VINST


Våmbs IF - Hjo
6-2

Igår blev det en riktig storvinst mot Hjo på hemma plan! Amanda var en riktig målspruta och dundra in 5 mål, hon är en riktigt bra forward och det är roligt att spela tillsammans med henne där uppe! Säger även grattis till Sara som gjorde sitt första mål. För min egen del gick det riktigt bra, var riktigt på hugget:) Längtar redan till fredagens match som är mot Stenstorp/Vreten.

Fotboll, Fotboll, Fotboll

Igår när jag och Malin cyklade bort till Claesborg för att träna så prata vi om vad mycket tid vi tillbringar med fotbollen. Träning måndag, tisdag och torsdag och sen är det en match på helgerna. Alltså så är det fyra dagar i veckan vi har bokat upp oss för fotbollen. Och vet ni vad, det var det bästa beslutet jag har tagit, att börja spela här i skövde, det är så himla roligt och jag har fått många nya vänner. Det går bra för oss med i serien, vi ligger 4:a och jag tvivlar inte på att vi kan gå om några lag till! I morgon har vi match mot Hjo kl 15.00:)

Idag så ska jag ligga ute och sola med Nina! Vi tänkte försöka bättra på brännan lite:) I kväll så ska jag hem till Louice för vi ska ha lite sommaravslutning med styrelsen . Vi ska grilla och fixa lite inför introt. Ingen alkohol för min del eftersom det är match i morgon. Men i morgon kväll ska jag inte håla inne på något för då är det klassfest:) Längtar!

Glädje:)

Idag har jag haft mycket tid att tänka, jag har kommit underfund med att jag har mycket att glädjas åt. Jag har goda vänner som finns nära mig och stöttar mig, jag känner att jag har tagit tag i mitt liv och känner att jag verkligen är påväg någostans. Något extra att glädjas åt idag är att jag fick tillbaka responsen på mitt arbete och i dagsläget är det godkänt! Så det jag ska göra nu är att försöka göra det ännu bättre:) Nu känns det verkligen att det snart är sommarlov! På tisdag gör jag mitt sista skolbesök som är schemalagt! På tisdag får jag även tillbaka den andra uppgiften och om det skulle vara så att jag måste kompletera så har jag all tid i världen att fixa det. Ska vara kattvakt i en vecka så jag har tid!

På söndag kommer min Mamma, Pelle, Marina och Björn hit och vi ska ut och äta för det är morsdag! Ska baka en tårta till dess med och det får bli på söndag morgon!

Bästa i talang!


Dessa tycker jag ska vinna talang:)

Skorna fungerar

Nu har jag testat skorna på träningen och dom fungerade jätte bra! Fick inge skoskav men lite kramp i fötterna, men det dör ingen av. Idag kunde jag knappt få luft ett tag, vi körde effektiv löpning i en minut 3 gånger och i sista vändan när de blåste att det var klart föll jag bara ihop och hade as svårt att andas. Nästa måndag ska jag och göra tester hos asmasköterskan så vi får se om det är ansträngnings astma. Inhalatorn jag har nu fungerar ju inte:( När jag ska trycka fram en dos så fungerar det inte ibland. Det är lite frusterande när man har svårt att andas och så ska man hålla på och krongla med den. Jag hoppas det går bättre i morgon:) I morgon ja...hmm vad ska jag göra då? På dagen kanske jag ska sätta mig i solen och läsa en bok, får hoppas att jag får tillbaka responsen på arbetet snart? Vill få det gjort så jag kan slappna av helt. Det är bara en redovisning kvar nu och den är nästa tisdag sen är jag fri från skolan. Bara kompleteringar får mig att gå till skolan igen.

Nya dojjor!

¨
Nu slänger jag dom gamla och slitna skorna och använder dessa nya!

Huvudet sprängs

Har huvudvärk så det räker och blir över. Kan inte sova häller, tänkte försöka sova bort värken men det verkar inte fungera.

Match va det idag med borta mot Ekedalen det slutade 3-3 men enligt min mening borde vi vunnit för vi hade så himla många chanser i andra halvlek. Vi har nog aldrig haft så många hörnor. Vill ni läsa mer vad som hände kolla HÄR.

Kanske ska försöka sova igen:/
God natt

Söndag 24/5

Nu är det söndag och det är mulet ute. Igår kväll så åska det och regna, känns verkligen att sommaren är påväg. Robban kom även hem från Bristol igår så nu har jag inte Nina för mig själv längre:) Hehe men han är varmt välkommen en då.

