Körsång

image678
Körsången i Skulltorp gick bra med de dåliga förutsättningarna vi hade:) På en vecka lärde vi in alla låtar. Var mycket folk men så fort vi hade sjungit klart så begav vi oss till Bolongerskogen och till studentbrasan.  Vi fick varsin ros för att vi ställde upp!
image679
Precis när vi kom dit tände de brasan och efter en stund bestämde vi oss för att sjunga där med, med hjälp av lite annat folk som ville vara med. Folket var ju lagom runda om fötterna så de var glada för vad de än fick. Lät inge vidare lättare sagt!

Ja nu sitter jag hemma och har packat inför morgondagens hemfärd till Närke. Lina kommer och hämtar mig på stationen i Hallsberg och vi åker direkt till Skullbergs vallen och kolla på fotboll, mitt lag spelar. Snacka om att jag kommer va sugen att springa ut på plan. Har sagt till dem att jag kan ställa upp om det är dåligt med folk:) Sen efter matchen beger vi oss till Askersund och käkar en bit mat om något är uppet och senare på eftermiddagen ska vi hem till Carro och hälsa på henne och lilla Noel! Han måste ha växt jätte mycket!

image680
Hitta inget bättre kort på Lina och mig!
(studentbalen 07)

Brasan väntar!

Om en timma ska jag befinna mig på musikskolan, där jag ska träffa de andra i kören och några till. Sista repet inför kvällens sång vid brasan i Skulltorp, hoppas allt kommer att bli bra? Än så länge är vädret med oss men det är mulet ute och inte speciellt kallt. Prata med Annika förut och då sa hon att det var regn i Skara så man får hoppas att det inte kommer hit. Kanske ska ta med mig regnjacka? Nej nu ska jag packa inför morgondagen, har inte börjat än. Ska åka med tåget 9.29 i morgon bitti till Hallsberg!

Ha en trevlig kväll

"Vinterna rasat ut bland våra fjällar..."

Beslut

Det är svårt i bland att få fram det man sagt att man ska göra om tillfället kommer. Jag och Wictoria fick ta ett beslut idag och det känns verkligen rätt, men saken är den att vi vet inte hur det här ska sluta? Det var skönt att prata ut i alla fall med någon lärare. Hoppas allt löser sig.

Just nu håller jag på och lagar mat, jag bjuder mig själv på nudlar och kyckling! Gött!

Valborg!

Ja ha då var det valborgsmässoafton idag då:) Det är lite myssigt just denna dag med alla brasor och allt! Dagen börjar med i alla fall att jag ska till skolan en sväng nu på morgonen och träffa Wictoria, vi ska sitta lite med projektet och annat. Ska försöka vara flitig idag, med lite annat också. Kanske måste jobba mig igenom artiklarna med. Eftermiddagen ska jag tillbringa hemma och röja upp lite här tror jag, det är skönt om det ser snyggt ut när jag kommer hem på söndag. Klockan 18.00 ska jag vara på musikskolan och träffa de andra körmedlemmarna för att repa införkvällens framförande i Skulltorp. Senare bär det av dit och då ska vi sjunga vid brasan inför alla människor:)

I morgon så åker jag hem till Närke och tillbringar min helg med min familj. Ska träffa Lina i morgon då vi förhoppningsvis ska träffa Carro med men innan så ska vi till Skyllbergsvallen och kolla på fotboll då mitt lag spelar! På fredag ska jag kanske träffa Annie, Tina och Fia och ha myskväll. På lördag blir det att plugga, och på söndag ska jag kolla på match igen och sedan åka hem.


Vad ska ni göra?

Vad ska ni göra på valborg?


Jag ska i alla fall tillbringa min kväll vid en brasa och sjunga:)

Tvättar

Håller på och tvättar för fulla muggar:) Måste ha kläder med mig när jag ska fara hem till Närke. Vet inte vad jag ska ha på mig i morgon när vi ska sjunga vid brasan?


Ändrade planer i helgen

När jag kom hem idag fick jag ett samtal, då jag fick veta att mina planer för helgen var borta, allt ändrades och jag viste inte vad jag skulle göra? Tog ett snabbt beslut att jag åker hem till Askersundstrakterna igen, känns bättre att vara där en här hemma i ensamheten. Uch allt känns bara så pissigt just nu, dagen har bara bjudit på problem och irritation. ska ringa några samtal nu och försöka ordna något till helgen.

Tisdag 29/4-08

God morgon!

Nyss vaknat och ögonlocken är som tegelstenar, lik som förra natten har jag haft svårt att sova, vet inte varför? Jag är ju trött men sömnen vill inte infinna sig. Skulle ha behövt sova ordentligt inatt för att klara av dagen, ska sitta i skolan mellan 8.15-18.00. Ja ja jag får göra det bästa av situationen, och försöka att inte jäspa konstant som jag gör nu, det känns som det är kväll och snart dags att lägga sig:/

Jag har ett problem, jag vet inte vad jag ska sätta på mig? Har kläder och välja på men varför ska det vara så himla svårt? Knske är jag som är petig. Ne men något ska jag hitta att ta på mig i allfall. Nej nu ska jag göra mig i ordning och käka frulle!
¨
Ha en bra dag!

Kör

Klockan 18.00 är det kör idag, ett litet extra rep inför valborg och det behövs. Vissa låtar sitter men många gör det inte för min del, men det är bara att hänga på.


Måndag 28/4-08

Ja ha då har man varit i Lidköping nu då! Intervjuerna gick jätte bra och jag och Eleonore blev chokade över att barnen är så medvetna om allt. Efter alla intervjuer så var vi och åt på Gräddhyllan och gick lite på stan här i Skövde och sen begav vi oss hem till mig och sammanställde allt.  

image676image677
Hitta snygga brillor på stan med:)

Lidköping

Om en och en halv timme går bussen till Lidköping, men jag är så himla trött. Kommer somna på bussen säkerligen.Somna sent igår för fort jag la mig ner i sängen så kunde jag inte sova hur trött jag än var.

På tvn igår sa de att det skulle bli 20 grader varmt idag men det ser jag inga tendenser på just nu i allfall, eftersom det är mulet och grått ute. Vem vet det kanske kommer frammåt eftermiddagen? Hoppas allt går fort idag och det flyter på allt jag och Eleonore ska göra, så kanske jag kan få ta en tupplur innan kören klockan 18.00 i kväll, tror det skulle behövas så jag är pigg i morgon när vi ska sitta med projektet hela dagen.


God Natt

Ja nu är det dags för mig att lägga huvet på kudden och sussa gott! Så nu från mig till er, en riktig GOD NATT!

Tävla hos marthiinanorman.blogg.se

Jag är med och tävlar om dessa snygga örhängen hos http://marthiinanorman.blogg.se/1209059762_tvling_hos_mig.html#comment var med du också!

image35

Upp med tuppen

I morgon ska jag upp med tuppen igen för klockan 07.25 går bussen till Lidköping då jag ska träffa Eleonore och intevjua barn på en skola. Blir spännande att se en ny stad, har inte varit där förut. Jag har så fruktansvärt tråkigt just nu, trött är jag med men vill inte lägga mig än, har lite kvar att fixa med.

Trött, tröttare, tröttast

Så här trött som jag är nu har jag inte varit på länge, jag är så trött att allt jag gör blir fel och då är det riktigt illa. Kollade nyss på "inför eurovision song contest", fattar inte hur vissa länder kan skicka in så fruktansvärt dåliga låtar? Men Norge kan bli en het konkurent åt Charlotte Perelli. Om 25 minuter börjar mitt favorit program "Andra avenyn" det finns inget annat program som jag längtar så mycket till varje dag, när det är tisdag och sett klart avsnittet så lider jag när jag vet att jag får vänta ändå tills söndag för att se fortsättningen. Sen är det parlamentet idag med och det får jag absolut inte missa:) Ne nu ska jag ta tag i det jag inte gjort, nämligen att packa upp min väska.



Helgens inköp

image667
Fynda skor på Skopunkten!

image668
Snygga och sommriga:)

image671
Svarta och sköna!
image672
Rekomenderas de är jätte sköna!

