Bilder

Chaweng beach!
Boh Puth beach

Koh Samui, Sandy Resort Kl 21.29

Hallo!

Mamma jag lever!

Nu sitter jag pa hotellet vi bor pa i Koh Samui, och vi hade turen att ha datorer har. Vet inte om det ar bra eller daligt, eftersom risken ar att jag ar inne for mycket. Ne jag ska faktist inte sitta har ofta men jag vill ju garna uppdatera er lite. Flygresan gick i alla fall bra! Men bade jag och Sandra blev snopna over att vi inte mellanlandade? Vi akte i ett jatte stort plan som man fick ga ner en trappa for att kuna ga pa toaletten. Jag blev lite smatt aksjuk nar vi narmade o0ss phuketsflygplats for da var det riktigt mycket luftgropar sa hela planet skakade. Men det var verkligen haftigt att se phuket fran luftenb, man sag verkligen hela stranden. Sedan nar vi kom fram sa fick vi vanta tre ocvh en halv timma pa nasta plan som skulle ta oss ut till koh samui, och det planet var fyra ganger sa litet som det stora planet vi akte till phuket med. Nar vi kom fram till hotellet fick vi lite problem for dom hitta inte var bokning, men vi fick till slut en bokining i alla fall sa allt loste sig till slut men man blev lite irreterad, det var till och med pa tal om att vi kanske skulle fa flytta runt till olika rum men det slapp vi. Sandra och jag somna ganska direkt nar vi la ossi gar kvall for det hade varit en lang och jobbig flygresa och klockan var ungefar 21.30 nar vi kom till hotellet thailansk tid, alltsa 15.30 svensk tid. Vi sov 2 timmar sammanlagt pa planet.

Idag sa har jag och sandrat utforskat bade boh puth beach och Chaweng beach. Chaweng var klar bast, hade bra marknad och strand med massor av aktiviteter och fina restauranger. Vi har aven tagit premiar doppet i havet! Vi har ju inte sa langt dit. ca 2 meter fran hotellet.  Det var riktigt skont och hoga vagor! Vadret har varit mulet idag och i morse var det mycket skurar men det forsvann vid 12 tiden pa dagen. Det var bra vader att shoppa i alla fall!

Sandra och jag har nyss varit och atit en god middag och drukit pina colada ur en kokosnot, ska lagga upp en bild pa den nagon annan dag!

ฟ กำ หฟ พฟ ฟสสร้นยยฟ
(Ha det sa bra allihoppa!)


Thailand, nu kommer jag!

Kl 12.40 kommer min kusin och hämtar mig, hon kör mig till Hallsberg där tåget går till Göteborg. Sedan när jag kommer till göteborg, blir det buss ut till Sandra i Bohus. Kl 19.00 åker vi ut till Landvetter för att sedan kl 22.50 lyfta med planet mot Thailand! Blir en åkande dag för min del idag, men vad gör man inte för att få lite semester!

Ja jag kan väll inte göra annat än att önska alla en god fortsättning på julen och gott nytt år! Kommer hem den 10 Januari, men jag ska försöka att någongång få tag på en dator och skriva ett inlägg så ni vet att jag lever och mår bra! (order från min mor).

Hej då sverige!
 

God Jul

Idag är jg uppe tidigt, jag vaknade kl 8.00 men kunde inte somna om, det kändes som vilken dag som hällst. Jag gik ur min varma bedd och gick till köket för att läsa Nerikes Allehanda och då kom jag på det, det är ju julafton. Genast tänkte jag att det är ju synd att det inte blir en vit jul i år:( Jag vinklade persiennerna och kollar ut och jag tror inte mina ögon, DET HAR SNÖAT. Det är inte mycket snö men den det är vitt på backen och det räcker för mig. Hoppas det ligger kvar hela dagen!

Idag så jobbar mamma till klockan 16.00 så Pelle och jag ska åka till Töreboda en sväng och hälsa på Pelles Mamma och önska henne god jul. Sen ska vi hem och göra i ordning all julmat tills mamma kommer hem så ska vi äta och ha det gott! Sen på kvällen kommer Marina och Björn he hit oh då blir det julklappar. Sen är spektaklet över för detta år. Då är det jag som inte kommer kunna sova även fast jag borde sova ordentligt. Nervositeten för resan växer!

