A-sund här kommer jag!

Om en timma ska jag knalla ner till bussen som tar mig hela vägen till Askersund, skönt att slippa åka tåg till Hallsberg för att sedan vänta på buss sen. När jag kommer till Askersund ska jag knalla upp till Mor och Per för att tippa av mina saker och sedan ska jag åka hem till min kusin och kusinbarn för att hälsa på, har en hel klädkasse efter att jag rensat garderoben som kusinen ska titta på, bättre att någon annan kan få dem i stället för att jag slänger som. Sjukt mkt kläder man inte snvänder ju. Varför kper man kläder som man ändå inte använder? Ska bli så roligt att träfa min gulleunge Tilda med! Ska få henne att säga Fia innan jag åker hem igen:)


...

Snacka om träningsvärk, tränarna körde slut på oss igår. Ska cykla till jobbet och undra hur det kommer gå...kommer vara segt i alla fall. Arbetspass mellan 7.15-13.45 idag sedan ska jag inte jobba förens i morgon kl 15.45:) Ska försöka städa här hemma, det ser ut som en bomb skulle ha slagit ner.

På fredag åker jag till Askersund och familjen, ska bli skönt att komma hemifrån lite och byta miljö.


Fotboll

Idag är det dags att sätta igång och träna fotboll igen efter en månads uppehåll, det är blandade känslor inför detta. En av våra tränare har tydligen slutat träna vårt lag och det är jag inte superglad över kan jag säga, det är ju liksom hon som skapat laget. Det är inte bara det som får mig att tveka att gå dit, utan det är sammanhållningen i huvudtaget, vi ska vara ett damlag, men vi som är 20 gränsen får spela i F19+ laget och resterande personer som är under 20 år får spela i A-laget. Vist de här tjejerna är jätte duktiga men det är lite konstigt att vi som är äldre ska behöva spela i ett flicklag. Jag började spela i damlaget förra året, och om jag viste att jag inte skulle få spela i damlaget året efter kunde jag kanske sökt mig till något annat lag där man får spela i damlaget. Ibland känns det som att det kvittar om man kommer eller inte för det är ingen som bryr sig i alla fall. Ända anledningen som det känns nu att jag går dit är för min egen tränings skull, att jag håller igång.

Alltså detta skriver jag inte för att jag tycker att jag är så pass bra att jag borde få spela i damlaget. Jag skriver detta för att jag är för gammal för att spela i ett flicklag! Jag har inte spelat i ett flicklag förns jag var 17 år och nu är jag 22, alltså 5 år sedan.


Rolig liten låt!


Veckans to do!!

Idag Söndag: Jobb 14-21.30

Måndag: Städa och tvätta, träning 17.15-18.45
Tisdag:  Jobb 7.15-13.45, träning 17.15-18.45
Onsdag: Jobb 7.15-13.45
Torsdag: Packa inför helgen, Jobb 15.45-21.30
Fredag: Buss till Askersund runt 10.00
Lördag: I Askersund
Söndag: I Askersund tills på kvällen, sedan buss hem till Skövde

Jobb, jobb mera jobb!


Denna vecka har jag jobbat måndag, tisdag, onsdag och fredag samt att jag ska jobba i morgon lördag och på södag! Långa pass med på lördag jobbar jag 7-16 och på söndag jobbar jag 14-21.30, det blir mycket pengar med OB och allt. Trivs riktigt bra på jobbetdet ända som är jobbigt är att komma upp på morgonen.

Igår var jag ledig och tog det så lungt jag kunde, på eftermiddagen så åkte jag och Sandra upp på billingen och sprang 5 km och sedan åkte vi direkt till simsjön och bada! Så himla skönt! På måndag börjar fotbollsträningarna igen och så är det full rulle till fotbollssäsongen är slut.
Disktrasor

Det finns inget värre än en blöt sidktrassa och när den är skitig! Jag byter minst 4 disktrasor per vecka, jag tycker att den disktras ska vara ren och fin annars hamnar den i soppåsen!

Min mamma fråga mig engång om jag äter disktrassor, hon hittade 5 paket i mitt städskåp:)

NEJ TILL BLÖTA ÄKLIGA DISKTRASOR!