Ta 3 betala för 2 = 398kr

image670
Svarta tygskor som är snygga till Jeans!
Köp ett par för minst 149 och få 50 kr i rabatt, fick dessa för 99 kr!

image673
Snygg tunnika från Indiska

image675
Tröja från Lindex

image674
Köpte 8 par strumpor på marken i Pålsboda för 100kr

Glöm inte tävlingen!

image647
Hej! Nu är det dags för en ny bloggdesign tävling! Denna gång går designen i blått!
Det ni behöver göra för att kunna vara med och tävla är att skriva ett inlägg i era bloggar om denna tävling, tex:

Jag är med och tävlar om en snygg bloggdesign hos Sofia Magdalena, gå in och tävla ni också!

När ni har gjort det skriver ni en kommentar till mig varför just ni ska vinna den och länka till inlägget ni har gjort i er egen blogg!

Lycka till/ Sofia

Tävlingen avgörs den 5 Maj

Söndag 27/4-08

Redan söndag och denna helg har gått med raketfart. Idag så måste jag sätta igång och plugga så jag får ihop fråger till litteraturseminariumet på tisdag, sen måste jag plåga mig igenom två vetenskapliga artiklar på engelska så jag får dem gjorda med, men litteraturseminariumet kommer i första hand just nu. Åker hem med tåget klockan 15.33 från Hallsberg till Skövde, åker med Pelle till Hallsberg eftersom det är på vägen när han ska åka hem till Stockholm. Så jag har ju ända fram till dess på mig och plugga, sen kan jag ju göra det på tåget med.

När jag kommer hem till skövde ska jag packa upp allt på en gång, för annars brukar det ligga i väskan ett bra tat innan jag tar tag i det. Har ju dubbelt så mycket med mig hem än vad jag hade hit, he he (brukar vara så).

I morgon ska jag åka buss till Lidköping på morgonen och träffa Eleonore som jag skriver B-uppsattsen med. Vi ska til en skola och intervjua barn:) Sen när vi har gjort det tar vi bilen till Skövde och intervjuar fler barn på en skola:) När det är klart är det bara att bege oss hem till mig och sammanfatta allting och då har vi kommit en bra bit på vägen:) Det är konstigt att man inte kommer någonstans förens man gjort de förbanade intevjuerna?
På kvällen sen ska jag på kör, eftersom vi var tvungna att lägga in ett extra rep inför valborg. Sne är det bara att palla sig hem och plugga igen kan jag tro, för jag tror inte jag blir klar med allt idag:/ Känner mig lat:(

Jag Vann!

Första tävlingen jag har vunnit! Vann gratisbiotävlingen hos Katarinaz!

Körslaget!

Har nyss kollat klart på körslaget och Team Lotta och Laxå gick vidare!

Lördag 26/4

Grattis Tessa på 20 årsdaen!

Idag så har jag varit med Katta på Pålsboda marken, hitta 8 par strumpor som var behövligt! Sen begav vi oss till Örebro och Träffa Sandra och vi gick i affärer och åt lunch tillsammans! Sen begav jag mig till Marieberg och hanla lite:) Ni får se mina inköpta saker när jag lägger ut dem i morgon när jag kommer hem till Skövde igen!

Fredag + Lördag= Pålsboda

Igår gick halva dagen ut på att åka tåg, buss och bil, det var riktigt varmt ute med så resorna blev lite jobbiga. När jag kom hem till Åmmeberg var ingen hemma, för de var och handla, men när de kom hem så var det bara att säga hej och hejdå för jag bestämde mig för att åka till Katta i Pålsboda en dag tidigare för att vi skulle kunna umgås mer:) Så jag tog bilen och drog dit och nu sitter jag här på tidiga lördagsmorgonen bredvid en sovande Katta som har svårt att komma upp, men det måste hon snart för vi ska ut på marken och sen ska vi bege oss till Örebro och shoppa lite med Sandy.

I går var jag och Katta ute i skogen och på andra ställen och tog lite roliga kort:) Här får ni lite av dem!

image649image650
Jag hitta en rolig gunga och katta hitta sit favorit fordon "Moppen"


Men jag blev lite avundsjuk på moppen så jag snodde den! haha

image656image657
image658
Vem är vem? Gissa!

image659image660
image661image662
image663image664
image665
image666

Tack Katta för denna roliga kväll:)





Bloggdesign tävling!

image647
Hej! Nu är det dags för en ny bloggdesign tävling! Denna gång går designen i blått!
Det ni behöver göra för att kunna vara med och tävla är att skriva ett inlägg i era bloggar om denna tävling, tex:

Jag är med och tävlar om en snygg bloggdesign hos Sofia Magdalena, gå in och tävla ni också!

När ni har gjort det skriver ni en kommentar till mig varför just ni ska vinna den och länka till inlägget ni har gjort i er egen blogg!

Lycka till/ Sofia

Tävlingen avgörs den 5 Maj

Tävling hos bortskamdabarn.blogg.se

image757
Sommaren är på ingång och vad passar inte bättre än en ny somrig parfym. I potten ligger Kenzo Amour Eau De Parfume som vann Fragrance of the Year 2007, flaskan är på 30 ml.
Tävla om denna parfym hos:
 http://bortskamdabarn.blogg.se/1208970781_vinn_kenzo_amour_parf.html

Hem till Närke!

Grattis Sandra på 21 årsdagen!

Ja idag är det dags att bege sig hem till de kända trakterna igen! Vet inte hur dagen kommer se ut och jag har ite bestämt mig för när jag tänker åka? En sak är säker i allfall och det är att jag kommer åka hem någongång innan klockan 12.00, ska försöka ta en buss från Hallsberg till Askersund  efter tågresan med. Det värsta är att det brukar vara många gymnasieelever som åker hem tidigt på fredagar så jag hoppas att jag får någon plats:) Ska snart gå och packa klart, sen måste jag till konsum och hämta ut ett paket och gå och ta ut pengar till tågbiljett och till bussen. Får se vad klockan blir när jag är färdig så åker jag när det går! SItter och funderar på om jag ska åka till Katta redan i kväll eller i morgon bitti? Får ju mer tid tillsammans om jag kommer idag? Men ändå så vill jag vara hemma med min familj, hm vad ska jag göra?

I morgon ska i alla fall jag och katta gå på marken i Pålsboda och efter det ska vi till Örebro och träffa Sandy och shoppa lite samt äta någonstans:) Kuligt! Behöver verkligen köpa nya kläder! fick pengar idag, men hälften försvan direkt eftersom man måste betala hyra och alla andra räkningar. 

 


Äntligen hemma!

Varit borta hela dagen och det är skönt att vara hemma nu! Har varit och sjungit nu de senaste timmarna och det gick ganska bra. Fick reda på att vi ska sjunga i skulltorp på valborg.. Blir väll roligt:)

Torsdag 24/4-08

Som alla andra dagar börjar jag dagen med att säga "Underbara" Torsdag! Det är jätte fint väder ute och man vill bara gå ut och gassa i solen även fast klockan är sju på morgonen:) Synd bara att vi ska sitta inne och jobba hela dagen med vårt projekt, man kanske kan sitta ute och äta lunch? Kanske ska ge det som förslag?

Kommer hem sent i kväll för idag är det kör!

Härlig promenad!

Efter skoln var jag och Sara på en härlig promenad på 1 timma och 35 minuter! Var riktigt härligt, även fast vi båda hade små krempor! haha men det gick bra i alla fall, och vi hitta massor av roligt på vägen.

Pengar, pengar, pengar

Saftigt med pengar jag får denna månad:) Kolla på min internetbank förut och fick mig en chok!

Underbara sol!

Underbara sol som steker så härligt! Var en i min klass som brände sig rejält idag hehe, man tar inte solen på allvar vid denna årstid, men sanningen är att den tar ganska mycket nu. Har suttit inne den största tiden av dagen eftersom vi haft lektioner, så jag och Sara ska ut på en långpromenad nu och njuta av solen:)

image645image646
Mina sötisar är säkert ute i solen och njuter nu!

Utmanad av Katta!