JAG ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT GOD JUL!


Julklappar

Jag har under hela året sagt att julen 2008 vill inte jag ha några paket. Anledningen till detta är för att jag har inte plats med så mycket saker hemma och jag har nog med saker att försöka få undan redan. En annan orsak är för jag verkligen inte behöver någonting och om jag skulle komma på det i efterhand så fyller jag ju år tre veckor efter jul. Jag har sagt att jag hällre vill ha ett kuvert med en liten summa i fall någon vill ge mig något, då kan jag använda dem hur jag vill och pengar tar inte plats.  Nu låter det som jag är portskämd, men det tycker inte jag. Jag har bara en annan lösning på saker och ting. Just denna jul skulle jag behöva pengar eftersom jag åker utomlands dagen efter julafton, pengar skulle vara den bästa julklappen jag kan få. Men idag insåg jag att min familj har köpt julklappar till mig:/ Okej vist blir jag glad att de tänker på mig, men som sagt jag skulle bli gladare att få ett kuvert. Jag har helt enkelt växt ifrån julklapparna, det är roligare att ge bort. 

Dagen före dopparedagen

Julklapparna är klara, räkningarna är betalda, packningen är klar, granen är pyntad och nu är det bara all mat som ska göras. Lukten kommer spridas i lägenheten idag. Pelle ska göra jansson och mamma ska göra i ordning skinkan. Jag vet inte riktigt vad jag ska hjälpa till med? Kanske ska ta fram dammsugarn och städa lite, måste fördriva tiden. Ju mer saker jag har och göra så mindre tänker jag på resan.

För första gången har jag kunnat koppla bort julafton helt, den dagen finns inte riktigt kvar i mitt huvud, när ungarna på min VFU frågade hur många dagar det var kvar till julafton så sa jag alltid att det var en dag mer än vad det egentligen var. Min nedräning är inte till julafton, min nedräkning är tills jag åker till Thailand. Det är ju tur att det inte är bara jag som tänker så, Sandra har visat tendenser till det med. Tror faktist hon också har resfeber. Nu har jag ingenting kvar att fixa införresan mer än att växla in pengar när jag är på flygplatsen.

Nu måste jag gå från datorn för min syster är på krigsstigen och jag fick bara sitta är en ytterst kort stund, fråga mig inte varför, hon är inte äns här?

Ha en bra dag!

Julgranen:)


Årets julgran!

Zirre är självklart med och ser så allt går rätt till!

Längtan

Sitter nu hemma hos min familj i Askersund, känns skönt att kunna tillbringa några dagar här och att vi ska fira jul tillsammans. Mamma har verkligen gjort jätte julfint här hemma. Vet ni vad de första jag fick göra när jag ko hem hit? Jag fick göra någonting som jag verkligen inte tycker om men har gjort i alla år i alla fall för min mamma tycker om det. Sätta nejlikor i en j*'la apelsin. Jaja man kan ju inte bryta mot den kära traditionen.

Jag längtar något så fruktansvärt mycket tills vi åker på juldagen, jag säger som Sandra, man kan liksom inte fokusera på något annat. Tankarna finns på resemålet hela tiden. Jag är glad om jag har mycket saker att göra för så går tiden fortare. I morgon ska jag och Mamma åka till Marieberg och handla de sista julklapparna till ungarna i släkten. Då går lite mer tid!

Bilder från julsittningen!


Kvällens utseende


SNART DAGS FÖR JULSITTNINGEN!

20 december 2008

Idag är det julsittning på kåren, en dag tills mamma kommer hit och hämtar mig, 4 dagar till julafton, 5 dagar tills jag och Sandra åker till Thailand och 23 dagar tills jag fyller år.  Vart tar all tid vägen?  I går så  städa och packa jag hela dagen, men jag är fortfarande inte klar med packningen. Finns vissa saker jag måste köpa till mitt lilla reseapoteket också, samt lite annat smått. Jag börjar verkligen bli nervig inför resan, jag har bara varit utomlands en gång och då åkte jag med min mamma, moster och syster till Lanzarote. Då var det en trygghet att ha mamma brevid sig i planet, emn nu ska jag åka själv med en kompis, men Sandra duger också som handkramare:P Eller hehe jag har inte frågat henne än fall hon kan va det:) Ähh det som är läskigt är att lyfta och landa resten av resan ska le inte va någe problem. Hoppas de visar bra och roliga filmer, jag ska försöka hitta en bok att läsa med, vill läsa Liza Marklunds bok Livstid, måste fixa den på något vis:/


Igen?