Work Work

Jag kommer inte behöva jobba 7 dagar i sträck denna veckan utan jag fick min lediga torsdag i alla fall! Så himla skönt! Men de andra 6 dagarna kommer nog flyta på fort! Idag blir det jobb mellan 14-21.30:)

Igår efter jobbet åkte jag och Sandra upp till Billingen och sprang 5 km! Vi har fått i upp drag att springa 5 km två gånger denna vecka och en gång förra veckan (Vilket jag inte gjort) så denna vecka får det bli 3 gånger i stället!

Håller på just nu att laga mat, det blir köttbullar, potatis, sås och lingon!

Ha en bra dag!

Två mobiler?

Ja då har jag jobbat hela dagen, var meningen att jag skulle jobba mellan 7.15-16.00 men jag gick hem 15.20 i stället! Det låter bättre än vad det blev, han med en buss som gick 15.23 och när vi börjar åka så känner jag i byxfickorna och inser att jag har TVÅ mobiler på mig. Jag hade alltså fått med mig en jobbtelefon, det var bara att hoppa av på nästa hållplats, som tur var kom det en buss precis då så jag kunde åka tillbaka. Så den tiden jag trodde jag spara in försvann.

När jag kom hem så han jag bara innanför dörren sen iväg till stan för att träffa Anna och ta en fika. Vi satt i 1,5 timma! var så himla skönt att bara koppla av och snacka lite skit:)

Nu känns det som att jag kommer somna ovaggat i kväll, även om det är varmt! Skönt att vara ledig i helgen! Nästa vecka väntas ett 7 dagars pass! HÄRLIGT:)


Sista dagen!

Ja då var det snart dags att gå till jobbet och det är sista dagen jag gör det denna vecka! Ska bli skönt att vara ledig i helgen! Jobbar till 16 idag och sen ska jag möta Anna på stan och ta en fika! Ska bli riktigt trevligt, får se om fler personer ansluter?


Löst problem

Här om dagen skrev jag att jag ite hade någon klänning att ta på sig på helgens bröllop, men nu har jag bestämt mig för att jag tar min mörkrosa strandklänning jag köpte för två sommrar sedan plus att jag har den vita boleron jag hade under min mammas bröllop. Det blev billigt och bra, behöver inte köpa någonting till utan allt är klart!


Här har ni klänningen, detta kort är taget för två år sedan och då satt
den inte fullt lika bra som den gör nu!
Sen ställer jag frågan -"Vad har jag gjort med håret?"


Dags igen

Uppe med tuppen och om 30 minuter så sätter jag mig på hojjen och cyklar upp till jobbet. Har suttit och velat fram och tillbaka om jag ska cykla eller åka buss, men har nu kommit fram till att jag cyklar! Har varit lite lat på sista tiden och åkt buss, men nu får jag ta och spara in lite pengar och ta det billigaste färdmedlet. Dock tycker jag inte om att använda min cykel på jobbet eftersom det ligger glas och annat man kan få punktering av på gaterna i området. Bättre att ta kommunens cyklar som jag inte behöver betala lagningen av punkteringen av.

Annars idag så är det lugnt, kommer säkerligen somna en stund när jag kommer hem. Känner att detta kommer bli en dag i trötthetens tecken om jag inte får mycket att göra på jobbet så tiden går fort. Hatar när man får sitta av tiden. Man går ju inte gärna hem tidigare och missar en del pengar.


Barfotavisan!

Barfotavisan 

Det finns så mycket att titta på,
när sommarn kommer till oss,
grodor som hoppar i bäck och damm,
och kalvar som nyss kommit loss.

Barfota utan strumpor och skor,
ska jag vandra med dej,
ut till sommarn där vindarna bor,
till ros och förgätmigej.

Jag plockar smultron vid vägens kant,
och trär sen upp dem på strån,
det killar så skönt under foten min,
jag känner gruset med tån.

En svala flyger med svindlande fart,
och måsarna skränar i skyn,
och hästen gnäggar och andra ljud,
som vi hör när vi går genom byn.

