker jag eftersom en i min klass spelar där:) Vi måste mosa dom för att jag inte ska bli mobbad i veckan nu!

Efter matchen igår var det bara att skynda sig hem och sedan hem till Nina och Robban som hade fest! Det var super roligt! Blev Bogrens sen och Nina och jag skaka rumpa ordentligt på dansgolvet!

Tiden ja, den har flyttats fram, faktist till min glädje för då ser det ju ut i alla fall som jag sovit längre:)

Jag önskar er alla en toppen söndag!


Lördag= Träningsmatch och Party!


Haha vilken härlig kombination, det är bäst att ha dem i rätt ordning:) Träningsmatch idag alltså! Samling kl 13.00 och sen match 14.15. Hoppas på attvi vinner liksom de andra träningsmatcherna som spelat nu! Det här är min första träningsmatch denna vår och jag hoppas få lite speltid. Jag är i alla fall taggad och vill bara gå in och göra en kanonmatch. Känner ganska stor press att prestera bra så jag har någon chans att börja placera mig i A- laget. Just nu känns det långt borta, men det är bara att kämpa.

Party var det andra som står på schemat idag, N & R har inflyttningsfest och självklart ska man dit och ha roligt! Blir även att skaka rumpa på Bogrens i kväll om allt blir som planerat! Det var längesedan jag var ute:)

Alltså hoppas jag på en vist på matchen så man kan komma med ett glatt humör på festen sen:)

Denna bild är från gamla Skyllbergstiden


Lektion med åk 1

Idag ska jag åka till min fältstudieplats och ha lektion om regnbågen, jag tycker detta ska bli jätte roligt! jag vet att jag har en kreativ klass att ha och göra med så det ska inte vara något problem tror jag? Karin ska med oh titta när jag har lektionen med så om det kommer allt för svåra frågor så kan vi hjälpas åt:)

Annars idag ska jag plugga lite och så ska jag och äta lunch med Nina och Robert å Thaihouse, det var evigheter sen! Det var även evigheter sedan jag umgicks med dem.

I morgon så ska jag spela match, det är två matcher i helgen men jag fick spela den som är i morgon mot Karlsborg.


Igår var det våffeldagen men jag har inte ätit en ända våffla:/ Skulle vilja ha en men man kan inte få allt man vill, sen så ska jag inte äta sånt så det kanske var någon mening med att det inte blev någon.

Hinner inte skriva så mycket mer nu, ska göra mig i ordning:)

Ha en bra dag!


Mattespindlar

Idag har jag blivit halvklar med mina mattespindlar som jag började med igår. Dessa spindlar ska jag använda i förskolan och räkna med ungarna!Familjen Imse:)


Ett litet inlägg

Är uppe med tuppen idag, börjar inte förens 10.15 men jag tvättar mellan 7-10. hade grymt mycket tvätt alltså, det bir as mycket när jag tränar. Så nu när jag tvättar så ska jag försöka fixa lite med mattespindlarna jag började med igår, ska klippa klart lite ben:) Annars idag har min grupp handledning sen ska vi plugga lite och efter det måste jag plugga. Ska verkligen ta tag i plugget, ska hoppa över FUM i kväll till och med, det tar för många timmar av min dyrbara tid att gå på det. jag vet att jag är delegat och borde gå dit men skolan går före. Ska dock åka och träna en timma på Claesborg kl 18.00, vi ska springa och jag behöver en paus. Det är skillnad på typ 1,5 timmar och 4-5 timmar.

I morgon är det ändrade planer gällande förmiddagen, jag ska på fältstudier och ha lektion om regnbågen. Karin ska med och titta också så det ska bli riktigt trevligt!

Nu blir det spindelfix!
Ha en bra dag!


