Askersund

Mamma: -"Jag tror jag ska sätta mig i soffan en stund"
Jag: -"Sova menar du"
Mamma: - "Ne jag sover aldrig"
Jag: -"Det gör du ju"
Mamma: -"Nej, det gjorde jag förr men inte nu"

fem minuter senare...

Mamma: -"SNARK"
Sitter i soffan hemmahos min familj i Askersund, lugnt och skönt men på bordet en meter brevid mig står min dator och bara väntar på att den skall användags flitigt. Är inte klar med potfolion än och det känns som jag aldrig kommer bli det heller. Det är mindre än en sida kvar på en del och jag hoppas jag ska få ner den idag så jag har en sak ut världen i alla fall.

I kväll ska vi hem till min moste som  fyller åt. Kommer träffa mina kusiner och kusinbarn med och det är lika roligt varje gång:)

Ha en fortsatt bra dag!

A-sund här kommer jag:)

Japp idag beger jag mig till familjen in Askersund. Ska ta tåget till Töreboda och sedan åka bil med Pelle till Askersund. Detta kommer ske senare under dagen men jag vet inte riktigt när, emn jag tror det blir senare i eftermiddag. Ska bli skönt att träffa familjen och komma hemifrån lite.

Annars idag ska jag plugga, har sammanlagt 1, 5 sidor kvar på portfolion. Det låter inte så mycket men det är svårare än vad ni kan tro, det är så himla mycket svåra saker som de vill att vi ska ha med. Ska ta med allt plugg till Askersund med och förhoppningsvis är det lättare att sitta där och göra det.

Ha en bra dag

Som en ny människa

Efter att ha mått så dålig i går, kunde jag inte drömma om att jag skulle vakna idag och må som en ny människa. Men det gjorde jag, känner mig mycket bättre idag, och jag är inte så förkyld heller. Jag är jätte tacksam för detta, och tänker sätta igång och plugga som tusan och hoppas bli klar med en uppgift i portfolion idag. Ska gå och ta mig alvedon för jag har lite ont i huvudet. Inte undra på när man under de senaste dagarna nästan snytit ut hela hjärnan.

För övrigt har det varit kallt i natt, utanför fönstret ser jag frost på hustaken och de som ska ta bilen idag måste ta fram skrapan. Det är så himla fint när himlen är klarblå och frosten ligger vit.

Hopps att inte min positiva sida gör att nästa blogginlägg bjuder på att jag mår dåligt igen?


Dumburkens erbjudande

Mår smått bättre än vad jag gjorde på morgonen och eftermiddagen idag. Kollat på tv och legat i sängen halva dagen. Har även suttit vid datorn små stunder. Men dumburken bjuder ju på bra program i kväll så jag kommer tillbringa resten av dagen vid den också.

Dumburkens erbjudande:

18.30 Unga mödrar, Kanal 5
19.00 Vem vet mest?, SVT 2
19.30 Postkodsmiljonärn, Tv 4
20.00 Bonde söker fru, Tv 4
21.00 Grey´s Anatomy, Kanal 5
22.00 Oskyldigt dömd,  svt play 


Sjuk:(

Förkylningen blir bara värre och värre, och jag har världens huvudvärk. Så här dåligt har jag inte mått sen i januari på min födelsedag då jag hade öroninflammation. Fick stanna hemma idag, skulle hjälp till på IT-mässan men jag mår för dåligt för att vara med på den. Skulle ha varit på en föreläsning nu med:/ Får kolla med de andra i klassen om den var bra?

Jag hoppas jag är bättre tills i morgon, måste göra klart portfolion:( Men nu orkar jag inte äns tänka på den.Har druckit te men det smaka inget:/


Inte nu...