Börjar fundera på om min knän har börjat blivit dåliga igen:( I flera dagar nu har jag haft jätte ont när jag går i uppförslutning och i trappor. Kanske är för att jag inte har tränat på länge? Jaja jag hoppas det blir bättre igen.

Kom nyss hem. Vi har varit och ätit en god middag på Mongos:) Var så himla gott! Skönt var det att komma ur längenheten för stunden i alla fall.

Har lånat Mysteriet på Greveholm av Amanda så den ska jag se på nu:)

Fredag

Idag är det fredag och det känns så himla skönt. Det är 1 dag till julsittningen, 5 dagar kvar till julafton och 6 dagar tills jag och Sandra drar till thailand. Helt sjukt vad tiden går fort. Men det är skönt det och jag hoppas verkligen inte tiden går allt för fort på resan.

Idag står städning högst på listan! Sen tätt efter så står packningen. Men först ska jag på stan och göra några ärenden. I kväll blir det middag med gänget med!

Ha en bra dag!


(
(Kort från i våras, båda är nu blonda!)
Lycka till på tentan Nina, du klarar det:)

Lyckligast i världen

Jag känner mig som den lyckligaste personen i världen just nu! Jag är klar med alla mina uppgifter!!! Jag klara det:) Kan inte beskriva känslan inom mig, det är nästan så jag vill gråta. Jag har haft det så obeskrivligt jobbigt och har inte alls mått bra både fysiskt och psykist. Men nu är allt klart och jag kan släppa allt! Det ända som är kvar nu är att kolla igenom grupparbetet och fixa lite där, men det tynger mig inte för fem öre. Det gör jag med glädje:)


18 December


Idag är det den 18:e december och bara en vecka kvar tills jag och Sandra flyger till Thailand:) Tiden har gått så sjukt fort, och jag har inte örjat packa än. På söndag kommer Mamma och hämtar mig här i Skövde och då måste jag ha packat klart tills resan, för jag kommer ju inte hem hit igen innan jag åker. Sen måste jag desutom packa kläder som jag ska ha dagarna innan jul i Askersund. Jag håller på och organisera mina dagagar nu för dom är ganska fyllda. Idag ska jag till exempel plugga nästan hela dagen och gå på möte i en timma. I morgon så ska jag fortsätta plugga, beroende på hur mycket jag har hunnit idag. I morgon ska jag även ut och äta med gänget på kvällen, men jag ska även försöka hinna städa lite här hemma samt börja packa. På lördagen ska jag fortsätta att städa och packa och sen på eftermiddagen ska jag göra mig i ordning inför sittningen som är kl 18.00 men vi har förferre hemma hos Anna före. På söndagen så kommer jag garanterat på som förtjänat, men jag måste även upp och tvätta, så kommer även mamma hit på förmiddagen för att hämta hem mig till Askersund. SÅ ja jag har och göra dessa dagar!

Nej nu är det dags att fixa frillan och hänga på kläderna och käka frulle. Sen bär det av till mitt andrahem *Skolan*.

Ha en bra dagLjus i tillvaron

Idag har jag varit i skolan mellan 8.15-15.00, det har varit rätt så intensivt, men vi han med vår lilla tårtstund i alla fall! Det var gott och trevligt:) På morgonen fick jag även reda på att Annelies och mitt arbete blev godkänt! Vi trodde verkligen att vi skulle få göra om lite, men icke sa nicke! Så nu är det sista seminariumet avklarat, en inlämning och ingen kompletering. Nu är det bara min stora uppgift som jag tänkte försöka göra klart i morgon och på fredag. Vi bestämde oss för att inte träffas i gruppen i morgon så jag är "ledig". Känns som det har tänts ljus i min mörka tillvaro:)

Snart ska jag i väg på vårt första styrelsemöte! Ska bli spännande och se hur vi kommer överens. Ska gå och göra mig i ordning och vänta på att Anna kommer, för vi ska ta sällskap dit.