Tre namn du går under:
1. Sofia
2. Fia
3. Wellermo

Tre saker som skrämmer dig:
1. Att inte hitta den rätta
2. Att det ska hända något mina nära&kära!
3. Att det finns människor därute som är kapabla att göra vad som hälst

Tre saker du har på dig (just nu?):
1. Svarta Jeans
2. Gul tunika
3. Vitt linne

Tre av dina favoritlåtar just nu:
1. Marie Picasso- Earth and Sky
2. Charlotte Perelli- Hero
3. Marie Picasso- Winning Streak

Tre sanningar om dig:
1. Dålig humor
2. Har dåligt med pengar (alltid)
3. har dammråttor under sängen

Tre av dina intressen:
1. Fotboll
2. Blogga
3. vännerna

Tre saker du verkligen vill ha:
1. Pengar
2. Billigare lägenhet
3. Någon jag kan lite på till 100%

Tre människor du utmanar:
Sara
Sandra N
Marina

Onsdag 23/4-08

Nu dag, nya tag! Idag känns det bättre än vad det gjorde igår, för då var verkligen dagen skit. Hade otur med massor av saker och sådant orkar jag inte med idag i allfall. Ja ha då ska man till skolan igen vid 8.15 då. Heldag idag med så det är bara att kämpa på, slutar 15.00 tror jag. Sen är det heldag i morgon med och på fradag drar jag hem till min mor! Längtar verkligen hem, speciellt till min lilla plutt Zirre, jag ska gosa med honom till max:)

Nu kollade jag precis på min diskbänk och jag drog en djup suck för där är det disk till 1000:( Får ta tag i det i kväll samtidigt som jag tänkt och tvätta. Får bli en promenad när jag kommer hem i eftermiddag med:) Har börjat fått upp ångan nu så det är bara att knalla på:)

SMS

Idag fick jag ett sms att mitt paket från La Redoute har kommit! Måste hämta ut det på fredag innan jag åker hem till Å-berg! Spännande och se hur den sitter min skönhet!
Zooma

Tisdag kväll

Sitter här och kollar ut genom mitt fönster och ser den vackra solnedgången, solen har värmt hela dagen och det känns nästan som sommar. Vill att det ska bli sommar nu få slippa skolan och andra alla bekymmer som finns runt omkring. Krafterna börjar ta slut, och det som behövs är att man börjar på ny kul och glöma alla problem. I höst ska jag börja om på den kulan i allfall, då har man fått samla sina krafter över sommaren, och vi får äntligen börja med vår inriktning på tidigare åldrar:) 

Efter skolan idag begav jag mig ut på en timmas promenad och i sluttampen av promenaden lada jag hemma hos Annelie och vi tog tag i lite saker som behövdes göra tills i morgon till seminariumena, det gick bra! Annars i morgon så ska jag försöka hitta en engelsk vetenskaplig artikel till en uppgift, min kära kusin Ingela sa att hon kunde hjälpa mig när jag kommer hem i helgen! Sen ska jag ta en promenad när jag kommer hem i morgon och så ska jag ta tag i all disk.

Resten av veckan ser ut på detta vis:
Tor: Projekt hela dagen mellan 8.15-18.00 och sen är det kör mellan 18.00-19.30
Fre: Åka hem till Å-berg, kanske Ingela kan hjälpa mig med engelskan då?
Lör: Till Katta i Pålsboda och gå på marken!
Sön: Åka hem till Skövde igen

Promenad+ plugg

Kom nyss hem från skolan och jag ska ut på en promenad nu, måste röra på mig:) Sen efterpromenaden svänger jag förbi min kompanjon Annelie då vi ska plugga tillsammans inför morgondagens seminarium. Uch jag börjar tröttna på skolan:( Tur att det inte är så länge kvar...

Känner mig osynlig:( Jag finns inte....

Tisdag den 22/4-08

Underbara morgon med underbara sol:) Men min morgon har inte varit så glamorös, jag hittar ingenting. Ska läsa två kompendium tills i morgon men jag hittar dem inte:( Det var ett bra tag sen jag köpte dem men vi har inte direkt haft användning för dem förens nu. Lite panik har jag, och hur ska jag få tag på nya? Kan ju inte direkt låna andras för de behöver sina själva. Känns som denna dag kommer bli jobbig, blir så himla irreterad när en dag börjar så här. Trött ät jag med. I övrigt känns livet bara så surt nu, känns som allt man gör är fel. Känner mig ganska ensam, känns som att det inte finns någon som vill umgås med mig? Orka bry sig egentligen men det känns som jag är i behov av vänner just nu:( Vart är den där personen som man kunde prata med egentligen? Får hålla in med så himla mycket som behöver komma ut.

I dag ska jag till skolan vid 8.15 och sen är det fullt ös fram till klockan 15.00. Känns som att det inte är rätt dag för mig att sitta i skolan, men jag får palla mig dit ändå. Kanske ska trycka ner mig i ett hörn och sitta där själv med mitt papper och penna, då behöver ingen se eller höra mig. ORKA!!!!!!

Tävling hos katarinaz.blogg.se


image1154

"Jag är med och tävlar hos Katarinaz.blogg.se om ett jätte fint hjärthalsband
och jag tycker att även du ska vara med ju fler desto roligare
Tävlingen avslutas Måndag den 28:e April

Tårar

Det rinner tårar från mina kinder jag klarade mig in i sista sekund, det brast när jag satte mig på sadeln och cyklade där ifrån. Känns alltid lika jobbigt att lämna personer som man lärt och känna så bra, men jag kan trösta mig med att dessa barn finns på samma ort och vi kanske träffas i allfall. Jag hittade verkligen ett toppen arbetslag och det talade jag om för dem när jag gav dem deras paket idag. Synd bara att A-C hade hunnit gå hem:( Den person jag kommer ha mest kontakt med i framtiden är i allfall M, så härlig människa alltså:) Hon frågade fall jag kunde tänka mig att sitta barnvakt åt L i bland och självklart ställer man upp!

Det har varit riktigt varmt ute idag, och barnen har fått ha fleaströja på sig och kepsar:) Kändes så skönt att slippa att ta på dem så mycket. Själv har man gått runt i munktröja och jeans ute idag, mer kunde man inte ta på sig eftersom man svettades något så kopiöst. Det är fortfarande soligt ute och jag underar på att åka upp till någon terasbalkong och sätta mig där och läsa lite? Eller så kanske det får bli någon annan dag för jag måste laga mat och sen ska jag och Nina till Willys och handla.

Underbara Måndag!

Har nyss vaknat och det spred sig en glädje i kroppen när jag kolla ut genom fönstret och såg att himlen var alldeles blå och solen håller på och gå upp. Så här ska det tydligen vara hela veckan och det är sånd att det är min sista dag på VFUn för det är perfekt väder att vara ute i med ungarna. Men sådant är livet oh jag viste att denna dag skulle komma. Försöker inte tänka på att jag ska sluta för jag blir bara ledsen. Ska verkligen busa med ungarna idag och ha roligt:) Kommer verkligen sakna de små...

Vinn biobiljetter!!- Hos Maria

image1122

Jag är med och tävlar om 2 biobiljetter, sponsrat av 
Gratisbio. Tävlingen arrangeras av Maria. Jag tycker att du också ska vara med och tävla! Kom ihåg att du har ingenting att förlora. Här hittar du tävlingen. Tävlingen pågår t.o.m. den 27e April 10.00.

Solen skiner...


...och himlen är blå:) Det kan inte bli bättre när man ska bege sig ut på en proemnad. Det höll sig fint hela tiden när jag var ute. tog mig en tur på 1 timma och 30 minuter och det var riktigt skönt. Var så himla varmt, dyngsvett blev jag om min tröja är jätte blöt!

image637
Tog denna vackra bild när jag var ute!

image638image639
Härligt!

image640image641
image642
Gick även förbi skolan!

image643
En svett och trött Fia 200 meter från hemmet!



Så ska det låta - Sofia Källgren Fredrik Swahn

Så fint!

Helgen är snart slut...