Idag är det match mot Ekedalen borta! Är nervös, så det får bli en nervöspromenad snart tror jag.

Ha en bra dag


Uppdatering 3

Nu är det inte mycket kvar av skolan, jg har varit duktig!

 • Skriva ½ A4 sida från torsdagens seminarium om Barn i sorg, denna skulle ha varit inlämnad i fredags.
 • Förbereda en typ av redovisning "överlämning" med min basgrupp gällande ett barn med ryggmärgsbrock och ett barn med stammning. Detta skall göras på onsdag.
 • Skriva 3-4 A4 sidor om barn i behov av särskilt stöd (Låter lättare än vad det är) ska vara klar på onsdag.
 • Läsa om Krispedagogik och Juridik för pedagoger till ett seminarium 18/5 och formulera två frågor.
 • Skriva 4 A4 sidor om krishantering ska vara inlämnad 20 maj.
 • Skriva paruppgift om krishanteringsom skall vara inne 3 Juni (Redovisning och planch kvar)

 • Kristi himelfärds dag

  Idag är det röd dag och det gjorde att vi kommer ha träning mycket tidigare idag:) I stället för att träna mellan 17.15-18.45 så ska vi träna mellan 13-15. Så himla skönt att kunna ha en ledig kväll. Annars idag ska jag umgås med Nina och vi ska försöka sysselsätta oss lite, kanske spela lite spel? 

  Det blir inte så långa inlägg från mig men detta var lite i alla fall.  

  Onsdag

  Idag är det onsdag och det är den dagen som brukar vara lugn. Har ingen skola idag:) Sofia och jag ska bara sitta med vår paruppgift mellan 9.30-12.00. Sen ska jag till vårdcentralen vid tre tiden. Resten av tiden ska jag umgås med Nina och ta hand om henne som är lite ledsen. Tänker inte anstränga mig överdrivet idag, bara njuta av att kunna slappna av.

  I morgon är det röd dag, och vi ska träna tidigare i morgon så jag har hela kvällen fri:) För övrigt så var gårdagens träning så himla jobbig. Vi sprang hela tiden, och i slutet höll jag på att bryta ihop för jag var helt slutkörd. Jag tror mycket beror på att jag var i den gruppen som körde hårdträning i måndags med. De som var med i den gruppen som körde lätt träning kanske inte alls tyckte gårdagens träning var jobbig.

  Ha en bra dag!

  Min Kära Vän  Du är så snäll och rar

  Du är den bästa vän jag har

  Min bästa vän kommer du förbli

  För ingen har så kul som vi

  Vi hittar alltid på en massa trams

  Och om vi bråkar blir vi alltid sams

  Du är den bästa vän jag har<3


  Fia and Ninis


  Hetaste bruttorna!


  Maltas bidrag i Euorovision Song Contest


  Det här var en av mina favoritlåtar i finalen:)

  Sköna måndag

  Nej, jag är inte knepp, jag har faktist att denna måndag har varit skön, bortsett från morgonens seminarium. den var så himla tråkig och han som föreläste om anmälningsplikt och sekretess fick mig att se att mitt framtida yrke är riskfyllt vad jag än gör. Gör jag något kan det bli fel och gör jag inget blir det fel. Jag har valt ett riskfyllt yrke.

  Det som har varit helt underbart idag är att jag har skickat in arbetet för respons, så den får jag tillbaka nästa vecka, så den är ur världen ett tag. sedan var det en bra träning, den var jobbig som tusan men även rolig. Känns verkligen att jag har utvecklats mycket.

  I morgon är det tisdag och jag ska till skolan på föreläsning på morgonen och sedan efter lunch ska jag och Sofia sitta med en paruppgift. På kvällen blir det träning igen:) Käner mig duktig!


  Gårdagen och dagen

  Gårdagen

  Igår så var det match mot Igelstorp på hemma planen. Vi vann med hela 4-0 och det kändes så himla skönt, för Igelstorp låg bland de första i serien och vi bland dom sista. För min del gick matchen rätt okej, jag hade mycket spring i benen och massor av ork. Fick en chans att göra mål men jag fick inte det tryck i dojjan om skulle behövas för att trycka in den ordentligt. Det var en riktigt rolig match och alla spela kanon bra! Ni kan läsa matchanalysen HÄR.