Ha en nice kväll:)

Vakna upp på nytt

I morse så sov jag till klockan 7.30, saken är den att jag skulle träffa min basgrupp 8.15 så det blev snabba puckar, men efter gårdagen behövde jag sova. Men när jag vaknade idag kände jag mig som ny, jag hade orken och kraften till att ta mig till skolan och prestera en massa tillsammans med min underbara basgrupp:) Den är verkligen toppen bra och vi har så himla roligt tillsammans. Idag har vi kommit jätte långt och alla har jobbat så himla bra! I morgon så ska vi äta tårta är det bestämt:) Vi ska ha som en liten miniavslutning för denna termin. Ska bli riktigt trevligt och mysigt!

Ja ha och vad ska Sofia göra resten av denna dag då? Jo hon ska plugga och sätta ihop en presentation av hennes uppgifttills seminariumet i morgon. Sen ska jag bara kolla på film och mysa lite och ta hand om mig själv. Resten av allt plugg tar jag tag i på torsdag och fredag.

Ha en bra dag

När orken inte räcker till

jag trodde verkligen att seminariumet skulle vara till stor hjälp till uppgiften, men nu i efterhand känns det som att allt bara har rört till sig ännu mer. När jag satt dä på seminarium kände jag bara hur bägaren rann över, jag blev helt tom:( Jag bara hörde alla andra prata runt omkring mig, men jag orkade inte lyssna, det ända jag såg framför mig var ett stort svart tomt hål. Det känns verkligen att jag är på sluttampen av denna termin, jag har verkligen ingen ork alls, men jag måste bli klar med allt innan julafton, så jag kan njuta av den och sedan kuna resa bort med ett gott samvete. Jag förbjuder verkligen mig själv att ta med något som har med skolan att göra i huvudtaget till Thailand, desutom har Sandra förbjudit mig också. Jag vill verkligen kunna se änden på det hela men just nu kan jag inte det. På fredag är den ända lediga dag jag har denna vecka, och då ska jag sätta mig i skolan och stanna där tills jag är klar. Det som ska finnas kvar som minimum är finslipning och stavfel som ska rättas. Vet inte om jag ska sitta mer idag och plugga? Känns som att det knappast är någon idé  när jag känner mig så här:(  Sitter bara och gråter och gråter och tårarna sprutar, kanske behövs helt enkelt för att jag ska få tillbaka krafterna.

Inte långt kvar

Idag är det bara 10 dagar tills jag och Sandra åker till Koh Samui i Thailand:)

Tredje Advent

Tredje Advent iiiI

En ganska lugn söndag, men så helt plötsligt får jag reda på att Lina och Tobbe tänker komma förbi på lite fika:) Snacka om en glad överaskning, mer sådant ska det vara! Annars idag har jag bara tvättat och slappat, jag har inte äns kollat i böckerna, det tänker jag inte göra förens i morgon igen:) Skönt det är att säga så.

Ska snart iväh på Julmys hemma hos Sanna och Sebbe:) Det ska bli riktigt trevligt och mysigt och träffa mycket roligt folk:) Ne nu ska jag fixa i ordning mig det sista sen ska jag bege mig iväg!

Bästa


Jag måste ju bjuda på min favorit!
Bättre kan du ju inte bli denna lucia dag!

Lucia


I dag är det den 13 december och det betyder alltså att det är Lucia! Det brukar vara en ganska mysig dag och mycket härlig sång både på stan och på tv. Skövdelucia har visserligen rean varit och det missade jag, vilket jag tycker var synd:( Hoppas på att det kanske är något i alla fall idag. Tänkte bara knalla och slappna av en stund på stan sen tänkte jag, behöver komma ut och slippa tänka på skola och plugg. Jag börjar komma någon stans vilket fall och det känns ju bra. Ska försöka bli klar med något idag, men vi får se hur det blir. För övrigt tänkte jag ha det ganska mysigt för mig själv och tända lite ljus och längta både till julen och semestern. Skulle någon få för sig att besöka mig är det också välkommet:)

Fredag 12 december

Idag är det: 
- 2 dagar till julmys hemma hos Sanna och Sebbe
   - 8 dagar till julsittningen
- 12 dagar till julafton
- 13 dagar tills jag åker till Thailand
-  En månad tills jag fyller år


Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera bloggen. Men det finns alltid en bra förklaring till det. Om jag ska vara ärlig är det samma anledning som alltid, nämligen att jag har så himla mycket plugg just nu. När det är fredagkväll kan jag i alla fall bjuda på ett inlägg.