Barfota utan strumpor och skor,
ska jag vandra med dej,
ut till sommarn där vindarna bor,
till ros och förgätmigej.

Jag plockar smultron vid vägens kant,
och trär sen upp dem på strån,
det killar så skönt under foten min,
jag känner gruset med tån.

Ett rådjur står där vid skogens kant,
det ser oss när vi går förbi,
ja, sommarn har mycket mera att ge,
åt din och min fantasi.

Barfota utan strumpor och skor,
ska jag vandra med dej,
ut till sommarn där vindarna bor,
till ros och förgätmigej.

Jag plockar smultron vid vägens kant,
och trär sen upp dem på strån,
det killar så skönt under foten min,
jag känner gruset med tån.


Kladdkakemuffins:)

Nu har jag gjort kladdkakemuffins som jag ska bjuda mina underbara arbetskamrater på i morgon!
Måste säga att jag verkligen gillar mitt sommarjobb, och att man har personer som man alltid kan vända sig till om man har en fråga är kanon! Därför tycker jag att dom är värda att få lite gott fika på förmiddagen!  

Recept!


12-15 st
100 g margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljesocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver


Smält margarin och låt svalna.
Vispa ägg och soker poröst, tillsätt de torra ingredienserna bakpulvret blandat med mjölet. rör ner det avsvalnande smöret.
fyll muffinsformar till ungefär hälften med smet.
grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter.


Svett

Svetten rinner, den rinner och rinner och jag duschar av mig i kallvatten men jag svettas bara mer och mer. Min lägenhet är som en bastu, har öppet dörren men det är lika varmt inne som ute så det spelar ingen roll. Jag behöver en bordsfläkt, hade en när jag bodde hemma hos mamma för tre år sen men jag fick aldrig med den hit till Skövde, och fråga mig inte vart den är nu? Man ska inte klaga på det fina vädret, men det gör jag inte heller, jag klagar på den varma luften. För mig kan det gärna vara varmt men det får vara med måtta! Hoppas på att kunna somna i bra tid i kväll för jag ska upp och jobba i morgon bitti.


Visa vid vindens ängar


Det går en vind över vindens ängar,
det fladdrar till i en tyllgardin.
Och jag ska skriva en sommarvisa
med sol och blomdoft i melodin.
Jag ville sjunga om Katarina,
till träklangsflöjter och alcymbal
men vindens toner blir sommarns sånger,
jag bara lyssnar i björklövssal.

Det går en vind över vindens ängar,
det fladdrar till i en tyllgardin.
Och jag ska skriva en sommarvisa
med sol och blomdoft i melodin.
Det går en flicka i aspelunden,
jag har ett gulnat fotografi.
Med åren blev hon en dröm, en saga,
en ensam vandrares sympati.

Jag ville skriva en liten visa,
där ögonblick blir till evighet.
Men ord blir stumma och toner döva,
och visans tanke blir hemlighet.
Det bliver en hemlighet.

Jag vill ju bara sjunga
Jag vill ju bara sjunga

Det går en vind över vindens ängar,
det fladdrar till i en tyllgardin.
Och jag ska skriva en sommarvisa
med sol och blomdoft i melodin.
Det går en flicka i aspelunden,
jag har ett gulnat fotografi.
Med åren blev hon en dröm, en saga,
en ensam vandrares sympati.

Jag ville sjunga om Katarina,
till träklangsflöjter och alcymbal.
Men ord blir stumma och toner döva,
och visans handling blir hemlighet.

Jag ville sjunga
Jag vill ju bara sjunga,
om Katarina,
om hur jag känner.
Jag stod under ditt sommarfönster
Ekonomi

Hatar verkligen allt som handlar om pengar, hela livet går ut på pengar! Sommaren är den värsta tiden, i alla fall för mig som student. I juni jobbade jag tre dagar så denna månad kommer jag ite få många slantar, det är knappt så jag kan betala hyran. Sen ska jag försöka leva också, måste ju ha mat i alla fall. Nu lever jag på bottenskrapet, försöker undvika att handla i huvudtaget och ta det som finns hemma, vilket inte är mycket. sen ska jag på bröllop på lördag med, och jag måste köpa något att h på mig, har bara korta klänningar hemma och jag bör ha någon längre klänning som jag kan böja mig i utan att visa hela baken. Ska vara barnvakt under bröllopet så det skulle vara bra om jag hade något bekvämt att ta på mig. Men att införskaffa mig något nytt igger långt borta:( Tycker verkligen inte om att leva i sån här pressad ekonomisk situation, kan inte riktigt känna mig glad utan oron för att det ska komma kuver i postlådan är stor! (Räkningarna alltså)!