  Efter matchen igår så var det grillningsdags, Nina och jag grillade god lax! Sofia och Kalle var med och Patrik och en till. Blåste mycket ute så vi skyndade oss att äta och sedan begav vi oss hem till Sofia och Kalle och kolla på Eurovision song contest och Norge vann! Själv tycker jag att den bästa låten var reprecenterad av Malta!

  Dagen
  Vaknade vid åtta tiden idag:) Är i städartagen och lägenheten ser inte utt som en soptipp längre. Har en hel del kvar men det ska bli skönt att kunna lägga sig i kväll i en nystädad lägenhet. Ska ta en promenix idag med och njuta av den härliga solen. Ska försöka skriva det sista på arbetet med innan onsdagens inlämning.


  Veckan som kommer:

  Måndag: Skola hela dagen och träning.
  Tisdag: Skola hela dagen och träning
  Onsdag: Lämna in uppgiften och vårdcentralen
  Torsdag: Plugga med Sofia och träning
  Fredag: Öppen för förslag
  Lördag: Öppen för förslag
  Söndag: Match mot Ekedalen

  När man tittar här så ser vi att jag är en hurtig människa:)

  Näsan i boken

  Sitter i skolans bibliotek och har haft näsan i boken sedan kl elva. är lagom trött nu oh jag har skivit lite mer än en A4 idag. Jag är klar med faktan i alla fall och jag ska lägga in mer av mina pedagogsika tankar bara. Känns skönt att snart vara klar. Vi ska skicka in det vi har skrivit på onsdag för att få lite feedback så vi kan se om vi är på rätt väg eller ej. Det kan vara bra och veta det så jag slipper massor av kompliteringar över sommaren.

  Jag funderar starkt på att packa ihop nu och gå hem och käka mat nu. Behöver även ta och röja lite hemma, plocka ner vinterkläder och annat som står i vägen i min hall.

  Fredag 15 Maj

  Idag är det fredag den 15 maj och jag har namsdag!

  Sofia

  Kvinnonamnet Sofie, Sofia, Sophia är av grekiskt ursprung och kommer från ordet sopheía som betyder 'vishet' eller 'Den kloka'.

  Namnet var mycket populärt i slutet av 1800-talet och början på 1900-talet. Även under 1990-talet hade namnet något av en modevåg igen. Som bäst låg det 1996 på 13:e plats i listorna. Den 31 december 2005 fanns det totalt 86 318 personer i Sverige med namnet Sofia/Sophia varav 27 152 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1621 flickor namnet, varav 442 fick det som tilltalsnamn.

  Namnet Sofia/Sophia blev år 2001 framröstat som Sveriges vackraste flicknamn av Aftonbladets läsare. Namnsdag: 15 maj.

  Fia är en kortform av Sofia, utan egen namnsdag. Det finns 662 kvinnor som heter Fia, varav 412 bär namnet som sitt tilltalsnamn. (2004).  Idag blir det plugg med min vän Sofia, vi måste fixa lite med både våra egna arbeten och med vår paruppgift. Jag hoppas att vi kommer långt. I kväll så ska jag och Nina bara ha en lugn myskväll.

  De blev mycket Sofia idag känner Jag:)

  Ha en bra dag

  Plugg, plugg och lite mer plugg

  Rubriken säger allt, jag pluggar och pluggar och pluggar lite till. Jag är i alla fall glad att jag har fotbollen i bland med för att variera lite. Jag har insett att jag kanske måste gå till biblioteket på lördag med och plugga, har inga böcker hemma som jag kan använda. Sitter i skolan nu men jag har tagit en lite paus. Har skrivit en A4 sedan jag kom kl halv nio i morse. Det tycker jag är helt okej för att vara mig.

  I kväll är det fotbollsträning, det är tidig träning idag och det är skönt för då hinner mn varava ner lite innan man lägger sig. I morgon så ska jag plugga igen och även sitta med Sofia och göra lite på vår paruppgift. Vi ska skriva om Barn i Kris tror jag. Hehe va bra koll jag har:)

  Nej nu åter till allvaret.

  Ha en bra dag

  Lång dag

  Idag har verkligen dagen varit lång, kom hem vid kl 20.00 efter en trevlig middag med SU gänget. Redovisningen gick bra också och nu är ännu en sak gjord på att göra listan.