...och jag har inte direkt hunnit med. Mamma har varit här hela helgen nu och tiden går ganska fort när man har roligt. Hon ska åka hem om några timmar men det kommer inte dröja så länge förens vi träffas igen kan jag tro eftersom jag nästa helg inte har så mycket att göra och då tänkte jag fara hem till Åmmeberg eventuellt.

Annars nu i veckan har jag en hel del att göra:

Måndag: Sista dagen på VFUn:(
Tisdag: Skola mellan 8.15-15.00
Onsdag: Skola mellan 8.15-16.00
Torsdag: Projekt mellan 8.15-18.00, Kör kl 18.00-19.30


De var riktigt bra!


LAXÅ och team Lotta var riktigt bra igår!

Sofia Magdalena!

image620image621image622
image623image624image625image626
image627image628image629image630
image631image632image633
image634image635image636

Lördagkväll

Lördagkväll och snart dags att gå till sängs, både jag och mor är ganska trötta för vi har slitet hårt idag med en massa städning och tvättande. Min mamma är en guldklimp som hjälpt mig och göra så fint:) Synd bara att hon ska fara hem i morgon, men vi ses säker snart igen, om inget händer nästa helg så åker jag hem till Åmmeberg redan på torsdag kväll eller på fredag förmiddag. Vi får se vad som händer, men jag skulle behöva hjälp av Pelle med en engelsk vetenskaplig artikel och översätta den, eftersom jag är rutten på engelska. 

Nej nu ska jag gå till sängs tror jag, mor är redan på väg:) Tror jag ska hoppa in i duschen först för jag känner mig så dammig efter allt städande:P GOD NATT!!!!!

Laxå är kvar!

Otroligt bra var dem idag Team Lotta och Laxåkören! Men även Bengtzings lag var bra!

Foto:TV4

Foto:TV4


Körslaget!

Nu har mor och jag ätit mat och snart är det dags för körslaget på tv 4. Spännande att se vem som åker hem i kväll, det ska i allfall va många bra låtar:)

Vinnare av bloggdesign 2

Den glada vinnaren av bloggdesign 2 är Stina


Stora städardagen!

Kl 06.50 gick jag upp i morse och begav mig ner till tvätt stugan och tvätta, sen var det fullt ös här i lägenheten. Mamma och jag har röjt och städat massor. Så nu är det fint här hemma! Tack Mamma:) Vi har även varit och handlat och varit på en liten promenad då jag hitta massor av vitsippor som jag plockade in. Nu ska jag hjälpa mamma med maten, det blir köttgryta med klyftpotatis:)

God Natt

image619
Nu ska mamma och jag sova!
God natt

Zirre

image615image616
image617image618
Jag saknar pluttisen!

Pepparkaka

image612image614
Så här brun blir jag på sommrarna, fatta hur jag kommer se ut när jag har varit i Thailand:)
Längtar till sommaren, idag har det varit soligt hela dagen!

Helg!

Känns som att det var nyligen jag skrev det här, denna vecka har verkligen gått fort, fattar inte vart tiden tar vägen? Varit i skolan idag mellan 8.30-15.00 eller vi fick sluta lite tidigare. Vi satt med projektet hela morgonen och jag kände mig rätt duktig faktist, jag skrev lite ur läroplanen och en bok om hälsa:)

Om ëtt tag kommer mamma hit, hon hade inte åkt än när jag ringde så jag beräknar att hon kommer vid 19.00. Blir trevligt:)

Snart ett år sedan

image611
Det är inte länge kvar förens det var ett år sedan jag tog studenten och iår är den andras tur. Har några vänner som ska bli licka lyckliga som jag var denna dag:)

Snyggast

image610
Hitta denna bild när jag leta genom alla mina bilder, innan jag gick ner i vikt kände jag mig verkligen sån.

God Morgon!

JA  då var det dags att gå upp igen tidigt, men det var sista dagen denna vecka i alla fall. Ska till skolan och vara med min basgrupp mellan 8.30-12.00 vi ska sitta med projektet, kom en bit igår men jag hoppas vi kommer ännu längre idag, har fått i uppgift att dyka ner i Lärobplanen (Lpo 94) inte mig emot för jag har ändå hunnit skåda den en hel del i b-uppsattsen. Efter lunchen vid klockan 13.15 så ska vi ha föreläsning till klockan 15.00, den är det äntligen helg för min del.

Fick en glad överakning igår när mor min ringde, hon frågade när jag skulle komma hem idag och sen sa hon att hon kommer till mig:) Blev så glad, det var ett tag sen och hon har inte varit här en hel helg någon gång. Brukar va så att hon kommer en eftermiddag och åker hem nästa morgon annars;) Då får vi ha lite myskväll framför tvn i kväll!

Det blir ännu en dag med sol ser jag när jag tittar ut genom fönstret:) Himlen är helt klarblå och inte ett moln så långt ögat når!

 

Vinn trendigt armband!

Jag deltar i en tävling som pågår hos Maria på bloggen Fashion, Fame and Everything in Between. Där kan man vinna detta trendiga armband av svart agat från Elara Smycken. Det är superlätt att delta, läs mer om tävlingen här.


Tävling hos katarinaz.blogg.se

image1128
Gå in och tävla du med!
Katarina

Känslan

Känslan av att man inte duger, känslan av att man är i vägen, känslan av att man är ensam, det är känslor som dyker upp just nu. Vad ska man göra när man känner sig värdelös? Min energi och krafter jag samlade på mig är som bortblåst, vart rog den vägen? Vad var det som gick fel? Jag ställer mig många frågor men det verkar inte finnas några svar. Jag vill finna tryggheten igen:(


Äntligen hemma...

..för dagen och jag orkar inte göra så mycket mer:/ Är ganska seg och trött faktist har varit i skolan verkligen hela dagen och slitit:P Wictoria fick tuppjuck innan vi skulle sluta idag, skratta åt minsta lilla, hehe. Jag och Sara hitta en jätte rolig bok i biblan med "fettskrämd" ha ha och en tjej som popa aset i hörlurarna med en as dålig låt hihi. Roligt har vi haft i allfall...

Nu är den snart min!

Jag kunde inte låta bli:) Jag beställde dena skönhet idag, den kommer passa så bra i sommar och även när jag ska till Thailand i december:)
Zooma

Torsdag 17 april 2008

God morgon! Har varit uppe i en halvtimma nu, skutta ur sängen direkt när klockan ringde för jag såg att solen tittade fram ute, man blir ju en smula  piggare då:) Himlen är helt blå och inte ett moln på himlen, så idag blir det leggins och min gråa hängselklänning att ta på. Ska även ta fram mina ballerina skor! Synd bara att man ska sitta inne hela dagen nästan eftersom vi ska va i skolan. Vi börjar klockan 10.15 men Eleonore kommer hit klockan 8.00 för vi ska sitta med B-uppsattsen. Sen över lunch ska vi fortfätta med B-uppsattsen och när vi är klara för dagen med den så ska jag vidare till min basgrupp som sitter med projektet. Så dagens skola tar slut vid 18.00. Den här dagen hade varit perfekt att vara på VFUn och få vara ute i det fina vädret. '

Det är så häligt med soliga vårdagar:)

Debatt om kläder

Jag vill ta upp debatten jag hade eb annan gång, skriv vad ni tycker:

Gammalt inlägg:
Idag när jag gick på H&M så ställde jag mig frågan varför inte alla kläder kan ha storlekar mellan stl 32- 56, även om man är stor vill man vara snygg eller hur? Jag ska inte sticka under stolen med att jag själv bär stl 46-48, men det är bara nog så svårt att hitta snygga kläder. Visst jag hittar kläder men då kanske det är vanliga stilrena tröjor utan små finesser på.

En annan sak jag har lagt märke till är att man verkligen märker ut stora personer, på Kappahl heter det XLNT och på H&M heter det BIG AND BEAUTY och på lindex GENEROUS. Halllå!!!!!!!! Alla pratar om att alla människor inte kan se lika ut. Men detta kallar jag kränkning! Bara för man är stor betyder det inte att man vill ha kläder som ser ut som tantkläder och hur omoderna som hällst.