Onsdag

Nu har jag inte skrivit sedan i måndags men jag har inte haft någon skrivlust. Så jag får helt enkelt skriva lite om vad som hände på dagen i måndags! Jo dagen började med att jag åkte till Karin där hon gör sina fältstudier och tittade när hon hade lektion påde på förskolan och skolan. Det var riktigt trevligt och intressant! Sedan åkte jag hem och slumra till i en timma på soffan, sedan så lämna jag in min punkterade cykel på lagning. På kvällen var det träning och vi började med en löptur på ca 15 min. Till min glädje hade jag sällskap när vi sprang för en gångs skull! Jag sprang nästan hela vägen nu utan att stanna, vi stanna till två gånger och gick några steg men annars var det full fart! He he detta kanske låter larvigt men jag har inte orkat springa så mycket förut, men när jag är 15 kg lättare och har draghjälp av någon så går det bättre. Resten av träningen gick bra med:) Hade jätte svårt att somna den kvällen:/ Somna inte förens vid 00.30.

Dagen efter skulle jag upp tidigt för jag trodde att jag började 8.15 men det visade sig sen vid 7.55 när jag väntade på sällskap till skolan att vi inte började förens 9.15. Det kändes riktigt surt alltså, med tanke på att jag kunde sova en timma till. Sen somna jag ju som sagt sent:( Tisdagen bjöd på föreläsning mellan 9.15-12.00 sen så hade vi grupparbete till 15.30 och vi hade riktigt roligt med många skratt! När vi var klara och gick ut så spöregna det och jag skulle gå en bit och hämta min cykel från verkstan:/ Det var bara att bita i det sura äpplet och gå, såg ut som en dränkt katt när jag kom fram och sen skulle jag hem igen i samma väder men det gick snabbare som tur var!

Idag är det onsdag och det är dags för fältstudier igen, idag ska jag vara till största delen av tiden på förskolan och ha en liten samling och intervjua förskolelärare om matematik. Ska även snoka runt bland allt material som används inom matematiken. I skolan ska jag inte alls vara länge, men jag måste fråga lite saker till min handledare. I kväll är det träning igen och det ska bli roligt! Känner att jag börjar få tillbaka gnistan igen, kanske för att jag vet att jag kommer få spela minst en match i helgen. Eftersom vi har två matcher på två dagar så måste nästan alla spela.

Eftersom jag inte vet om jag kommer hinna blogga i morgon kanske det är bäst att göra det idag om vad som händer fram över. I morgon så ska jag till skolan på handledning med min grupp sen tror jag vi ska sitta och arbeta lite, om inte annat så ska jag plugga, JAG SKA PLUGGA!!! Kommer sätta mig i biblioteket, har en kompletering från ett seminarium ddå jag var sjuk. ska skriva ett A4. Låster inte mycket men man ska ju ha något att skriva med, jag har ju ingen att diskutera med heller som de andra hade.

På fredag är jag lite osäker på vad som händer, om jag inte är på fältstudier så blir det gymmet på morgonen och sedan plugga. Ska käka lunch med Nina och Robban på Thaihouse någongång efter ett. Det var hur länge som hellst jag åt där. Ibland får man unna sig något gott tycker jag. På kvällen ska jag till Ryd till Louice och Emma på förfest innan vi ska till kåren, dock ska jag vara nykter eftersom det är match på lördag eller söndag för min del.

Nu orkar jag inte skriva mer, men ni som läser får ha en bra dag och lämna gärna en komentar innan ni lämnar!


Veckans viktminskning

Veckans viktminskning: -0,5 kg

Total viktminskning: -15,3 kg

Jag är riktigt nöjd men min viktminskning denna vecka! kan man vara annat när man har varit sjuk? Jag har tränat stenhårt sedan i fredags för att nå 15 kg gränsen och det gav ju ett bra resultat! Nästa delmålvikt är att ha gått ner 18 kg, men jag vet inte till när? Men jag kommer vara överlycklig den dagen vågen visar det:)


