Jobb igen

Nu är det dags att bege sig till jhobbet igen efter en solig och härlig helg. Börjar kl 16.00 och slutar 21.00 så det blir ingen långkörare precis. Men jag ska inte klaga, det är så varmt så jag är glad över att inte jobba så länge.

Ska snaer ut och sola tänkte jag, tänkte passa på nu när det är sol, men som det ser ut så ska det vara sol i en hel vecka till!

Ha en bra dag!

Bloggtorka

Kan det vara annat än bloggtorka när det är så himla vackert väder ute? Det har varit sol hela veckan nu och jag njuter verkligen, det ända tråkiga är att jag är ganska mycket ensam, både Mamma och Pelle jobbar denna helg och syrran är i Mariedamm hos sin pojkvän. Bara jag och de två så odjuren kvar här hemma. Jag ska inte klaga, i morgon kväll börjar jag jobba och är inte ledig förens på fredag, den enda dag jag är ledig på nu i veckan. Jobbar 16-21 på måndag och onsdag så jag får passa på att vara i solen under förmiddagen och tidiga eftermiddagen. Så jobbar jag bara till två på tisdag så då hinner jag vara i solen med. På tisdag ska jag även umgås med Sara:) Det var tid och evigheter sedan vi sågs.

Nu ska jag lägga mig i solen igen! Ha en solig och skön dag!

Slut på ledigheten

Nu är det slut på ledigheten, men min vecka börjar lugnt på jobbet:

Måndag: LEDIG
Tisdag: 14-21.15
Onsdag: 7-16
Torsdag: 7-16
Fredag: LEDIG
Lördag: LEDIG
Söndag: LEDIG

Tidig morgon

Det var jobbigt att ta sig upp när klockan ringde kl 6.00, måste lära mig att lägga mig tidigt på kvällarna annars kommer jag vara så här trött varje morgon jag ska jobba fram över. Sitter nu fortfarande i skövde, tåget går hem 7.29 och jag börjar jobba kl 14.00, så jag hinner lägga mig och sova en stund innan jag börjar jobba. Eller så kanske jag kan sätta mig och vila i solen:) Det gjorde jag igår och idag märkte jag att jag är jätte brun!

Nej nu ska jag fixa det sista innan färden till A-sund

Jippi!!!!!

JAG HAR HITTAT MIN KAMERA!!!!!!!!!!!!!

Snacka om roligt!


Soliga Skövde

När jag vaknade upp i min underbart sköna säng hemma i Skövde idag så lyste solen ute:) Så himla lycklig blev jag, jag satte igång och käka frukost och redan kvart över nio var jag här ute och solade! Så himla skönt och det var nästan ingen ute heller, bara barn som lekte på lekplatsen. Så nu har jag bättrat på brännan och ska snart bege mig till banken och lösa ut en chek. Ska även gå och införskaffa mig solskyddsfaktor för min gamla är slut.

Senare i eftermiddag så ska jag till Claesborg och se när mitt lag spelar, fick inte vara med på matchen eftersom jag inte tränat denna vecka.

Ha en bra dag!

Konstig katt!


Inte nog med att han ligger i korgen med mina kläder i så de blir helt håriga,
nu ska han med mig ner till skövde också tror han.

Ge mig...

...mer sol! Jag vill att det ska vara mer sol och värme nu när jag är ledig. Idag har det varit ganska soligt men mycket moln, det har inte varit supervarmt så jag kan lägga mig på gräsmattan och steka, kanske inte heller för att grannen har haft massor av folk hemma hos sig och det har varit massa barn som sprungit runt här ute. Har suttit på altanen med korsorden i handen, jag är verkligen dålig på korsord, idag klara jag inte äns vi i femman i Allers tidningen. Ja ja man kan ju inte vara bäst på allt. Saknar faktist en bok att läsa, ska införskaffa mig En plats i solen av Liza Marklund, fortsättningen på de böcker jag läst innan, har ni inte läst dem så gör det, jag kan lägga ut en lista på dem.