Vacker kväll

Himlen är så vacker här i Skövde nu!
Mina blommor mår bra av lite regn!


Långt...


Någon som vill sponsra mig med klippning?
Mitt hår är sjukt långt nu...
...och slitet!

Jag ser sliten ut och det är jag av denna värme!


~Blixtar och dunder~

Idag jobbade jag mellan 7-14, det var nästan 20 grader när jag åkte till jobbet med bussen vid 6.40 tiden. Det var bara början för sedan steg graderna på termometrarna fort. Som högst var det 33 gradernär jag tittade på termometern hemma hos en vårdtagare. Det var så varmt när jag jobba så mina shorts var genomsura när jag kom hem och det var även linnet. Hade inte jag haft dubbla linnen idag så hade man sett rätt igenom ena. jag drack mycket vatten idag men det hjälpte knappt, jag höll på att tuppa av flera gånger när jag böjde mig ner, det var som att det flög stjärnor runt mig.

När jag kom hem var det bara att hoppa in i duschen och dra på kallvattnet, det var så himla skönt! Sedan la jag mig på soffan och sommnade i 1,5 timma. Det var riktigt skönt, och jag öppnade inte dörren ut för det var varmare ute än i lägenheten. När jag vaknade efter tuppluren så gick det en timma tills himlen var helt svart och det var som ett helt skådespel av alla bixtrar på himlen. Drog ur tvn och datorn för säkerhets skull och läste i min bok i stället.

Just nu försöker jag få tag på min familj men det är ingen som svarar? Undrar vart de tagit vägen?

Värme

25,7 grader ute och klockan är halv tolv på förmiddagen, har legat ute i boulonger och läst en bok. Solen tittar fram då och det är en hel del moln. Tänk om det inte var moln ute då hade säkerligen temperaturen höjts till ca 30 grader. Njuter verkligen av värmen, dock så är det inte fullt lika skönt att jobba när det är för varmt.

Börjar joba 15.45 idag och slutar kl 21.30. Innan jag åker till jobbet ska jag bara slappa och njuta! Tar verkligen vara på den lediga tid jag har för att samla alla krafter som finns inför examensterminen som börjar i början av september.

Att vara ensam och bara vara med sig själv är verkligen skönt, det har jag verkligen lärt mig! Vist är det skönt att ha någon att prata med me, men ensamtiden är minst lika viktig för mig!

Jobb!

Idga har jag jobbat mellan 7.15-13.45, lagom lång dag! Fick köra bil idag när vi delade ut maten:) Bilarna är så lätta på gasen och man behöver inte trycka mycket för att bromsa så de som sitter brevid mig tror att jag är nybörjare att köra bil. Nee så illa är et inte får jag köra några gånger till så kommer jag köra runt som en kung! När en av mina kollegor var inne och lämna mat till en brukare så satt jag och fundera på om alkolåset inte går upp fall man råkat osa handsprit innan? Jag vet att den inte låser upp fall man haft halstablett eller ett starkt tuggummi. Kanske borde pröva?


Bio

Kl 21.00 ska jag och Sandra på bio:) Vi ska se Beck-Levande begravd! Hoppas den är bra, om inte annat så är det trevligt att gå på bio med en god vän!

Poster Beck - Levande begravd (2010)


Annars idag har jag jobbat och sovit middag! Är ledig i morgon så jag ska sova ut och slappa, ska och inhandla en ny almenacka för min tar snart slut.

Bröllop 3/7

Lovade att lägga upp bilder på hur jag såg ut under bröllopet!RSS 2.0