Sitter i min sköna soffa med fötterna på soffbordet och datorn i knät, så himla skönt:) Men något som inte är lika skönt är min fökylning so jag drog på mig ntten mellan söndag och måndag. Inte nu när jag har så mycket att göra, det tär på krafterna. Igår satt jag i biblioteket mellan 8-12 sen fick jag gå hem för jag kände mig inte alls bra. Gick hem och la mig och slöa hela dagen. Pluggade jätte lite men det blev lite i alla fall. Idag mår jag lite bätte och jag ska om en timma iväg med styrelsen och käka och bowla. Dock bryr jag mig inte vad det blir för mat eftersom jag inte har någon lukt eller smak:/

I morgon är det IT- mässa på skolan och jag ska vara med och hjälpa till, jag blev placerad i värd/teknik
-gruppen. Jag+ teknik= oj oj oj, hur ska detta gå? Får göra mitt bästa. Resterande timmar i morgon ska jag försöka avverkla lite på portfolion som jag måste få klar snart alltså.


Näsan i boken

Sitter nu i skolans bibliotek, håller på och studerar förskolans läroplan (Lpfö 98), ska försöka hitta läroplanens mål om språk- och kommunikationsutveckling. Vad ska de små liven lära sig på förskolan? Vill ni ha min lista?

Här kommer den: 

I förskolan skall vi sträva efter att varje barn
·         ”…utvecklar en nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära,” (Lpfö 98. s.?).

·         ”…utveckla sin förmåga att lyssna, berätta, reflektera och ge uttryck för sina uppfattningar,” (Lpfö 98. s.?).

·         ”…tillägnar sig och nyanserar innebörden i begrepp, ser samband och upptäcker nya sätt att förstå sin   omvärld,” (Lpfö 98. s.?).

·         ”…utveckla ett rikt och nyanserat talspråk och sin förmåga att kommunicera med andra och att uttrycka tankar,” (Lpfö 98. s.?).

·         ”…utvecklar sitt ord- och begreppsförråd och sin förmåga att leka med ord, sitt intresse för skriftspråk och för förståelsen  av symboler samt om deras kommunikativa funktioner,” (Lpfö 98. s.?).

·         ”…utveckla sin skapande förmåga och sin förmågaa att förmedla upplevelser, tankar occh erfarenheter i många uttrycksformer och lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,” (Lpfö 98. s.?).


Detta är en fjärdedel av alla mål som finns för förskolan. Så jag kommer ha att göra i min kommande yrkesroll.

När jag kollar runt omkring mig sitter alla med sina näsor i böckerna. Det är tentaperiod för många nu, dock inte för mig som sitter med portfolion som ska vara inne nästa tisdag. Johanna sitter snett framförmig och hon är i samma sits, lite pressad måste jag erkänna, men det är tur att jag har någon att bolla med om jag kör fast, så jag hoppas hon kommer sitta där ett tag:) Nina sitter brevid mig med, stackarn är inte helt kry:( Men hon kämpar och kämpar och jag beundrar henne så! 

Nu åter till pluggandet:)

(Ps. fick en fråga för ett tag sen av en tjej som min blogg bara handlar om plugg? Ja nu för tiden gör det de för jag hinner inte med så mycket annat, men jag försöker skriva om annat också.)


Regn och rusk

det har regnat smått nästan hela dagen, men inte mycket. Det räcker för att man ska bli depprimerad. Vart tog solen vägen? Ne nu ska jag inte låta negativ! En positiv sak är att jag snart ska iväg och träna fotboll! ska bli så himla skönt att koppla bort allt annat och träna v sig lite:)

Pluggdag= SANT

Uppe med tuppen och om en timma befinner jag mig i högskolans bibliotek och pluggar. Har gett mig tusan på att komma en bit denna vecka så jag slipper sitta hela nästa vecka med blåslamban i rumpan. Vi har ledigt nästa vecka för att plugga med portfoliosarna, men för mig blir det jobb med ena. Alltså mellan 8.00 och 9.30 så ska jag plugga med mitt eget, sedan ska jag och Mikaela sitta med läslärorna och skriva ett informationsblad om Kiwi-böckerna. Hoppas det går snabbt, för så fort vi blir klara så fortsätter jag med mitt igen. Jag kommer inte gå hem förens vid 15.30, eftersom jag ska och träna kl 17.00.