Tror ni inte affärerna skulle tjäna på att ha större storlekar på alla kläder? Då skulle ju de som har större kläder mer än gärna gå och handla mer!


Vill gärna skapa en debatt om detta så kommentera om ni har tid!



 

Tv kväll..

..Sitter här framför tvn och kollar på sjukhuset, mycket hämska sjukdomar finns det. Det är ett mycket bra program  som visar den rena verkligheten. Ibland funderar jag på varför jag inte skulle kunna bli sjuksköterska eller något annat inom sjukhuslivet? Tänk att kunna få hjälpa sjuka människor...

TV3 Sjukhuset

The end of the day

Sitter här och är småtrött, var en halvtimma längre på vfun idag för jag var med på ett utvecklingssamtal! Det är roligt att höra hur barnen är hemme i gämfört med på förskolan:) Lärde mig en hel del av detta:) Idag på samlingen kom min handledare in med ett litet paket och ett kort, jag fick en ljuslykta från kosta boda och ett kort med med mig och några barn på, och så stog det barnens och fröknarnas namn i:) Blev lite rörd! He he de får deras överaskning nästa vecka på måndag! Funderar på om jag ska ta med någe fika med till personalrummet? Men vad? Jag kan inte baka jag misslyckas jämt ju...
image605
image608

Onsdag 16/4-08

Uppe tidigare än tuppen men pigg ändå! Samlar kraften inför dagens pass på VFUn, min arm var helt mörbultad igår men idag känns det bättre. Får ta del lugnt idag och inte bära barnen tror jag, men vad ska man göra om de är ledsna annarrs? Eller springer i väg och vägrar komma med? Tufft jobb men jag gillar det ändå.  Annars idag så ska jag göra det som jag inte orkade igår, nämligen diska och röja.

Idag ser det ut att bli en solig och fin dag och det tackar jag för, eftersom det var så himla kallt igår när vi var ute med barnen, jag brukar inte klaga men då frös jag verkligen. Det är svårt att bedömma hur pass mycket kläder man ska ha på sig efter som vädret ändras snabbt. Men jag får väll säga som mina kollegor "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!"

Nu börjar räkningarna komma i brevlådan:( Har varit glad varje gång den har varit tom, och blivit nervös varje gång det legat ett kuvert. Väntar på teleräkningen för den har jag inte fått på två månader:/ KOmmer säkert vara mycket på den? Men den värsta räkningen är i allfall hyran:( Jag måste verkligen hitta en annan lägenhet snart, förhoppningsvis börjar de väll komma in en del nu under veckorna och då är det bara att välja och vraka. 300 kr mindre i hyra är faktist mycket för mig som är student. Jag tycker ju om min nuvarande lägenhet med men den har sina brister.


Njut av livet så mycket du bara kan!

Tävling! Vinn paket med krämer och parfym!

Vill du ha chansen att vinna detta lilla läckra kit?

Innehåller: Lypsyl, 4,2 gram - doft av granatäpple
Handkräm, 57 gram - med olivolja och aloe vera
Duschcreme, 59 ml - med algextrakt och aloe vera
Parfym, 59 ml - Scented splash, violdoft

Gå in på Maries blogg och tävla nu!

Utflykt med barnen..


Nu är dagens VFU avklarad och den har bjudit på mycket skratt, ilska och andra tokerier. Vi gick ut på en lite unflykt med barnen, och det är lika alltid roligt!image604 Vi kollade på husbygge och hittade massor utav blommor i skogen. En utflykt går inte alltid prima utan någonting händer alltid, så lite ilska måste ju också komma in i det hela. Det är inte alltid man kan få barnen att lyssna och i bland kräfs det att man får bli lite ilsken och visa vem som bestämmer. Nu återstår bara två dagar och sen slutar jag min VFU:( Kommer verkligen sakna barnen image603och personalen, så underbara människor:) 

Tisdags morgon!

Klockan är nu 06.15 och jag hoppade ur sängen för 15 minuter sedan, är så himla seg idag och min hals ska vi inte tala om jag låter som en kråka. Skit samma jag ska iväg till VFUn i allfall. Ska ha samtal med min handledare idag om min bedömning (spännande), det går nog bra ska ni se, jag har inte hört annat än positiva saker om mig:)Annars idag ska jag diska när jag kommer hem, fattar inte att man kan samla på sig så mycket disk på en gång. Måste skärpa mig med sopporna nu jag har sarvat en hel del och står stilla med vikten.

Från och med idag får det bli skärpning för min del. Jag ska ner de 4 sista kilona nu. Jag kanske helt enkelt måste ta en hel vecka med bara soppor? Så jag kommer in ordentligt i det igen? Det kanske får bli så?

TAck igen Katta för den fina bloggdesignen som du gjort till mig, jag blev verkligen nöjd:)

Ny design

Tack Katti för den fina designen. Du är verkligen jätte duktig. Vill du ha design hjlälp?
Gå in och kika hur du ska göra hos min söta vän Katarina.


Ljuset för Engla är tänt

image595
Kl 21.00 tände jag ljuset i mitt fönster! Har ni tänt något ljus för Engla?

Tänd ett ljus för Engla

Just nu sprids uppmaningar genom bloggar, e-post och sms att ikväll kl. 21.00 tända ett ljus i fönstret. Jag tänder ett. Gör du?

Måndag 14 April-08

Sitter här och tar igen mig efter en dag på VFUn, barnen är alltid lika goa:) Har inte kunnat höja rösten idag så jag har väll varit extra popis! He he men det äör inte roligt känns som att det sitter något långt nere i halsen, skulle kanske inte ha sjungit allt vad jag hade i Lördags? När jag kom hem idag begav jag mig direkt till staden och köpte lite hemlisar!  och nu sitter jag här och bloggar:) Vet inte vad jag ska hitta på idag?

Ny kula

Ja ha då var det måndag igen då och det är bara att börja på ny kula så man orkar denna vecka. Denna vecka består av tre dagar på VFU och två skoldagar, sen i helgen vet jag inte vad som händer om jag ska vara ärlig? Om någon av mina vänner ska göra något roligt så hör av er:) Skulle vara roligt att hitta på någe:) Jag kanske ska palla mig i väg och träna denna vecka med, blev bara en dag förra veckan, det är inte roligt att gå dit själv:( Får fråga någon som vill följa med.

Uch jag mår lika dåligt varjegång jag läser något om Engla nu, jag tänker verkligen på hennes familj. Måste vara jobbigt för dem med den här stora pressen från media:( Vad är det för samhälle vi lever i, man ska inte behöva vara rädd för att släppa iväg sina barn på olika aktiviteter för att man inte vet om de kommer komma hem igen. STOPA VÅLDET!!

Önskelinne

Zooma
Hitta denna på La Redoute verkligen söt:)
Skulle passa bra i sommar! Funderar på att köpa den!

Vilken idiot

http://tv4nyheterna.se/1.379555/2008/04/13/42_aringen_erkanner

Nu har han erkänt, Engla är mördad, kunde han inte kläckt ur sig det tidigare? Stackars mamma som kommer få leva med det här...


Ja ha

Ja ha då ska man vara fadder till de nya studenterna i höst då:) Pratade med Wictoria förut och vi bestämde oss för att vara det! Så vi skickade samtidigt in anmälan:) hihi vad har jag gett mig in på?

Jag hade rätt

Fick ett samtal av min mor förut då jag talade om hur tråkigt jag hade och jag blev så himla trött av det, smart som hon var sa hon att jag kunde ta en proemnad, jag kollade ut genom fönstret och jag såg stora mörka moln som drog sig hitåt så det var inget att hänga i julgranen det inte. Nu när jag kollar ut spöregnar det så det var tur att jag inte begav mig ut i pissevädret. Jag brukar ha den förmågan att just vara ute när det dåliga vädret sätter fart. Man blir ju inte direkt piggare av att det regnar:(


Tävling hos katarinaz.blogg.se

image1097

Tävlingsregler: Kopiera följande kursiva text + tävlingsbild och klistra in den i ett inlägg på din blogg.
Meddela sedan mig med en länk till inlägget Lycka till!