  När jag kom hem fick jag ett samtal av min kära vän Sara! Det var as länge sedan vi pratade. Vi hade så mycket att prata om så samtalet gick upp åt en timma:) Skönt att få höra av vänner så där ibland:)

  VINST!

  Igår vann vi matchn mot Varnhem med 1-3! Riktigt gött med en vist efter två förluster! Alla spela jätte bra och det känns som att vi börjar bli mer och mer som ett helt samlat lag.

  Lärs gärna analysen från matchen: VÅMBS IF DAM

  En annan rolig sak som hände igår var ju att Malena Ernman gick vidare från kvalet till finalen i Eurovision song contest! Blev så himla glad när de öppna det elektroniska kuvertet och det var en svenk flagga i:)


  Onsdag!

  Idag är det onsdag, eller ska jag säga REDAN onsdag, det är sjukt va fort dagarna kan gå. Idag så ska jag till skolan vid niotiden och plugga i biblioteket, både förbereda mig för eftermiddagens redovisning (överlämning) och så ska jag skriva på arbetet som ska in i nästa vecka, eller en vecka precis idag. Idag ska jag även lämna in det andra arbetet som ligger klart här brevid mig. Tror jag har gjort rätt men man vet aldrig, det får tiden visa, har hela sommaren på mig att kompletera annars. Vid 12.00 så är det styrelsemöte vilket jag hoppas går väldigt fort för min grupp sitter och väntar på mig för vi ska tillsammans förbereda lite inför redovisningen. Kl 15.15-16.45 är redovisningen och kl 17.00 ska jag på middag med SU. Jag har alltså att göra idag.

  Ha en

  Dagen!

  Idag har jag varit duktig:) Först begav jag mig till skolan vid åtta och träffa min grupp och planerade lite. När vi var klara satte jag mig i biblan och skrev på arbetet, blev typ klar, men jag ska kolla lite extra på det i morgon. Duktig jag har varit!

  Har även varit och tränat idag och det gick kanoners! Två mål när vi spelade tvålag, och världens snyggaste mål, på skottövningen:) Det har varit en toppen dag för min del! Hoppas att morgondagen blir likadan för då är det match mot Varnhem borta!

  Uppdatering 2

  • Skriva ½ A4 sida från torsdagens seminarium om Barn i sorg, denna skulle ha varit inlämnad i fredags.
  • Förbereda en typ av redovisning "överlämning" med min basgrupp gällande ett barn med ryggmärgsbrock och ett barn med stammning. Detta skall göras på onsdag.
  • Skriva 3-4 A4 sidor om barn i behov av särskilt stöd (Låter lättare än vad det är) ska vara klar på onsdag.
  • Läsa om Krispedagogik och Juridik för pedagoger till ett seminarium 18/5 och formulera två frågor.
  • Skriva 4 A4 sidor om krishantering ska vara inlämnad 20 maj.
  • Skriva paruppgift om krishanteringsom skall vara inne 3 Juni .

  Ny vecka

  Ja ha då är det måndag igen, ska snart iväg till skolan och träffa min grupp för att förbereda oss inför onsdagens redovisning "överlämning" av vårt fiktiva barn. När vi har arbetat klart ska jag bege mig till biblioteket och försöka göra så mycket som möjligt på arbetet, har en sida kvar. I kväll blir det träning, ska bli skönt att springa lite.

  I morgon så ska jag plugga hela dagen om jag är klar med arbetet är det bara på nästa. Ingen rast och ingen ro. Men på kvällen är det match mot Varnhem borta och jag hoppas få en plats i laget. Får reda på det idag.

  När mörkret faller

  När mörkret faller över skövde stad, sitter jag här och är en aning glad.
  Långa dagen är förbi och en sida extra i eximinationsuppgiften hann det bli.
  En promenad med min kära vän hann jag också med, även fast vi av blåsten led.
  God natt mina vänner och dröm söta drömmar, i morgon blir det grupparbete och litteratur som strömmar.
  Uppdaterig 1

  • Skriva ½ A4 sida från torsdagens seminarium om Barn i sorg, denna skulle ha varit inlämnad i fredags.
  • Förbereda en typ av redovisning "överlämning" med min basgrupp gällande ett barn med ryggmärgsbrock och ett barn med stammning. Detta skall göras på onsdag.
  • Skriva 3-4 A4 sidor om barn i behov av särskilt stöd (Låter lättare än vad det är) ska vara klar på onsdag.
  • Läsa om Krispedagogik och Juridik för pedagoger till ett seminarium 18/5 och formulera två frågor.
  • Skriva 4 A4 sidor om krishantering ska vara inlämnad 20 maj.
  • Skriva paruppgift om krishanteringsom skall vara inne 3 Juni .