Min kisse Wilma har varit gosig idag och hon fick vara lite modell ett tag och det uppskatta hon! Hon låg på gräsmattan här ute och tyckte livet var helt underbart när jag klia henne!





Midsommar/Midsommardagen

Midsommar


När jag vaknade så såg jag hur vardagsrummet var ljust, drog upp periennerna och ser hur solen lyser. Förhoppningen om en solig midsommar var stark. När min syster hade vaknat så begav vi oss till väderkvarnsbacken och plockade blommor som Mamma kunde ha på bordet ute och jag plocka även en bukett till Pappas grav och det blev jätte fint.



Jag plockar blommor till Pappa!

Marina plockar blommor till Mamma!

Mamma var också glad i hatten av det fina vädret och dansade med de nydiskade glasen:) Pelle jobba till in på eftermiddagen och Marina åkte till Mariedamm och Mamma och jag hade en stud för oss själva innan jag följde med Vivi, Ingela och lilla Tilda till Åmmeberg för att strosa runt lite på björkvallen där det var sång och dans och massor utav lotter.



Mammsen:)


Björkvallen i Åmmeberg

Moster Vivi!

När jag kom hem igen så åt jag lite och sedan var det dags för höjdpunkten på midsommar:) Glass, grädde och massor utav jordgubbar!




Det blev en lugn och härlig midssommar!
Hoppas er också blev bra!



Midsommardagen

Idag sov jag till klockan nio, tände lampan vid sängen och läste klart min bok Livstid av Liza Marklund. Jag ville inte att boken skulle ta slut för den var så himla bra! Hoppas det kommer en till uppföljare:) Idag ska jag bara ta det lugnt och umgås med min mor, vi blir ensamma i eftermiddag och i kväll för Marina är fortfarande i Mariedamm och Pelle ska jobba. Vet inte vad vi ska hitta på?

Ha en trevlig dag!

Deppig

Igår var jag på mitt sommarjobb och gick brevid, det gick jätte bra och jag kände mig nästan överflödig. Det var inte alls så mycket nytt så jag greppa allt på en gång, så någon mer dag behöver jag inte. Nu är det seester tills tisdag då alvaret börjar.

För övrigt så känner jag mig depprimerad och jag vet inte direkt varför? Kanske är det vädret, det var ju fint igår när jag jobbade och då han jag typ bara se solen i tre timmar. Nu är det mulet igen och på väderleken stod det att det skulle komma regn . I morgon är det midsommar med och som det ser ut så kommer jag sitta här i lägenheten i Askersund:( Många ska fira sin midsommar borta i år. Jag får ta och rycka upp mig nu tror jag, måste ju njuta och vara glad på semestern.

I dag ska jag med Pelle och handla och vi ska även ut till Kalles trädgård och köpa blommor till pappas grav . Senare i eftermiddag ska jag och Lina hitta på något, vi får se vad vi hittar på:)

Ha en bra dag

Tisdag

Gårdagen: Igår åkte jag till Örebro och lekte med Sandra! Det var jätte trevligt och vi hade endel att prata om. Vi var på stan och kolla lite och käkade en bit mat:) Tack Sandra för den trevliga dagen.

To day: Dagen började med chockbeskedet att jag kommer få jobba tillsammans med min syster i sommar:/ Blandade känslor för det men hon måste ju ha ett jobb. Förhoppningsvis kanske vi inte jobbar så lika. Har även varit på en morgonpromenad på 45 minuter! Känner mig så duktig! I kväll ska jag träna med Skyllbergstjejerna, ska bli roligt:)

Annars idag ska jag syssla med lite saker här hemma, fåt i uppdrag att ta hand om disken och så ska jag laga mat till familjen och det blir naturligtvis spagetti och köttfärssås alá Sofia.


Bild från promenaden

Kvällning

Klockan är nu lite över nio och denna dag har gått relativt snabbt måste jag säga. Jag har hunnit med en långpromenad, umgås med familjen och varit på födelsedagskalas. Samtidigt känns det som att det inte finnas alls så mycket att göra i lilla Askersund:/ Kommer bli tokig av att inte kunna träna fotboll så mycket.