Igår var det söndag och jag började dagen med att gå till Puls och träna. Kan säga att det kändes i kroppen att jag tränat hårt i helgen, men det gick bra i alla fall. Sedan på eftermiddagen så var det aktiviteter med laget, vi hade två tävlingar och så basta vi och smörjde in oss med honung och salt. Hehe nu låter det kanske konstigt men det var faktist sant. Det var som en pealing som tog bort döda hudceller. Jag är inget fan av honung men jag stod ut med den söta lukten. När det gäller tävlingarna så kom jag, Linn och Evelina K 1.a i båda grenarna:) Eller rättare sagt 1.a baklänges. Hehe vi var sämst men det var vi stolta över:) 

Idag är det måndag och början på en ny vecka, till min glädje. Denna vecka kan inte bli sämre än förra:) Nu får det vara slut med ond rygg och magsjuka. Om en timma sitter jag på bussen, ska till en i klassen där hon gör sin fältstudie. Ska observera när hon har en samling på förskolan och en lektion i skolan. Känner verkligen pressen tills jag ska ha mina lektioner. Har inte bestämt dag än, men det kommer få bli efter ungarnas påsklov. Över påsk måste jag plugga och fixa jätte mkt inför min mattesamling i förskolan. Jag har flera förslag på saker jag kan göra, men när ska jag fixa materialet, man måste göra det själv. Funderar på om jag inte skulle ta mig till skolan när jag kommer hem idag och skapa lite. Har inget passerkort till bildsalen bara? Får Fråga Sofia om jag får låna hennes. Hoppas någon vill göra mig sällskap? 

I kväll så är det fotbollsträning och jag längtar! Har inte rört en boll sedan förra onsdagen. Det är löpning som uppvärmining och det brukar jag bäva för men eftersom jag gått ner så mycket i vikt så är det inte så jobbigt längre. Det kan vara skönt och springa en bit innan! Jag tänkte åkaa till familjen över påsk och då måste jag verkligen träna. Då är det inte så många alternativ och välja på utan jag måste springa och det är ju bara bra. Jag måste förbättra konditionen.

Nu är det dags att göra sig i ordning sen måste jag åka!
Ha en bra dag:)¨


Soliga lördag<3

Jag blir så glad när solen tittar fram och torkar upp det blöta från backen. Det har regnat i två dagar nu och då behövs det torka lite så det slipper bli allt för slaskigt. Ska faktist ta mig ut och gå en timmas promenad, har varit på gymmet nu på morgonen och träna en timma, men en promenad är aldrig fel:) Känner mig som en maskin nu efter jag har varit sjuk, behöver få ur mig allt jag inte fick ur mig i veckan på tre dagar, så inte vågen sviker mig. Mitt mål för veckan är att ha gått ner 0,2 kg så jag når -15 kg, det skulle kännas underbart!

vad ska jag göra annars idag då? Jag borde ta fram böckerna och plugga men hur lockande känns det en lördag liksom...inte roligt alls. Men jag måste, en timma ska jag le kunna lägga ner. Måste erkänna att min motivation ligger på botten just nu, för plugg alltså. Jag måste finna gnistan igen så jag tycker att det är roligt. Det som skulle kunna  hjälpa mig är om jag jobbar ikapp massor så jag inte ligger efter, men hur trött kommer jag inte vara sen:/ Ne nu i veckan är det skärpning, nu måste jag komma igång.

I morgon så ska jag träna lite på gymmet på morgonen igen, dock tror jag bara det blir en halvtimma, sen så går jag i en timma. På eftermiddagen ska vi ha lite aktiviteter med fotbollen, dock inte med boll. jag har inte en aning om vad vi ska göra? Det vi fått reda på är att vi ska basta och att vi ska va ute och ha med kamera. Sen skulle vi ha med honumg och flingsalt? Fråga mig inte vad de har hittat på? Men roligt ska det bli kan jag tro! Jag är glad att va frisk så jag kan va med!


Fredag!

Fredag är bland de bästa dagarna jag vet, det är så mysigt att sitta på kvällen och mysa framför tvn och veta att jag får sova på lördagsmorgonen (Ok jag har haft det hela veckan när jag varit sjuk, men annars liksom!). Brukar alltid lyxa till maten lite på fredagar med och idag blir det Pannbiff med fetaost i och kokta grönsaker till, det ska bli mumsig.