Jag är med och tävlar om 2 biobiljetter och ett superpresentkort å 300 kr som gäller i 60 butikskedjor  sponsrat av GratisBio.se. Tävlingen arrangeras av länk till din bloggLäs om tävlingen. Jag tycker att du också ska vara med och tävla! Kom ihåg att du har ingenting att förlora. Skynda dig nu och var med, du har bara fram till den 26/4 på dig.


Söndag= B-uppsatts & Städning

Om 45 minuter kommer Eleonore hit, för vi ska sitta med vår B-uppsatts. Hoppas vi kommer en bra bit idag för då kanske man kan slappna av för stunden:) Tänkte bjuda henne på lunch idag, det blir spagetti och köttfärsås, hoppas hon tycker om det? Att göra detta arbete med henne är kanon, vi har liksom samma tänk kan man säga, man behöver inte säga mycket förens vi förstår varandra. Bara att komma på vad vi skulle skriva om tog inte så lång tid utan vi var eniga nästan på en gång. Vi ska skriva om "Eget arbete i de två första åren i grundskolan"  det ska bli intressant, finns vissa problem men de ska vi väll ta och lösa. Kontakter med lärare ute på fältet är svårt, för tydligen kollar de inte sin mail så ofta, vissa gör det och det får man vara tacksam för. Jag har i allfall fått tag på en:)

Annars idag ska jag plocka lite här hemma, ska ta en sväng med snabeldraken (dammsugaren)! Sen ska jag sätta mig ner och ta hand om mig själv, det har varit fullt ös hela veckan. Mån-Tis VFU, Ons- Fre skolan, Fredag efterskolan hjälpte jag Nina med att flytta sent in på kvällen, igår så var det konsert och jag var borta nästan hela dagen och idag ska jag sitta med B-uppsattsen. I morgon börjar man om på ny kula igen:/ Det blev inte sista vexkan på VFUn för jag hade en dag att ta in och det var en dag som var obligatorisk som jag hade missat. Så det blir på måndagen nästa vecka i stället. Egentligen gör det inget för jag tycker det är så roligt att träffa de små liven:) Uh jag har lite panik för vad jag ska köpa till arbetslaget? Hade en idé men den sprack:(  Får kanske traska på stan i morgon när jag kommer hem?


Jag sådde några blommor, en för varje vän

Jag tror att det var fyra, men särskilt minns jag en

Det blev höst och vinter och blommorna de dog

Men på våren kom de åter, men bara tre stod kvar och log

Sen kom regnet med moln stora grå

Nästa gång jag fann dem så var det bara två

Sen kom solen med allt ljus den har

Plötsligt stod det bara en ensam liten blomma kvar

Du härdades i solsken, du drunknade i regn

Men en sak är säker, du är en riktig vän

Så här har verkligen känt


Konsert med Arja Saijonmaa

Nu har jag varit i St helenakyrkan sedan kl 15.00 idag och kom hem för 10 minuter sedan. Rösten höll hela kvällen men jag känner att den inte kommer vara bra i morgon. Vi har i allfall haft jätte kul och det gick bra! Det var även roligt att sjunga tillsammans med Arja! Hon var jätte trevlig, och vi fick mycket beröm av henne med. Tyvärr han jag inte ta några bilder men det kan jag nog få tag på snart kan jag tro!

NERVÖS

Nu blev jag jätte nervös när jag är sminkad och klar, var tidigt ute men va sjutton, då kan jag ju slappna av nu. Eller slappna av jag måste ha någonting runt midjan för min tröja är förstor och det ser dumt ut utan, nu är det ju så att jag inte har någonting:( Får gå till grannen och fråga fall hon kanske kan låna ut?

image594
Ja här ser ni i allfall att jag är nervös:)

Lördag= Konsert

Förra veckan var jag på konsert men idag ska jag medverka i den själv:) Roligt tycker jag men det är en hake, jag vakna av att jag hade så fruktansvärd Stackare som begav sig ut i detta väder, tro det eller ej men när jag kolla ut genom fönstret så snöar det i massor, blötsnö, uch!!!!!!!! Varför kan inte bara solen vara framme och fåglarna kvittra :/ Vill att den riktiga våren ska komma....

Nej nu ska jag röja lite här hemma sen ska jag fixa i ordning kläderna och mig själv, måste ju va snygg när man ska stå inför alla människor:)

image584
Ge mig Thailand nu.....

Vinnaren av bloggdesign 1!!!!

Nu har jag lottat fram vinnaren av bloggdesign 1, och den glada vinnaren blev Sofie.
Glöm nu inte ni andra att det är en vecka kvar på bloggdesign 2, gå bara in på kategorier och sedan på tävlingar så kan ni hitta tävlingen!

325925-586

Soliga dag!

Nu är skolan slut och jag kom hem för en timme sedan, kom ut i det vackra vädret och solen värmde! Man kände till och med doften av vår. Nu när jag sitter här så är det jätte varmt inne, annars brukar det inte va det inne hos mig. Skönt är det i allfall! Snart är det dags att vara stark och bära lådor! Det får bli dagens träningspass att springa mellan husena!

Senare i kväll måste jag lägga i en tvätt i tvättmaskinen för jag måste ha endel tvättat inför morgondagens konsert, vi ska ha svart, vitt eller grått på oss, Vet inte riktigt än vad det blir men det lutar åt vitt och svart för min del. Vet bara inte vad jag ska göra med håret och sminket? Skulle behöva lite hjälp tror jag, men om inte annat får jag klara mig själv. Det är inte varje dag man får köra till en kändis! Igentligen är det inte direkt något att skryta om att man ska köra till Arja Saijonmaa men lite häftigt är det.

Kom och kolla kl 19.00 i sankt helenas kyrka den 12/4 där Arja Saijonmaa tillsammans med musikgymnasiet och högskolekören uppträder för att samla in pengar till det fattiga landet Moldavien!

Fredag:)

Äntligen fredag och skoldagen varar mellan 10.15-15.00, seminarium och föreläsning. Sen efter skolan ska jag hjälpa en kompis och flytta! Så dagen kommer vara fullsmäckad!

Tävling1 en dag kvar

325925-586
Glöm inte och tävla om denna bloggdesign, det är en dag kvar nu och i morgon avgörs det vem som vinner!
Gå in på kategorier och tävlingar längst ner på sidan står informationen!

Skoldagen

Skoldagen har varit rätt okej och intressant. hade en praktisk föreläsning och jag måste säga att den gav mig mycket. För övrigt har vi kommit igång med vårt projektarbete:) Känns så skönt!

Nu ska jag käka och sen ska jag bege mig till kören:)

Glöm inte att tävla

På lördag avgörs tävling 1 och missa inte chansen att vinna bloggdesignen! Läs mer om tävlingen under kategorier- Tävlingar

325925-586
Tävling 1

image587
Tävling 2 avgörs lördag 19 april

Torsdag= Skolan och Kör

Ja ha nu är det torsdag och snart är det helg, veckorna går för snabbt, man hinner inte med. Vi ska ha handledning till vårt projektarbete idag, och i eftermiddag är det bara att sätta igång, lite mer än en månad har vi på oss. Har en föreläsning i mellan med hoppas den är bättre än vad den var igår. Jag kanske ska ta med mig datorn så vi kan skriva på den så går det lite snabbare.

Sen i kväll vid kl 18.00 är det kör tillsammans med musikgymnasiet, repa inför helgens konsär med Arja Saijoma. Måste medge att jag känner mig rätt oförbredd men det brukar gå i allfall. Hoppas det kommer mycket folk och kollar bara för pengarna går i allfall till välgörenhet.