I morgon så ska jag till Örebro och träffa en av mina favoriter. Sandra och jag har inte träffats sedan vi var i Thailand, eller jo i fredags när våra syskon tog studenten, men det gick så fort när vi såg varandra att det inte räknades. Ska bli grymt skoj att träffa henne:)


Morgonpromenad

Idag så tog jag mig en morgonpromenad på 1 timma och 15 minuter:) Det var riktigt skönt, ska försöka ta en promenad varje morgon innan frukost nu i sommar om jag inte jobbar vill säga.



Bilder från promenaden!

Storvinst!

Idag gick jag upp vid halv åtta, gjorde mig i ordning och sedan tog bilen till Skövde för att spela match och hämta cykel och andra saker som jag behöver ha i Askersund under sommaren.  När jag åkte neråt så hamna jag mitt i vätternrundan, jag skojar inte om jag säger att jag kanske mötte ca 3000 cyklister. Som tur var så var jag på den sidan så jag mötte strömen, men det var typ 50 km/h mellan Askersund och efter Karlsborg, så färden till Skövde blev lång tidsmässigt.

Matchen var viktigt mot Skultorp och det behövdes en vinst och minst 3 i målskillnad för att v i ska gå upp i serieledning. Vi vann med hela 1-7 på bortaplan. Kändes extra skönt att vinna när det var derby med:) Jag höll på att göra två mål men målvakten hade tur och tog de i sista sekund. Läs analysen här.

Grattis Marina!


Grattis Syster på din studentdag!

Askersund

Ja ha, så var jag i Askersubnd nu då. Känns skönt att lämna Skövde för att se lite annat. Finns en sak som jag inte gillar att lämna och det är fotbollen:( Kommer inte alls bli mycket träning när jag är här i Askersund även om jag ska träna med mitt gamla lag för de tränar typ 1-2 gånger i veckan beroende på hur matcherna ligger. Jag är ju van med 3 träningar i veckan nu samt en match. Jag får ta och träna konditionen en bollteckniken är ju minst lika viktig, får köpa mig en boll och trixa lite här ute på gräsplätten. Idag har jag faktist varit ute och prungit och gått och det gick bra med andningen och allt:) Känns skönt! PÅ lördag är det match mot Skultorp borta, och det är en viktig match, eftersom om vi vinner såp tar vi serieledningen!

Igår när jag kom hit så åkte jag direkt hem till min kusin. Då fick jag träffa mitt lilla kusinbarn Tilda:) Snacka om söt unge! Hon ärså himla gosig! Kläderna hon fick av ig kommer hon vara jätte söt i.

I morgon är det min systers student! Så det blir full rulle hela dagen kan jag lova! Dock ingen alkohol för min del eftersom jag har match dagen efter.

Hejdå Skövde

Nu bär det av till Askersund men jag kommer tillbaka till skövde å lördag då jag ska hämta mer saker och min cykel samt spela match! Blir bara en dagstur.

Min vän

En blomma växer på sommarn och sedan vissnar ner,

kommer inte tillbaka och jag kan inte se den mer.

Jag känner en blomma som aldrig någonsin vissnar bort,

en blomma som alltid blommar och inte försvinner inom kort.


Denna dikt har jag gjort åt en mycket speciell vän:)


Ändrade planer

Ja nu har det snurrat till i min planering för veckan. Fick reda på att torsdagsträningen är inställd på grund av att många har sina skolavslutningar då. Så nu funderar jag på om jag ska åka till Askersund i morgon eller på torsdag morgon i stället? Jag måste städa här hemm innan kjag åker någonstans så jag får se hur långt jag hinner. Kommer ju hem på lördag för att hämta cykeln och annat samt att jag ska pela match, så jag hinner ju göra en del då med.