I kväll har jag problem med vad jag ska se på tv kl 20.00? Let´s dance eller Så ska det låta? När det gäller Let´s dance så är det näst sista veckan men jag tycker det programmet börjar balla ur helt. Hur menar jag då? Jo om man har kvar Bygglovs Willy veckan innan finalen så har programmet ballat ur. När det gäller så ska det låta så kan jag ju faktist kolla på det på SVT play efter let´s dance

Nej nu blir det matlagning för hela slanten!

Ha en bra kväll:)


Duktigt Fia!

1 timmas träning på gymmet och 1 timma och 20 minuters promenad! Känner mig duktig:) Efter att ha legat i soffan och sängen sedan i måndags eftermiddag så var jag bara tvungen att sätta igång och träna! Skiter i vädret, det får regna och blås hur mycket det vill, jag går ut och går i alla fall:)

Piggelin!

Idag känner jag mig som en helt ny människa, jag har till och med varit ute:) Det var skönt att få frisk luft i lungorna! Det var bara en promenad till Willys och hem men det var skönt ändå. Just nu känns det som att jag skulle kunna åka till löpträningen men det är nog bättre om jag tar det lugnt idag med så tar jag och går till gymmet i morgon förmiddag och tränar. Längtar redan till nästa veckas träningar, på tre veckor så har jag varit med på tre fotbollsträningar pga min rygg och magsjuka. Så jag vill komma igång och lira igen! Hoppas på att få vara med på i alla fall en av två träningsmatcher nästa helg. Men som jag sagt förut så kan man aldrig vara säker.


Elefantfotboll

Hitta ett klipp från Thailand när jag och Sandra var på jeapsafari och vi kollade på en elefantshow. De fråga om någon fotbollsspelare i publiken ville ställa sig i mål. Hehe jag var rätt sugen men jag våga inte riktigt. Vem vet hur hårt den elefanten kunde sparka. Det fick räcka med att jag drog dragkamp med den efter sen:)


Fragglarna!

Fragglarna!

På Vakna med the Voice i morse prata Paul, Josefin och Jacob om serier man saknar på tv och då kom dom in på fragglarna! Älskade Fragglarna när jag var liten! Man blir så glad av introlåten! Kunde inte lägga Youtube klipp på det men tryck på länken där uppe så kommer ni till klippet!
Ett annat barnprogram som jag tittade på var Doktor Snuggles!


Basilusk

Undra vad det är för basilusk som in te vill komma ur kroppen? har känt mig bättre oh bättre under dagen men nu börjar det kännas sämre igen:( Kanske är för att det är kväll och jag har hållt igång lite här hemma och städat. Kanske skulle tagit det lugnt idag med och inte ansträngt mig mer än nödvändigt.

Troll

Idag känner jag mig lite bättre men fortfarande matt i kroppen. Har vadrat runt som ett troll i lägenheten och plockat lite. Orkar inte ligga i sängen en hel dag till, så jag har bestämt mig för att röra mig lite på den lilla yta jag har. Känner mig lite deppig eftersom jag vet att min grupp är på Balthazar och gör lite besök idag, ville så gärna gå dit:( får vänta och följa med en annan grupp en annan gång.

Ska gå ner och kolla fall det finns tvättid, känns som jag måste sysselsättsa mig lite. Tvättkorgen är full och det är lika bra att ta tag i det nu, så jag har rena kläder sen när jag är frisk. Sängkläderna har jag ryckt ur också, låg i sängen och svettdes hela dagen igår så nu behöver jag lite renare sängkläder.

Nu orkar jag inte skriva mer.

Ha en bra dag!

Bra vänner!

Det är tur att man har goda vänner som ställer upp när man är sjuk. Nina och Robert har varit och handlat glass och nyponsoppa till mig! Love you!