Fick min deklaration igår och det blev en liten slant tillbaka, fick minst pengar av familjen:( Men man kan ju spara den slanten till resan i allfall:)

Upp och ner

Ena stunden är jag glad och ena stunden är jag ledsen, allt känns bara så himla jobbigt i bland. Är det ensamheten som spelar en stor roll? Jag kanske helt enkelt inte trivs ensam, jag har varit det för mycket på sista tiden. Fick reda på att min mamma inte kommer komma hit på länge pga en orsak och jag kommer inte kunna komma hem till henne för att jag inte har några pengar förens i slutet av månaden. Vet ingen som tänk att komma och hälsa på häller:(


Jobbig dag

Dagen började med en pigg morgon, men fort jag kom till skolan och läraren började prata tappade jag gnistan direkt. Vet inte vad det är med mig, jag stänger av öronen och lever i en annan värld vissa stunder. Måste skärpa mig annars kommer det inte gå något bra. Lika bra att ta all energi som är kvar åt att fixa de sista månaderna innan sommarlovet.

Min plutt

image593
Han är så himla söt och jag saknar honom så himla mycket!
Kan du inte bo hos mig:)

Glad människa!

God morgon alla bloggare:)

Känner mig som en gladare människa idag, har mycket energi att hoppa upp ur sägen! Det är skola idag med, kanske inte så kul men man måste ju knalla sig dit i allfall. Men först måste jag fixa mig i ordning och äta frukost och annat. Vägde mig i morse men jag har stått still i vikt nu i en vecka, känns bra i allfall för det är bara bra om inte kroppen ta ett allt för stort skutt. Har slarvat lite nu i helgen, men det gav ju inga negativa efftekter i allfall. 

Att jag är en gladare människa idag kan bero på ett besök jag hade av två personer igår, var länge sedan men det kändes skönt att prata. 

 

Tävling: Vinn 500 kronor i presentkort av manochmode.blogg.se

image25


Jag är med i en tävling om 500 kronor i presentkort på bloggen MAN & MODE!
 TÄVLA DÄR DU OCKSÅ!!
 KOMMENTAREN SKA SKRIVAS I DETTA INLÄGG: http://manochmode.blogg.se/1207422842_tvling_vinn_500_krono.html
+MAN MÅSTE HA DENNA BILDEN OCH DENNA TEXTEN I ETT INLÄGG I SIN BLOGG FÖR ATT KUNNA DELTA!+

Dagens VFU

image592Idag så har vi varit på utflykt med de söta små liven:) Vi hitta massor av roliga saker. Hela skogen var full av vitsippor och blåsippor! Sen hitta vi ett troll på en sten:) Det var ju intresant tyckte barnen he he. Uch det är så sorgligt att jag ska lämna dem och de kära arbetskamraterna nästa vecka:( Vill vara kvar!

dagens citat av ett barn: "inte nam nam bär tycka om"

Betyder: Jag tycker inte om bären

Bloggdesign

Gköm inte att vara med och tävla om blogg designer:


image587
325925-586

Tävlingen finns under kategorier: Tävlingar

Tisdag morgon

Oj oj oj vad trött jag är, var uppe lite för länge och greja här igår. Vek massor av tvätt och plocka undan så nu har man fått bort en del i allfall. När jag kommer hem idag vid 16.00 måste jag få undan lite disk, lagrs på snabbt:) Annars idag vet jag inte vad som händer? Dyker säkert upp något. I dag på VFUn ska vi ut i skogen med barnen så jag funderar på vad som är bäst och ta på sig?

Sträcka ut en hand...

Även fast man känner svek, så är det inte fel att räcka ut sin hand och hjälpa. Finns saker som man kan lägga bakom sig, även fast allt inte kommer bli som förut. Livet kanske blir lite enklare då?


Måndag

Nu har jag varit på VFU och jag har varit och tränat för dagen! Känns bra, ska snart sätta igång och laga mat, bjuder på tacos idag:) Gott, måste ju använda salladen så den inte blir förstörd. Kanske måste gå och handla i morgon eller någon annan dag denna vecka, lite saker börjar ta slut.

Idag pratade arbetslaget med mig när vi hade planering om hur jag tyckt det har varit på min VFU och vad de tyckt om mig:) Man blir ju lite smått rörd när man får så fina bedömningar av dem:) Måste hitta något till dem innan jag slutar, kom på en sak när min handledare sa en grej. Kanske ska köra på det spåret:) Men vad ska jag hitta på till de små? Tänkte köpa någe som de kan ha användning av på förskolan? Ja ja det löser sig man hittar alltid något.

Fick panik när jag kollade min kalender idag, det är ju ungefär 1 ½ månad kvar i skolan, och jag ska skriva en B
-uppsatts och göra ett projektarbete:0 Uch ne nu får man inte bli stressad.

God Morgon

Nu har man kommit ur sängen och ögonlocken är som tegelstenar, fattar inte att jag kan va så trött för jag somnade i lagom tid igår i alla fall. Dagen ser ut på detta vis:

- Göra mig i ordning
- Käka frulle
-  VFU
- Gymet
- Duscha
- Göra Tacos
- Kolla på Sjukhuset
- Kolla på Andra Avenyn
- Kolla på Häxdansen
- SOVA

Hoppas alla får en trevlig dag!


Dagen börjar ta slut...

Kvällen börjar komma till sina sena timmar och jag ligger i min säng och kollar på parlamentet. Ska kanske sussa snart för jag ska upp tidigt i morgon, säger som en klok person sa till mig att man mår mycket bättre om man sovit ut:) Känns som jag fått mer energi för att gå till VFUn nu eftersom jag inte har portfolion i huvudet hela tiden. Ska bli riktigt roligt att träff de små liven i morgon! I morgon när jag kommer hem har jag tänkt mig att direkt bege mig till gymet där jag inte varit på flera veckor. Men nu när jag precis sa det kom jag på att jag inte har rakat mina ben, så det kanske är bra om jag går och gör det nu efter jag har skrivit klart detta inlägg! Jag kanske ska ta med mina gymkläder till VFUn i morgon så kan jag åka direkt? Sparar in lite tid då:)

Måste bara säga att du räddade min helg KATTA! vi hade riktigt roligt:) Hoppas du kan komma ner till mig snart så kan vi hitta på någonting roligt här!

Glöm inte att vara med på mina bloggdesign tävlingar längre ner på sidan!



Hemma i skövde!

Det gick snabbt igår så jag kan änns inte fatta att jag kom till örebro. Jag och Kattar var i allfall och kollade på Marie Picasso igår och hon är ju så bra:) Synd bara att det var så många småungar där som inte kunde stå på samma ställe i fem minuter utan som sprang runt som yra höns. Örebrocupen i Innebandy var i helgen och alla lag var inbjudna till konsären nämligen. Men jag sket i ungarna och kolla på Marie i stället!

Tack Katta för att jag fick följa med:)



 

image588image589
image590image591





 


Bloggdesign Tävling 2

image587
Hej nu startar jag en tävling där ni kan vinna min bloggdesign!

Det ni behöver göra är att skriva en kommentar och länka till er sida!

Vinnaren utses Lördag 19 april!

Bloggdesign tävling 1

325925-586
Hej nu startar jag en tävling där ni kan vinna min bloggdesign!

Det ni behöver göra är att skriva en kommentar och länka till er sida!

Vinnaren utses Lördag 12 april!


Tror inte det är sant!

Katta hörde av sig till mig förut och sa att jag fick följa med henne och kolla på Marie Picasso på conventum i örebro idag och jag ville! Först tveka jag eftersom jag inte har pengar, men det problemet löste katta och nu håller jag på och packar och ska snart bege mig till Örebro!


Snart klar!

Nu är jag snart klar med tvättningen:) 6 Maskiner har jag hunnit med och jag ska och hämta det sista nu och vika de. Hade tänkt och ta en promenad sen men jag ändra mig för nu regnar det. Får se om det går över annars får jag väll stanna inne:(

Lördag

STORSTÄDNING PÅGÅR!!!

Tänk vad pengar kan sätta stopp för saker och ting:( Fick ett sms av Lina som fråga när jag tänkt och komma hem så vi kunde hitta på något, men jag kan inte pga att jag inte har pengar till att ta tåget hem:(

Marie Picasso- Earth and Sky


Denna låt är så bra!