Duktiga Fia

Jag måste få klappa mig på huvudet lite och säga till mig själv "Duktiga Fia som har skrivit klart en uppgift idag och nästan är klar med en annan". Jag känner mig stolt över mig själv men samtidigt lite besviken. Varför gjorde jag inte detta när jag skulle göra det för? Men jag har faktist ett bra svar till det. Svar: MOTIVATION. Jag har inte haft motivation, när jag inte fattar allt som de säger på föreläsningarna så känns det inget roligt. Men eftersom jag har världens bästa klasskamrater så löser det sig, de förklarar mig pedagogiskt så fattar jag:) Hehe jag har valt rätt utbildning!

Nu är min kattvaktstid åt vampyren Elsa över:) Ne så illa är det inte, men jag börjar allvarligt talat tro att drakula skicka henne hit:P Hon är en mitig liten rackare, men så himla söt och go också:) Nu har matte och husse kommit hem och det är bra så hon får mer sällskap än de gånger jag kommer ner om dagarna och ser till ullbollen.

Sitter fortfarande i biblioteket och här har jag suttit sedan 13.45 och klockan är nu 17.15, ska vara här en halvtimma till, sedan ska jag till kårkansliet och ha offentligutfrågning. När man sitter med i FUM får man va med på sådant. För övrigt fick jag reda på idag att jag missade ett möte i måndags med SU. Det var första gången jag har glömt/missat ett möte. Snacka om att jag har mycket i mitt liv nu. Skärpning förken Wellermo.

Åter till studierna:)


Vitt, Vitt, Vitt

Utanför mitt fönster är det som en vit vägg, dock inte snö men en tjock dimma. Det var länge sedan det var så mycket dimma så jag inte äns ser ner till järnvägsspåret som går 50 meter utanför huset.

Idag är det dags för seminarium igen, två dagar i rad är ovanligt. Idag handlar det om kartlägning av ett barn om läs- och skrivutveckling. KUL= NOT.

Hitta en rolig låt på Youtube här om dagen som jag kommer ihåg att vi sjöng på storsjunget i skolan när jag gick i mellanstadiet i Åmmeberg:P

Tisdag

Dags för skolan igen, idag står det redovisningsseminarium på schemat, roligt?....NOT. Så himla trött på allt nu så jag vill bara spy bokstavligt talat. Tråkigare kurser får man leta efter, det är verkligen inget för mig. Önska att jag hade gått förskollelärarutbildningen i stället. Nu går jag båda och det är ju lite sent att börja om på nytt. Det är bara att gilla läget och köra på det sista året och månaderna. Får hoppas att kurserna i vår är en smula bättre.

I kväll är det gruppträning med laget på Puls, det ska bli intresant och se alla skutta runt:P

Ha en bra dag.


Facebook

Jag gjorde ett Quiz på facebook om hur äkta skövdebo jag är! och resultatet blev Manisk Skövdebo


Du är förmodligen uppväxt i eller runt Skövde och har bott här hela ditt liv. Du lusläser SLA varje dag och tycker att Skövde är en riktig storstad. Besöker Hertig Johans torg min...st en gång per dag och knäböjer framför Volvo. Du tycker att flygplatsen är den bästa satsning som någonsin gjorts och älskar att se militärerna från P4. Givetvis besöker du alla politiska torgmöten, så länge de handlar om Skövde så! Du har årskort till IFK Skövde Handboll och ser givetvis alla deras matcher live samt filmar dem med HD-kamera.

Lite ensamt

Det är verkligen ovanligt att jag sitter hemma i min lägenhet en söndagkväll helt själv. Men nu gör jag det och det är bara att gilla läget. Borde plugga men jag har ingen motivation alls:( På tisdag efter seminariumet så ska jag sitta i biblioteket och plugga i några timmar, då SKA två uppgifter bli klara. fattar inte vad jag håller på med? Varför sätter jag mig i denna sitts?

Jag har i alla fall varit på fotbollsträning idag! Inomhusträning och det var jätte roligt:)


Bild på solnedgången från mitt fönster


Söndag

Gårdagen var riktigt skoj! Mora Träsk på Kåren, det var rena träningspasset kan jag säga, efter allt skuttande och viftande och allt som vi gjorde så var jag helt svett och det var jag garanterat inte ensam om! Det var Grymt roligt, det är en rolig syn när alla studenter sitter på golvet i skräddarsits och gör alla rörelser. Vi blir som barn på nytt!