Maginfluensa

Då var det dags, det var min tur att få helvetet, men varför just nu? Denna vecka är den veckan man inte ska bli sjuk, jag hade mycket inplanerat och allt är inställt:( Idag var det seminarium och nu väntar kompletering i stället och missar träningen i kväll. I morgon skulle jag tillsammans med min basgrupp till Balthazar och så missar jag träningen. På torsdag skulle jag till fältstudien och göra intervjuer och på kvällen så missar jag träningen. Är jag glad? NEJ!! allt känns bara så dåligt och hela min kropp känns som en lerklump som är tom inuti. Har inte ätit något sedan igår vid lunch, bara lukten av mat ger mig kväljningar. sen orkar jag inte laga till något heller:( har ingen som kan hjälpa mig:( När man är sjuk vill man va hemma hos mamma....

Veckans viktminskning

Veckans viktminskning:
-2.3 Kg
-3 cm runt midjan

Total viktminskning på 8 veckor:
-14,8kg
- 13 cm runt midjan


Tillbaka till Skövde

Sitter fortfarande i Askersund, är uppe tidigt för jag har lite tvätt och fixa med och så håller jag på och packar lite. Kl 9.35 går bussen till Hallsberg där jag får vänta mer än en timma på tågett som går 11.33. Hoppas verkligen att jag slipper vänta mer, vill inte att det blir som i fredags då det var 40 minuter försenat. Nä'r jag kommer hem så ska jag packa upp och sedan ska jag och handla för det finns inte så mycket hemma.

I kväll är det träning som gäller eftersom jag inte fick vara med på träningsmatchen. Tror inte vi blir så många som trä'nar eftersom 16 st ska spela match. Tänk om det bara blir jag? Ja i så fall tänker inte jag bara strunta i och träna utan då löper jag en runda när jag ändå tagit på mig kläderna och tagit mig dit. Dels åker jag ju hem nu på förmiddagen för att kunna träna så det skulle ju kännas surt om det inte blir något.

Denna helg känner jag blev för kort och jag har inte hunnit med så mycket. Eller jo det har jag men jag kunbde hunnit med mer. Igår var jag i Åmmeberg och Therese och lilla Molly sedan på eftermiddagen var jag hos min kusin och lilla Tilda.  Det var en trevlig dag och Sofia åt saker hon inte skulle ätit men det struntar hon i!!! Men till viss del finns ångesten... Ibland måste man bara få synda och äta gott. Men vågen är inget jag vill ställa mig på i morgon som det känns nu.

Nu åter till packningen

Have a nice day!

Melodifestivalen

Van rätt låt? Nja jag vet inte? Det var ju i alla fall en av mina tre som jag trodde på. Jag sa att jag trodde på Salem, Saade och Anna Bergendahl och nu vann i alla fall en av dem. Men jag tyckte dock att Salem Al Fakir skulle ha vunnit. Men jag är glad över att Anna vann i alla fall...De som såg mest besviken ut var nog Pernilla Wahlgren och Peter Jöback, men deras låtar höll inte ikväll.

Löprunda i solen

Sitter i Askersund hos familjen! Åkte igår förmiddag, Mamma och syrran hämta mig vid stationen i Hallsberg och sedan åkte vi direkt till Mariebergsköpcentrum i Örebro och shoppa lite:) Inhandlade mig två par mjukisbyxor som var behövligt eftersom mina andra är trasiga. Efter det så åkte vi till Åmmeberg och kolla huset som Marina och Björn gjort i ordning lite för att snart flytta in  och till sist körde vi Marina till Mariedamm och Mamma och jag åkte hem för att ha lite fredagsmys framför tvn.

Idag är det lördag och jag vakna redan kl 07.00 och bestämde mig för att ta en löprunda i morgonsolen och det har jag gjort 30 minuter belv det. Det var svinhalt på vissa ställen så jag får le kalla det att gå-springa. Det var skönt och då har jag gjort dagens dos av träning. Ska snart lägga mig på golvet och träna magen lite, den behöver trimmas lite!