  Yes en sak klar


  Plugg

  Tänkte visa vad jag har att göra gällande plugget:)

  • Skriva ½ A4 sida från torsdagens seminarium om Barn i sorg, denna skulle ha varit inlämnad i fredags.
  • Förbereda en typ av redovisning "överlämning" med min basgrupp gällande ett barn med ryggmärgsbrock och ett barn med stammning. Detta skall göras på onsdag.
  • Skriva 3-4 A4 sidor om barn i behov av särskilt stöd (Låter lättare än vad det är) ska vara klar på onsdag.
  • Läsa om Krispedagogik och Juridik för pedagoger till ett seminarium 18/5 och formulera två frågor.
  • Skriva 4 A4 sidor om krishantering ska vara inlämnad 20 maj.
  • Skriva paruppgift om krishanteringsom skall vara inne 3 Juni .

  PANIK!!

  Detta ska jag hinna på mindre än en månad


  Kissemissarna i Askersund  Saknar Zirre och Wilma<3

  Dagar som...

  ...jag gärna vill ha tillbaka. Nu på morgonen och igår kväll har jag suttit och tänkt på personer jag verkligen saknar. Det var längesedan jag träffa endel personer och det var längesedan jag prata med dem i huvidtaget, förutom att man kan byta några ord på msn. Det är inte samma sak tycker jag, dagens samhälle är uppbyggt så att man slipper prata med varandra, man skriver det man vill säga. Den typen av kommunikation kan vara bra, men jag föredrar telefonen eller träffa personen i fråga. I bland känns det som att jag är så himla långt från alla, men egentligen är jag inte det, det svåra är att träffa allt folk på de få gånger jag är hemma i Askersund. 

   


  Det är tur att jag har min Nina här i Skövde, vad skulle jag göra utan henne?

  Mitt i veckan

  Ja ha tiden går fort, tyckte att det nyss var måndag men idag är det redan onsdag. Idag är det ingen träning vilket är skönt så jag kan koppla av lite. Det är intensivt när man tränar måndag, tisdag, torsdag och match på lördagar, det betyder alltså att jag ändas är ledig på onsdag, fredag och söndag. Har för övrigt träningsvärk i mina lår, har ont som tusan.

  Idag är det fadderutbildning på skolan, och jag måste gå på den igen för det är nytt upplägg. Ska inte vara fadder men jag sitter ju i styrelsen så jag måste gå utbildningen i alla fall. Efter utbildningen så ska vi ha styrelsemöte så jag är garanterat inte hemma förens vid 18.00 idag, då ska jag hem till nina och käka tacos!

  Ha en bra dag!

  Ika i rutan


  Hatade det här programmet när jag var liten 

  Redovisningsdag

  Om en timma ska jag sitta i skolan och ha börjat lyssna på en redovisning. Vi ska lyssna på redovisningar hela dagen plus att jag ska göra min egen, eller jag ska redovisa tillsammans med min grupp. Jag har inte hunnit bli nervös än, det som är så skönt med vår klass är att man aldrig behöver vara nervös för man känner sig trygg med personerna. jag slutar kl 15.00 idag och kl 18.30 ska jag iväg och träna.

  Söndag

  Idag måste fixa det jag ska säga inför morgondagens redovisning om stamning. Ska bli skönt att bli av med den delen. Denna vecka MÅSTE jag plugga på minsta lilla lediga tid jag har. Ligger fortfarande efter med mycket. Jag måste skärpa mig nu. Ska även och fika på stan med Nina och hennes päron idag, dom har varit här i helgen och hjälpt henne och robban att flytta och det har även jag. Det känns i armarna kan jag lova, det är bra träning. Sedan idag blir det städa av kan jag lova, det ser ut som att andra världskriget har brytit ut här hemma.

  Vad som har hänt i veckan låter jag bli osagt, det jag kan dela med mig av är att vi losa med 2-3 mot mullsjö i går och jag fick sitta på bänken hela matchen, vilket kändes pissigt. Jag hade hur mycket spring i benen som helst och hur mycket energi som helst. Stor besvikelse kände jag hela dagen igår och jag känner att jag har rätt att känna så också.

  RSS 2.0