I onsdags blev det pepparkaksbak med Nina och Sofia! Vi hade riktigt trevligt och det blev massor av pepparkakor.Vet inte riktigt vad jag ska uppadera er om? Joo jag var hemma hos Ida idag och hälsa på henne och lilla Frank med Maria. Det var riktigt trevligt och han är ju så himla söt. han somna till och med hos mig! Nu i kväll har jag varit hemma hos Nina och kollat på Idol men jag valde att gå hem efter första delen för jag är så himla trött. Men nu sitter jag här framför min bästa vän (datorn).
MIN MAMMA!


Min mamma är bäst!
Min mamma ställer alltid upp!
Min mamma stöttar mig!
Min mamma älskar mig och det vet jag!

Jag älskar min mamma!

SNÖ

Det snöar massor ute:) Nu önskar jag verkligen att det får ligga kvar fram till jul!


Härlig stund

Klassfröken sitter och läser om Barnen i Bullerbyn som firar jul, klassrummet är alldeles mörkt och det är bara de två ljusen i staken som lyser så fröken kan se vad hon ska läsa. Alla barnen sitter helt stilla, det är helt tyst. Det ända som låter är barn som rör på sig och en och annan liten snyftning. Det är riktig julstämmning, det ända som fattas är den vita snön som man önskar ska falla utanför fönstret.

VFUn kan vara riktigt mysig ibland:)


Måndag= Härligt= NOT

Jag tycker verkligen inte om måndagar, man är ju så himla trött. Det är mycket måla och pyssel på VFUn nu så det tar ju på krafterna. I morgon är det min tur att hålla i trollspöt och hoppas att alla barn gör som jag säger:P Ska ha en bildlektion med dem där de ska få rita sin önskejul och de får använta vilken slags färg de vill samt glitter. Hehe släppa lös ungarna med glitter kan ju sluta hur som hällst. Ne det ska faktist bli riktigt roligt!

Jag tror att jag stressar för mycket, för jag har flera gånger under helgen och idag fått hugg i bröstet:( Kan inte va annat än stress:/

Vill va den glada Fia igen!

Duktig

Känner mig faktist en aning duktig just nu:) jag har storstädat och det börjar se någorlunda normalt ut här hemma. Lite mer ordning är det vilket fall. Jag har även pluggat och nu är jag uppe i 3 A4n och det fattas en sida på denna del. Kanske ska ta och börja med det med? Sen är det två sidor till jag ska skriva som är andra delen på denna (tråkiga) uppgift. Ska även skriva 2 A4n till i en anna uppgift. Får köra maraton nu denna vecka, så kanske jag kan få slappna av lite sista veckan i skolan (så kommer det ju inte bli men man kan le önska).

I morgon är det dags för VFU igen, sen efter det ska jag till banken och fixa lite saker. För hoppningsvis orkar jag sitta ner och skriva några rader när jag kommer hem, måste planera lite inför lektionen jag ska ha på tisdag med, är nästan klar med den men jag måste finslipa lite.

Min vecka ser ut så här:

Måndag: VFU, till banken, Plugga
Tisdag: VFU och ska ha en lektion med ungarna, Skriva hur lektionen gick
Onsdag: VFU, baka Pepparkakor med Sofia och Nina
Torsdag: Skola, FUM- Möte
Fredag: Sitta i biblioteket och plugga


Söndag 7 December

Andra Advent  iiII

Tiden går så sjukt fort just nu, och det skrämmer mig samtidigt som jag tycker det är bra att jag inte behöver vänta så länge till att bege mig till varmare breddgrader.

Skolan är jätte jobbig just nu, och det gör det inte bättre av att vi har VFU mitt i allt, så känner nästan alla i vår klass nu. Vi skulle vilja haft de dagarna till att plugga för det är inte direkt så att man orkar det när vi kommer hem om dagarna. Jag måste verkligen ta tag i allt nu för jag ligger så mycket efter nu, jag vill bli klar med allt innan jag åker, så jag slipper tänka på det när jag har semester. På fredag är vi shemafria och då ska jag passa på att gå till biblioteket i skolan och sätta mig där, för man får dubbelt så mycket gjort där än vad jag får här hemma.