Idag ska jag med Annelie och Vicktoria på stan och kolla lite:)

Kram

Ansträngd dag

Rubriken säger allt, jag har verkligen haft en snasträngd dag, speciellt när det gäller andningen. Var på vårdcentralen och gjorde blåstester. Fick springa i hög fart i sex minuter och de minutrarna kändes jätte långa och jobbiga. På sista vändan så blev det så himla jobbigt. Efter jag hade sprungit fick jag blåsa en massor i en apparat och de gjorde så jag blev mer ansträngd och jag hosta som tusan. Fick inte veta direkt vad jag lider av men antagligen en sorts ansträngningsastma. Hon kunde inte säga det rätt ut så jag ska få ett samtal nu i veckan, ska vilket fall få behålla den inhalatorn jag har nu. När jag kom hem var jag helt matt så jag gick och la mig på soffan och vila tills det var dags för fotbollsträning. Som tur var, var den inte så jobbig idag men jag kände av att jag hade ansträngt mig mycket innan.  Nu sitter jag i min soffa och är helt urpumpad på energi så det är dags att lägga huvudet på kudden tror jag.

God natt!

Sista veckan i Skövde

Ja då är jag inne på sista veckan här i skövde inför sommaren. Tiden går så himla fort. Ska bli roligt att komma hem och träffa vänner och bekanta, speciellt mitt lilla kusinbarn Tilda som kom till världen i april. Det var verkligen evigheter sedan jag var i Askersund.

Idag så ska jag tvätta mellan 10-13, ska bli skönt att kunna få bort lite smutstvätt. Ska även bege mig till skolan och uträtta lite ärenden. I eftermiddag ska jag till Vårdcentralen och göra astmatester, så får ag se om det är något astmaliknande jag har? Och i kväll är det fotbollsträning!

Tråkiga söndag

Söndagar är så himla tråkiga. Det ända som var lite roligt var att kolla när F 17 spela, de vann med 4-0 om jag inte mins fel? Eller det kanske var 6-0? Aja de vann i alla fall.

Duktig:)

Vid 10.20 så begav jag mig ut på en promenad och kom hem 11.30! Långpromenad blev det och jag är rätt så nöjd med mig själv må jag säga! Med brist på annat att göra tänker jag bege mig upp till Claesborg vid tre tiden och titta när F17 spelar mot Skara. Många i F 17 laget spelar med oss i damlaget med och när de inte är med oss på matcherna kommer de ofta och kollar så jag tänkte vara snäll och göra likadant. Det är riktigt duktiga tjejer och jag tror det kommer bli storvinst för dem idag för Våmb ligger etta i serien och Skara sist.

Bilder från min promenad!



Söndag 7 Juni

Veckan har gått grymt fort, caer tog all tid vägen? Mig gör det ingenting egentligen eftersom jag inte har något som behöver göras. På torsdag kväll är det dags att bege sig till Askersund. Veckan kommer se ut på detta vi:

Måndag: Tvätta, vårdcentralen och träning .
Tisdag: Träning
Onsdag: Städa, packa och tvätta
Torsdag: Städa det sist, träning åka till Askersund
Fredag: Syster tar studenten 
Lördag: Tripp ner till Skövde och hämtar cykeln och resten av min packning samt spela match mor Skultorp sedan åker jag till Askersund igen.
Söndag: Tillbringa dagen med familjen

Fredag/Lördag

Fredag: Igår var det match mot Stenstorp/Vreten, det var en riktigt bra match och jag trodde till en början att det skulle bli en rysarmatch för vi spela rätt så lika, men sedan börja vi dundra in målen och det stod 0-2 i halvlek och sedan så gjorde vi 3 mål till och matchen slutade 0-5 till oss:) Dock kunde jag inte spela så mycket, jag började i andra halvlek och spelade en stund men sedan fick jag problem med andningen och fick gå av. Jag mådde inte alls bra och så hade jag glömt min inhalator hemma. Fick blodsocker fall på köpet, så för min del så gick ju inte matchen så bra. Nu är det bara en match kvar innan jag åker hem till Askersund för sommaren.