Idag är det söndag och sista dagen i veckan. För ovanlighetens skull är det träning idag, inomhus:) Det var ett tag sedan jag träna på vanligt inomhusgolv.


Lördag= MoraTräsk

Ja ha då var det lördag igen, en vecka sedan jag åkte till Askersund. Snacka om att tiden går fort. I helgen är det Bonnaphesten här i Skövde och i kväll kommer MoraTräsk till kåren och underhåller. Det är en rolig syn när alla studenter sitter på golvet och sjunger och gör alla rörelser:)

Nu på dagen ska jag och Nina på stan, måste ha en mössa och ett par ordentliga vantar. Det är verkligen kallt ute nu. Andra saker som måste göras är plugg, kanske ska skriva lite så jag kan känna mig duktig.

Fredagsmys

Här sitter jag hemma i min lilla lägenhet i skövde och regnet öser ner utanför fönstret. Känns mysigt att sitta här med lite fredagsgodis och Idol på tv. Det var längesedan jag hade en hel fredagskväll för mig själv. Ska bara ta det lugnt och ta hand om mig själv. Skulle ha pluggat lite men så blir det inte i kväll. Skrev 1,5 a4 sidor på datorn förut idag, och det är bra för att vara mig. 

Måste bara säga att jag har världens träningsvärk efter veckans träningar. Förhoppningsvis är det borta på söndag då det är träning igen. 


Gamla goda tiden i Skyllbergs IK 


Älsklingslåt...


...Framförd av underbara ungar!


Ont i ryggen:(

Jag har fortfarande ont i ryggen sedan i tisdags då vi sprang mycket på fotbollen. Idag är det dags igen, vi ska springa till Södermalm från Claesborg och det är en bit, men kommer min rygg palla det? Hårt underlag och springa på tar kol på en direkt.

5-kamp

Idag hade vi femkamp med fotbollslaget och det var jätte roligt! De fem grenarna var, Sumobrottning, Boxning med jätte handskar, Bungee running, gladiator towers och Tjuren.


Linn och jag i Gladiator tower!


Onsdag

Jag ligger verkligen på botten och plaskar, det är jätte svårt att ta sig upp till ytan och få någonting gjort. Min motivation är inte bra alltså, just nu lever jag i en stress som gör att min kropp säger ifrån. Är mycket mer trött än vad jag brukar vara, och så har det hänt lite andra saker. Jag tänker på skolan 24 timmar om dygnet, men den ända tid jag inte gör det är då jag har träning, det är ett tillfälle jag mår bra på. Måste kanske börja ta han om mig själv lite?

Idag har jag världens träningsverk och ont i ryggen. Igår på träningen fick vi springa från Claesborg till Södermalm och där gjorde vi Coopertest och sedan sprang tillbaka igen. Jag får alltid ont i ryggen när jag springer på hårt underlag och även mitt knä säger ifrån, men det är bara att vänja sig, vi ska ju hålla på med detta hela vintern. Behöver träna upp min rygg på gymmet också, ska dit på söndag och få en genomgång på maskinerna. Har bytit gym eftersom fotbollsklubben betalar en stor del av kostnaderna, betalar bara 100 kr i månaden.

Idag är det skola mellan 9.15 till 15.00. Efter det drar jag och Nina till Arenan och simmar. I kväll så är det fem kamp med fotbollen på Laserdone i Skultorp, det ska bli superkul!.  


Fredag!

Nu är det äntligen fredag, det är en dag som man lägger ut sina sista krafter på och sedan lägger man allt på hyllan tills på måndag. men eftersom jag är så seg av mig måste jag sätta mig lite på söndag och skriva processloggen på ena portfolion jag håller på med. Idag ska jag skriva lite om olika teorier gällande barns språkutveckling, har hittat en bra bok där allt står i så det känns bra! Ska FÖRSÖKA skriva klart utvärderingen av min språksamling på förskolan. Annars idag ska jag ner till min Nina och hennes Robert och käka tacos och mysa lite:)


I morgon häder det en hel del, kl 10.30 är det möte på Claesborg med fotbollen där många tjejer ska komma och provträna med oss. Sedan är det träning/match på Södermalm till 14.00. Efter det har jag brottom jag ska hinna duscha och packa det sista för sedan 15.29 så går tåget till Hallsberg där Mamma hämtar mig. Ska till Askersund och fira lillsyrran som ska bli stor. Fattar inte att tiden ska gå så fort, ungen fyller ju försjutton 20 år? Blir alltså att kalas på lördagkvällen.