Vad ska jag göra annars idag? Jo jag ska till Therese och Molly och hälsa på och i kväll ska jag hem till min kära kusin och kusinbarn och äta mat oich titta på melodifestivalen! Jag och Tildis ska allt dansa lite:) jag tippar på att det kommer stå mellan Salem Al fakir, Anna Bergendahl, Eric Saade och Timotej. Jag skulle bli förvånad om någon annan vann. Dock den bästa slagern i år är ju Pernilla Wahlgrens.

Nej nu ska jag in i duschen!

Ha en bra och solig dag!

Inte denna gång heller:(

Får inte vara med på denna träningsmatch som är på söndag heller:( Förra veckan kunde jag förstå men inte denna vecka. Känns som jag bränt min chans eftersom de skulle dra ner på folk varje träningsmatch.....Orkar inte med allt....

Upp och hoppa!

Uppe med tuppen och om en timma ska jag vara i skolan men jag har inte druckit min morgondryck eller tagit på mig, utan jag sitter här i mina sovkläder. Känns som att jag inte orkar resa mig upp utan jag skulle kunna sitta och mysa i soffan hela dagen. men nu får det bli fart, vi har handledning först sen är det grupparbete som gäller, lite olika grupparbeten, vi tänkte hinna med så mycket som möjligt idag. Men jag tänker inte sitta längre än till kl 16.00 eftersom jag ska träna kl 18.00 och jag behöver komma hem och ta igen mig och packa. Löpning i kväll ja, det ska nog gå bra.


Denna vecka känns min kropp helt okej och jag tror mitt viktresultat kommer se bättre ut på måndag än den gjorde nu i måndags, men 0,5 kg är inte dåligt men det skulle vara roligt med lite till har har 7.5 kg till min nästa målvikt som jag satte upp tills Juli. Jag tror och hoppas att det kommer bli mer till dess.


alltså jag måste prata lite om mitt blåmärke efter min vurpa i en trappa förra tisdagen. Jag tycker det bara ser värre ut varje gång jag tittar på det men jag har inte ont. kolla liksom första gången jag tog kort på det vad litet det var i gämfört med nu. Dock så är ju det inte mörkblått nu, utan mer åt lila och röda hållet. Borde ju gå bort snart tycker jag.


Dagen efter till nu


-"Dojan funkar men....

...den gör inte som jag vill", träningen idag gick bättre men inte så bra som jag vill. Jag ska inte klaga för ingen träning kan bli sämre än i måndags. Ja ja jag har bestämt mig för att kämpa som tusan för att platsa i A-laget, jag strävar ju inte att spela i F19+ även fast de är bra det med. Nu låter det konstigt att jag får spela i F19 men de får faktist ha 5 spelare över 19 år. I morgon är det löpträning och jag kommer ta det i min takt så jag orkar runt alla rundor. Har kommit på att om jag hänger på i de yngre tjejernas takt så kör jag slut på mig mycket snabbare, och huvudsaken tycker jag är att jag orkar med hela vägen. Från och med ska jag vara positiv och kämpa tills jag når dit jag vill och lite till.

Onsdag

Har varit på fältstudier idag i 1,5 timma. Det gick bra och ungarna jag intervjua är ju så härliga! När jag kom hem besteg jag diskberget och nu finns det inte kvar. Gjorde även en god lunch som ni kan läsa i inlägget innan. Har läst lite om mattematik i förskolan, hittade lite fakta vi kan ha med i vårt grupparbete. Ska leta mer i böckerna men just nu har jag en liten paus. Det är träning kl 17.00, och jag kommer gå dit och göra mitt bästa och hoppas på en bättre träning denna gång.

Nu åter till pluggandet

Ha en bra dag!

Lunchtips

Fiskpannetter med rivna morötter och sallad

-Stek fiskpannetter
-riv morötter


Salladen
-Hacka en halv lök
-Skär lite gurka och sallad
-En burk med majs
-Lite fetaost

Kan ha till:
Felix fiskdressing


Hur ska jag hinna med?