Morgondagen

Slutet av fredagen
Dagen börjar lida mot sitt slut och jag tänker hoppa ner i sängen och kolla på tv. Känner mig helt slut efter dagen, gick upp tidigt för att få handledning och på eftermiddagen redovisa jag och lämna in min portfolio, nu har den tunga stenen fallit och tröttheten slog in direkt. Har ändast kollat på tv och diskat sedan jag kom hem, man lyfter inte fler fingrar än vad man behöver just nu kan jag säga:)

Morgondagen
I morgon så ska jag tvätta mellan 10-13 och det kan jag säga att det är behövligt för jag har inga kläder att ta på mig, portfolion tog all min tid åt annat. Samtidigt som jag tvättar ska jag försöka röja upp här i lyan, kan ju börja med det minsta utrymmet först och det är toaletten "dammigt". Garderoben är en framtidsfråga för det orkar jag verkligen inte ta tag i, det är bättre att prioritera de utrymmen jag befinner mig i mest fört. Ska även försöka att komma ut på en promenad i morgon fall vädret tillåter, skulle ju inte förvåna mig om det blir dåligt för just nu ser jag att det har regnat lite ute. Kanske ska ta tag i mina fönster med? He he jag ser knappt ut längre:P Det som jag inte hinner göra i morgon får jag göra på söndag!

GOD NATT

Jippi

Äntligen klart och nu är den borta! Kommer inte sakna portfolion alls!

Ljuset

"Det börjar tändas ett ljus i den mörka tillvaron i mitt liv, två månaders slit i tårar och ilska börjar mynna ut i firhet och glädje"

Det känna som att det är idag min frihet kommer tillbaka, klockan 15.00 lämnar jag ifrån mig den tunga stenen på hyllan nere i F-huset och tar pennan lät i handen och signerar mitt namn. Då är det klart, helt borta:) Sen är det bara att samla nya krafter till det som kommer här näst. Inga mer enskilda uppgifter som tynger mitt hjärta. 27 Maj har jag klarat mitt år på Högskolan och då återstår 2½ år kvar, men de åren kanske blir roligare än det här, då får man hålla på med det man vill, den åldersgrupp jag är här för att utbilda mig till att ta hand om.

För överigt i mitt liv har det tänds ett till ljus som jag mår bra av, min viktminskning gör att jag mår mycket bättre och känner mig inte så utittad som förut. Inte vet jag fall så var fallet men så kändes det i allfall.

Nej nu ska jag göra mig i ordning för klockan 8.15 ska jag och Eleonore träffa vår handledare till B-uppsattsen, den handledaren är jätte bra för jag har haft henne förut! Sen så ska jag hem och sen ska jag åter till skolan 13.15 då jag ska redovisa min portfolio.

Längtar

Jag längtar verkligen tills vi ska till Thailand i december!
image584
image585
Längst till vänster står det Sandy och där ska vi bo!

Sommarjobb

Då har jag fått schemat för sommaren första delen då jag ska jobba 75% ska jag jobba 16 av 28 dagar och den andra hälften av sommaren då jag ska jobba 100% ska jag jobba 19 av 28 dagar. Börjar lugnt i allfall sen får man köra gärnet!

Torsdag!

He he var tvungen att ställa mig på vågen idag! och jag har gått ner 13,6 kg hihi jag blir lika lycklig varje gång!

Idag ska jag iväg till skolan igen, är schemafri men jag ska träffa en grupp jag var med i och komplitera en uppgift med dem. Gör inget direkt men skulle ha varit skönt att stanna hemma bara. Kommer hem vid 10.00 igen för de andra ska ha lektion. Annars idag är det bara att öva inför morgondagens redovisning, sen ska jag försöka tvätta en tvätt och diska lite granna, resten blir till helgen.
 
Mamma skulle kommit hit i helgen men, hon kunde inte för min syster vägra va hemma vid husvisningen:(Skulle vara trevligt med besök. Någon annan av mina nära och kära som känner för att de inte har något att göra, är hjärtligt välkommna till mig:)

Nej nu ska jag fixa i ordning mig!

Vad händer?

Blev så himla sugen på att gå ut och roa mig i helgen, men jag har inte direkt någon att ta med mig:( Finns inte så många jag kan fråga:/ Blir väll som alla andra helger:(


Tur eller vad?

Ja ha nu har man varit i skolan då och gått igenom projektarbete, vi kom en bit i allfall:) Kommit till en komisk grupp och där passar väll jag in! För övrigt har vi fått reda på våra redovisningsgrupper idag till fredagen, och jag trodde inte det var sant när jag kolla vilka jag skulle redovisa med, ha ha Annelie och jag vi kommer aldrig i från varandra:) Sen ska Malin i hennes basgrupp också va med! Blir ju roligt och man behöver ju inte vara allt för nervös:)

Onsdag 2/4- dagen och vikten

Klockan är 08.40 och klockan rinde för 10 minuter sedan och det var bara att hoppa upp ur sängen. Det var länge sedan jag kände att jag skulle kunna sova några timmar till, stressen börjar lägga sig eftersom portfolion nästan är klar. Det som återstår är att planera min redovisning som jag ska ha på fredag. Ska till Annelie efter skolan idag och skriva ut resten av arbetet, skrev ut en del när jag jobbade igår. Ska iväg till skolan om en timma och 20 minuter, ska träffa en som ska köpa min Giddens bok klockan nio, då blir jag 150kr rikare och jag blir glad för minsta lilla slant jag få in nu, eftersom det var mycket utgifter i mars så är man inte så rik. Låter kanske konstigt men jag längtar verkligen tills i sommar då jag får jobba! Bara känslan av att kunna gå hem efter ett arbetspass och känna att man kan vara ledig för resten av dagen, så är det absolut inte när man gå på högskolan, skolan finns med en 24 h om dygnet. Så är det och jag längtar verkligen till sommaren då jag ska jobba ihop mina pengar till Thailands resan!!!

I helgen ska jag verkligen ta det lugnt, jag ska kolla på tv och slappa, sova länge på mornarna. Det som jag inte gjort på länge är att ta en långpromenad, och jag har inte varit på gymet så det kanske man ska ta ch tänka på och göra. Ett problem bara, jag har mina gymskor hos mor i Åmmeberg:/ Hon kommer ju inte i helgen så jag lär ju inte få dem på ett tag:( Får kanske tvätta mina uteskor och ha dem? Simma var också länge sedan jag gjorde:) Allt kanske jag inte hinner i helgen men lite i allfall. Kan ju inte bara slappa, måste röja här hemma med för det ser ut som helvet rent ut sagt, skulle vilja hyra in städhjälp hahah, har inte haft så stökigt någongång sedan jag flyttade hit:s

Nej nu ska jag ta och börja leta kläder och äta frulle! Föresten jag har inte talat om hur det gått med vikten på ett tag! Jag har i allfall gått ner 13 kg!!!!!                      

 

Uppdatering

Ja då har man inte skrivit sedan i lördags. I lördags tog jag första bästa tåg hem när jag fick reda på att de inte hade så mycket folk till träningsmatchen på söndagen. Åkte inte ändast hem för det utan för att jag pluggar bättre hemma i Åmmeberg då jag inte ser allt annat som behövs göras i lägenheten. Fick en hel del gjort i allfall. Jag spenderade lördagskvällen helt själv, eller helt själv var jag ju inte för jag hade ju mina små pluttiskissar hemma med. Kollade på körslaget där Lotta Engberg reprecenterade Laxå, tyckte jag kände igen folk från de laget. Men helt klart var Agnes lag bäst!

Söndagen började med träningsmatch mot Sköllersta på Solbega IP i Askersund. Fick spela 15 min så liten besviken var jag eftersom jag inte ens han bli trött. Vi förlora med 1-2 de fick ju såklart ett mål i sista minuten. Efter matchen åkte jag hem och fortsatte plugga, och när mamma slutade jobbet så körde hon mig till Hallsberg så tog jag tåget hem, he he jag åkte gratis för ingen kom och tog betalt. När jag kom hem var det dags att plugga igen.

I går var det dags att gå till VFUn och idag slapp jag den för jag fick jobba i stället mellan 9-17 (pengar). När jagkom hem så gjorde jag en hel del på portfolion och nu är det finslip kvar!

Äntligen

Det var ett tag sedan man kunde skriva här!

RSS 2.0