När jag kom hem från matchen gick jag hem till Sofia där det var lite förfest innan kåren och vi var där ganska länge så det blev inte allt för länge på kåren. Vi hade så himla kul och så mycket som jag dansade igår har jag inte dansat på länge:)

Lördag: Ja vad ska jag göra idag då? Vakna ju nyss och då var klockan 10.10, så det kanske är dags att hoppa in i duschen. Sofia och jag ska och handla lite med för det blir fotbollskväll hemma hos henne i kväll, med mat och snacks. När Sverige spelar får man ju inte missa:)

Dagen!

Dagen började med att jag, Nina och Sofia gick in till stan och  kollade runt i affärer och käkade lunch. Jag hittade en klänning till min systers student på Gina tricot, en marinblå med vita ränder. Köpte ett par vita läggins som jag ska ha till. Nina och Sofia hitta lite dom med och vi hade jätte trevligt! Sedan begav jag mig hem och slumrade till på soffan och vips så var klockan så mycket att jag skulle iväg till träningen. Träningen idag var kall och blöt, jag frös jätte mycket.  I morgon är det match mot Stenstorp/Vreten kl 19.00 borta. Känns lite tråkigt att de ska vara match på en fredag kväll. Det är bartömning på kåren i morgon med och jag hoppas inte vara allt för trött efter matchen så jag orkar gå dit. 

 

Onsdag/Torsdag

Onsdag: Igår åkte jag med Nina och Robert till Göteborg för att hämta hem Roberts bil. Vi gick även på stan lite och kolla runt, det var riktigt mysigt. sedan begav vi oss hem till Roberts familj där vi sedan gick över till grannen som tog studenten. Kändes lite konstigt att gå till någon man inte känner men de var riktigt gästvänliga. Bilfärden hem var riktigt rolig, vi lekte lite och alla blev nöjda någongång när de vann:) Nina och jag skratta så vi höll på att dö ett tag, vi kan verkligen få  till det ibland.

Torsdag: Redan torsdag! Känns konstigt att va helt skolfri, jag har verkligen ingenting att göra? SKÖNT som tusan kan jag säga! Idag ska jag, Sofia och Nina gå på stan och umgås lite innan Nina åker hem till familje för sommaren. Vi kommer inte ses så mycket nu under sommaren och då vill vi göra någonting trevligt innan alla drar. Sofia är kvar tills på tisdag vilket jag är tacksam för eftersom jag då bara behöver vara ensam två dagar, för jag åker hem om en vecka. I kväll är det fotbollsträning, och det blir laddning inför morgondagens match.

Ha en bra dag!

Uppe med tuppen!

Man skulle kunna tro att jag skulle sova länge idag, eftersom jag nu har sommarlov, men nej då jag är allt uppe med uppe med tuppen. Håller på och tvättar. Var rätt så segt när klockan ringde men jag tog mig upp. Har även letat efter min kamera men den är spårlöst försvunnen:( Antingen är den stulen eller så är den bra gömd.

Idag ska jag med Nina och Robban till Göteborg! Det ska bli riktigt trevligt att ta en liten tripp.

Ha en bra dag!


Nu är det sommarlov!

Redovisningarna gick super bra och jag fick godkänt på min inlämingsuppgift i barn i behov! Jag är överlycklig:)

Tisdag morgon!

Snart dags att bege mig till skolan, vi ska ha redovisningar hela dagen. sedan är det sommarlov, och jag hoppas jag kan njuta av det redan i eftermiddag. Ska hämta ut min uppgift med och den är avgörande hur mycket jag kan koppla av. Hoppas verkligen att jag klarar mig? Skulle vara så skönt! Jag uppdaterar i eftermiddag och berättar hur allt har gått!


Snart...

...är denna termin över och jag kan äntligen koppla av och strunta i allt som har med skolan att göra! I morgon eftermiddag är jag en fri människa. Idag är det tre månader tills vi börjar skolan igen, och det är lång tid tycker jag och unde den tiden ska jag njuta av sommaren! Ska jobba i sommar men det är inte samma sak, jobba kan man koppla bort men skolan finns kvar i huvudet hela tiden.

Sommar!


Vad passar bättre än denna underbara sommarlåt!

RSS 2.0