Jag hinner inte med i skoltakten nu:/ Mina två kamrater jag är i samma grupp som kör på i 100km/h och jag hinner inte göra något innan de gjort klart nästa. Jag försöker verkligen göra något men eftersom sakerna blir klara innan jag hinner reagera så får jag lägga saker åt sidan och försöka hinna på nästa resa. Idag när jag kommer hem ska jag dyka ner i böckerna så jag har med massor tills i morgon. Jag är dock inte för helgjobb men det är då det mesta sker.  

-"Ryck upp dig Sofia"

Idag säger rösten -"Ryck upp dig Sofia", jag har varit deprimerad hela dagen och trött. Sov inte så bra i natt för jag hade massor utav tankar som sväva runt i huvudet. Nej men jag ska rycka upp mig och sluta tycka synd om mig själv. Får hoppas på att träningarna går bättre fram över och jag kommer kämpa vidare. Vet inte hur mitt liv skulle se ut utan fotboll? Tränade på Puls förut och det gjorde att jag rensa huvudet lite.

-"Lägg ner Sofia"


Ibland är det som att en röst säger -"lägg av Sofia". På sista tiden har jag ifrågasatt mitt fotbollsspelande, det känns bara som att allt går så fel och att all min träning inte ger något resultat:( Jag känner mig bara så värdelös och att det inte spelar någon roll att jag lägger av för jag är ingen direkt tillgång i alla fall. Jag känner mig bara ledsen, men samtidigt tycker jag om fotboll så mycket att jag skulle gå under om jag bara skulle lägga av. Vad är det jag gör för fel? Jag har gått ner i vikt, motionerat mycket och springa är inte lika jobbigt som det var förut.Veckans viktminskning

Veckans viktminskning:
-0,5kg

Totalt:
12,5kg

Denna vecka har jag inte kunnat träna pga ryggen, det kanske är därför siffrorna inte är lika bra som de brukar vara.  Denna vecka är det nya tag!


Träningsmatch

Idag var jag och tittade när laget spelade träningsmatch mot Hörnebo. Behöver inte säga så mycket mer än att vi vann med 10-1!!!! Det var absolut inget DIV 3 lag vi mötte, snarare ett flicklag som behöver träna på att sammarbeta på plan och sluta gnälla, tränarna med. VÅMBS damlag är bäst, det är bara att de andra lagen inte förstår de utan de måste komma på massor utav saker att gnälla på. Att skutta runt på planen och vara fredliga är inte vår grej:) Men vi går häller inte in för att skada folk. Idag var det halt på planen men det ville de få till fult spel:p

Melodifestival kväll!

Sitter hemma i lägenheten helt själv och tittar på melodifestivalen som sänds från Örebro. Nära mina hemma trakter och om jag hade bott kvar i Askersund hade jag gjort allt för att få komma dit och vara med och titta live. Vi får hoppas på att det någongång kommer till Skövde:)

I morgon ä det träningsmatch mot Hörnebo men jag ska inte vara med och spela eftersom jag inte tränat under veckan pga ryggen. Ska i alla fall dit och heja fram laget till seger, kan bli svårt eftersom Hörnebo ligger i Div 3 och vi Div 4 men man ska aldrig säga aldrig.  

Under eftermiddagen och kvällen har jag hunnit tvätta, plugga och tagit 1,5 timmars promenad:) Det är inte dåligt tycker jag! Kände mig som en maskin på promenaden det kändes som jag kunde gå hur långt som helst men eftersom jag hade tvättid så kunde jag inte det:/ I morgon blir det självklart en långpromenad igen, eller så blir det ett träningspass på Puls.

I´m back!

Nu är jag mig själv igen och jag tränar och promenerar som vanligt igen! Det är hemskt när jag inte kan det eftersom jag under de senaste veckorna gjort en vana av att träna mycket. Nu hoppas jag jag i alla fall att kunna träna obehindrat resten av året.