På söndag så är det dags att åka hem till Skövde igen, som sagt så måste jag plugga.


Stress

Idag har jag bestämt mig för att plugga. Men i morse näe jag skulle läsa läroplanen för förskolan hände det något konstigt, jag kunde bara se början av meningarna, sedan försvann bokstäverna. När jag kolla åt höger såg jag bara massor utav flimmer:/ Jag blev jätte rädd och trodde att jag häll på att bli blind. Det höll på i kanske en timma men sedan försvann det och jag fick en fruktansvärd huvudvärk så jag proppa i mig alvedon, och sedan begav mig ut på en promenad för att få luft. Det måste vara ren stress? Mamma var inte glad på mig när jag prata med henne, hon tycker jag behöver varva ner. Men jag måste ju plugga. jag har ju en dedline för skolan med. Jag tror helt enkelt jag måste disponera min tid. jag gör för mycket annat som jag inte borde göra. Jag kanske helt enkelt får börja vara lite osocial några veckor frammåt nu och ta hand om mig själv och göra klart de saker som ska vara klara i skolan. En sak jag inte tänker prioritera bort är fotbollen, då kommer jag må ännu mer dåligt. Ska återgå till studier nu.....

Grattis

Grattis Nina på födelsedagen!


Uppdatering

Nu har jag inte uppdaterat på länge:)

I helgen så hade jag besök av mina underbara vänner Katta och Sara. Vi firade även Nina och robert som redan har fyllt år och ska fylla år. Det var en trevlig fest och vi hade roligt! På söndagen när jag skulle vinka av min vänner vid tåget så kunde jag inte hålla tårarna inne:/ Jag saknar dom verkligen och jag vill att de ska bo här hos mig. Men det är tur att jag har min Nina<3


Igår var det fältstudier på dagen och sedan fotboll på kvällskvisten, mitt knä är inte bra alltså:( Hoppas det blir bättre snart, det är inget roligt att stå över massor utav övningar.

Idag har det varit skola men innan det var jag ute på fältstudien en stund. Drama för hela slanten idag och det var jätte roligt! I snart är det dags för träning igen! Gillar verkligen fotboll:)

En sak som jag är överlycklig för är att min kära Evelina ska komma och provträna med oss på lördag! Hoppas tösen stannar kvar bara:P


Underbara vänner

Nu sitter jag här i min lägenhet i skövde med ett vinglas brevid mig helt klar för att börja partaja. I hallen står min underbara Sara och har panik över hur ser ut och det räcker inte att vi säger att hon är fin. I badrummet står min bästa Katta och fixar det sista. Sara har gjort mig jätte fin, men det är något som fattas och det är en hals som är helt u funktion. Vet inte var det är men jag har ont på högra sidan i halsen, kanske visdomstanden som växer igen? Gör as ont när jag gäspar och sväljer. Känns ju inte så bra eftersom denna kväll blir det mycket dricka, gäspningarna kan jag spara på.

Tidigare idag var jag, Sara, Katta och världens bästa Nina på staden och kolla runt lite, jag hitta min outfit. (Som alltid sista dagen). Snart är det dags för födelsedagsparty i festlokalen för Nina och Robban, ska bli så roligt!

Ha en underbar kväll

Lite duktig

Idag har jag i alla fall varit lite duktig men inte så duktig så att jag satt kvar i skolan längre och plugga och gjorde klart den del jag höll på med. Jag fasnade och kom ingen vart. Ska försöka och skriva lite här hemma, men först ska jag käka lunch.

idag är det även fotbollsträning och jag hoppas verkligen att regnet håller upp då precis som det gör nu.

Ha en bra dag

RSS 2.0