Idag är det 18 dagar kvar tills Sandra och jag åker till Koh Samui i Thailand:) Som sagt tiden går sjukt fort. det var inte längesedan jag räknade att det var 60 dagar kvar.


Vinn 1000kr


         Jag är med och tävlar om 1000kr i kontanter hos
En Andra Chans.
        Tävlingen avslutas den 16 december kl 23.59.
Var med du oxå, extra julkklappspengar.
Lycka till

Lördag


Snön är borta? Igår var snön kvar och det snöade till och med:/ I morse när jag gick ut på stan för att ta ut pengar så såg det så tråkigt och grått ut ute:( Man blir ju ett snäpp deprimerad. Anledningen till att jag tog ut pengar kl 9.00 på morgonen var för att jag vid 10.30 tiden skulle ta tåget till Falköping och sedan bege mig vidare till Gudhem, tär vi hade Tupperware julträff, för alla oss konsulenter. Det var riktigt trevligt och det var julklappsbyte och allt.  Jag fick ett fint armband:)

Detta armband fanns i mitt paket:)

vad har jag annars gjort idag då? Inte ett skit om jag ska uttrycka mig så. jag vet ju att det finns att göra men orken finns inte. Kollat på handboll nyss och sverige speade oavgjort mot Ryssland som är regerande världsmästare. Inte illa pinkat:)

Nej nu ska jag se på finalen på Sjärnor på is. (För övrigt dåligt program)

Ha en fortsatt bra kväll.

Stäng ungsluckan...


...grisen kan ju bryta sig ut

Så kan man också tolka jullåtar!


Mössens julafton!21 dagar!


Sitter och kollar på gamla kort och då fann jag dessa kort, den är tagen den dagen vi bestämde odd för att dra till Thailand:) Idad är det 21 dagar kvar till vi åker:)

Gulliga barn:)

Idag har jag varit på VFUn igen, var mer än en månad sedan jag var där sist. Fick ett glatt mottagande av barnen, men det gulligaste av allt var idag när de precis hade slutat skolan och skulle på fritids då jag hjälpte en liten kille i klassen med att dra över byxorna över stövlarna, då han säger:

-"tack så mycket, och du föresten jag måste säga att det är trevligt att du är till baka nu tycker jag! "

Haha kan man inte bli annat än glad:P

Onsdag 3 december

22 dagar kvar tills jag beger mig till Thailand:)

Ska snart i väg till skolan, vi ska ha seminarium i en timma och 45 minuter nu på morgonen sen är det grupparbete till klockan 15.00.  Får hem en leverans med Tupperware saker idag, så jag ska även aggera jultomte till min Värdinna som kommer få en hel del saker:P

I morgon är det dags att bege sig till VFUn igen, känns konstigt tycker jag eftersom jag inte har varit där på länge. Trevligt att träffa barnen i vilket fall:)

nej nu ska jag plocka ner min dator för den ska med till skolan är det tänkt. 

Vad ska ni göra idag?

Kram

 

1 Dec

Öppnade min chokladkalender idag som jag fick av mamma!Lucka nummer 1 idag

Ny vecka

Idag är det måndag och 1 December och 24 dagar och 13 timmar tills planet lyfter från landvetter till Thailand. Tiden går så himla fort! Det finns en sak jag saknar just nu och det är snö:/ Vart är snön? ag vill att den ka komma nu:(

Vad ska jag hitta på idag då? Jo jag och Annelie ska plugga vid 12 så innan tänkte jag bege mig upp till Elins Esplanad och kika i de nya affärerna och se fall jag kan finna någe snyggt att ta på mig på överkroppen till Jultittningen, byxer eller kjol är inte att tänka på när man har sin ovve:P Måste för övrigt se om jag har kvar min tomteluva nåonstans för det är ju ockå ett måste:) Resten av dagen blir till att plugga, måste vara väl förberedd till redovisningen i morgon. i kväll ska jag i väg och ta den andra vaccinationen bara. 500 kr borta vips:/

Ha det bra!

RSS 2.0