Nu på morgonen har jag varit på Puls och träna och det gick jätte bra, blev mer kondition än styrka. Är sugen på att ta en promenad sen med! Minst en timma i alla fall! Ska tvätta mellan 13-16 så jag får se vart jag kan klämma in det?

Har bestämt mig för att åka till Askersund nästa helg till familjen, måste se hur syrran och Björn fixat med huset:) Ska passa på och träffa lite folk med som jag inte han med sist!

Ha en bra dag!

Underbara sol

Bilden är tagen på morgonen idag när jag tog min promenad!


Mörblå

Dagens färg är mörkblå:) Det rosa och lila är borta...men jag har faktist inte lika ont längre!


Solen:)

Jag får vårkänslor, solen lyser och himlen är blå! Jag måste ta en promenad sen, det är mycket bättre i ryggen idag och jag kunde ta mig ur sägen utan att känna av någonting och jag kan gå runt utan att känna det också! Att jag tog det lugnt igår har gett resultat!

Annars idag ska jag intervjua tillsammans med två andra som sitter i valberedningen med mig. Vi kommer inte komma kunna fylla upp styrelsen men förhoppningsvis lite. Sen i kväll ska jag bara ta det lugnt och titta på tv och ha det gött!

Ha en bra dag!

Lila, rosa, blå

Idag går blogginlägget i färgtema, det låter roligare än vad det är. Nu ska jag försklara hur dessa färger kom till. I tisdags var det fotbollsträning och jag kan ju säga att den träningen inte blev av för mig. Jag han byta om och ta med mig varttenflaskan utanför dörren vid omklädningsrummet och ta två steg ner för trappan, sen låg jag nedanför trappan. Jag halka med fotbollsskorna på mig i den hala trappan som gått i så många gånger men inte ramlat. Jag hade tur att inget bröts men otur att ryggen fick ta stryk. Fick ett trappsteg rätt i ryggen, och smärtan går inte att beskriva. Det första jag tänkte på var att jag har så j*vla ont, jag var helt ensam där ute för de andra var kvar i omklädningsrummet och några var i hallen. Jag hamnade ju i snön så det var riktigt kallt också, jag hade så ont att jag inte kunde roppa på någon heller. Så jag tog mig upp för trappan igen och in i omklädningsrummmet och la mig över en bänk som stod i mitten och bara grät av smärtan. Jag kunde inte vara med på träningen sen för fort jag tog ett steg så gjorde det ont. På natten kunde jag inte sova, fort jag råka vända mig till vänstersidan där jag slog i mig värst så vakna jag.

Igår var det Framtidsmässa på skolan och jag var fikavärd, jag hade ont hea dagen och jag gick runt på ren vilja och stress så jag kopplade bort det onda. Dock kände jag av dem på kvällen när det var bankett och jag satt ner hela kvällen. Men för övrigt hade jag en riktigt rolig dag!

Idag känns det bättre i ryggen, jag pröva och hoppa runt och springa lite nyss men då känns det värre, så det blir ingen löpträning för min del i kväll, dock har vi spelarmöte så jag måste åka i alla fall.


OS

I söndags slutade vinter OS 2010 i Vancover, den sluta bra med ett svenskt brons av Johan Olsson i 5 milen! 


Sammanfattningsvis så blev det 11 medaljer till sverige: 

Guld:
Charlotte Kalla (Skidor)
Björn Ferry (Skidskytte)
Marcus Hellner (Skidor)
Stafett herrar (Skidor)
Lag Norberg (Curling)

Silver:
Anna Haag (Skidor)
Charlotte Kalla och Anna Haag i Stafett (Skidor)

Brons:
Anja Persson (supercomb)
Johan Olsson (Skidor)
André Myhrer (Slalom)
Johan Olsson (Skidor)

Anja Pärson, Björn Ferry och Anna Haag. Foto: Scanpix
www.svt.se/os


Veckans viktminskning

Veckans viktminskning;
-2kg

Total viktminskning:
-12kg

 


RSS 2.0