Snö i Askersund

Igår när jag åkte med bussen från Laxå till Askersund börja det snöa smått på halva vägen. -Det kommer bara komma lite tänkte jag, men det fortsatte att snöa hela kvällen. Nu på morgonen när jag vakna och kolla genom fönstret är det som ett vinterland och man får en riktig jukänsla. Håller på och bli varmare ute nu så jag får njuta av snön ordentligt innan den smälter bort igen.


(så här ser det ut utanför fönstret)

Ja ha vad ska man hitta på idag då? Jo som jag vet ska jag ner på stan och utträtta lite ärenden samt äta lunch på Lilla Cafét med min syster. Sen är det bara att bege sig hem och stryka min klänning jag ska ha i kväll, ska på 60 årskalas som min moster har som fyllde år igår:)

Ha en bra dag!

GRATTIS

GRATTIS VIVI PÅ 60 ÅRSDAGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Profile picture



Burr i höstmörkret


När jag vaknade nu på morgonen och kolla ut genom fönstret så fick jag en sådan julkänsla så jag blev varm i hela kroppen. Frosten ligger som en tunn tunn hinna över Skövde och alla bilar har frost på rutorna. Blir att ta på sig mössa och vantar när jag ska åka hem till Annelie. Vi ska sitta och plugga hemma hos henne från kl 8.30 fram till lunch ungefär, sen måste jag hem och packa klart. Åker hem till Askersund idag vid halv fyra.



Bra beskrivning


Han vet verkligen hur barn kan känna sig!

Tack gode gud


Det är lite coolt att skövde benämns i tv, även i sånna här humorprogram!
Kolla hela!

Onsdag!

Redan onsdag, och tiden har gått himla fort ju:/ Om man bara viste var all tid tar vägen? Har ni några förslag? Det är i alla fall dags att bege sig till skolan igen, har föreläsningar mellan 9.15 - 15.00. När jag kollar på schemat så verkar det vara ganska intresanta föreläsningar, den ena handlar om barns sexuallitet och den andra om Utvecklingssamtal i förskolan.
I morgon så ska jag åka hem till askersund igen, ska hem för att fira min moster som fyller år i morgon men ska ha festen på fredag. Vet inte när jag åker hem till Skövde igen, men det får tiden visa:)

LÄNGTAR TILLS SANDRA OCH JAG SKA ÅKA TILL THAILAND:)


Besviken

Jag känner mig så himla besviken på mig själv, jag skäms för mig själv:( Mitt dåliga självförtroende är tillbaka och för ett halvår sedan var det helt tvärt om. Jag har gått upp i vikt igen, men inte alls så mycket som jag gick ner om tur är, men jag är ändå så himla besviken på mig själv att jag har tillåtit mig själv att gå upp i vikt igen. Man ska ju inte skylla ifrån sig, men hösten är faktist en depprimerande tid för mig, tycker verkligen inte om hösten, så jag tror mycket beror på tröstätande:/ Jag har i alla fall bestämt mig för att sluta äta onyttigt och äta mindre under måltiderna, äter aldeles för mycket nu:( Jag tål inte att se mig själv i spegeln längre:(


Vill inte se ut sådär igen, men fortsätter jag såhär så kommer jag det:(

Information

Jag har fått anonyma förfrågningar om vad jag läser egentligen så jag tänkte faktist svara på det.

Jag läser till Lärare i tidigare åldrar vid Högskolan i Skövde. Utbildningen är på 7 terminer alltså 3,5 år. Jag examineras alltså i Januari 2011 och då blir jag förskolelärare samt lärare i skolår 1 till 3.


Högskolan i Skövde

Klicka på bilden så kommer du till Högskolans sida

Ja hopp då var den frågan besvarad!

Tisdag

Ja ha då var det tisdag och jag är schemafri från skolan, jag har bestämt mig för att inte plugga idag, utan jag ska ta hand om mig själv och mitt kära hem. Jag ska nämligen tvätta och städa (STORstäda) det behövs verkligen kan jag säga.

Idag var jag uppe tidigt knalla iväg och skaffa mig ett nytt pass:) Så nu är det också gjort! Det som är kvar att skaffa införresan är den andra vacciationssprutan som jag ska ta i slutet av november. Jag har ett blåmärke som är ganska ömt efter sprutan igår, gick ju absolut inte att ligga på den sidan i natt. Äh man ska inte klaga:P

Det är inte långt kvar tills det bär av nu, 58 dagar:)


Grattis!

GRATTIS LINA PÅ 20 ÅRSDAGEN!

Dagens citat

Min läraren på föreläsningen idag och fantasi och verklighet:

Läraren - "Jag tänkte släcka ljuset här inne för jag ska tända ett ljus, jag tänkte att ni är ju så trygga med varandra i klassen nu, eller hur?

Klassen -"Jaa!"

Läraren -"så ni har väll slutat tro att den ni sitter bredvid kan vara en seriemördare"


haha hon är så rolig:P

Första tagen

ja nu har jag varit och tagit första vaccinationssprutan, nu ska jag vänta en månad till så ska jag ta den andra. Efter det får jag vänta ytterligare fem veckor så får jag ta den sista. Det gjorde inte alls ont, men jag blödde mycket efteråt:/


Bilder

Här är lite bilder från Askersund som jag tog i helgen när jag var hemma!


Här bor min familj:)


Vackert höstväder


Vättern!


Wilma och Zirre


Zirre älskar verkligen Wilma, men jag vet inte om kärleken är besvarad:P
Hon ser inte så himla glad ut.

Skitväder

Jag hatar verkligen när det regnar, det är så himla tråkigt och man kan inte gå ut häller för då blir man som en dränkt katt. Måste vilket fall gå ut sen för mitt kylskåp ekar verkligen, måste fyllas på. Vill egentligen inte handla för jag har inte så mycket pengar även fast jag fått CSN pengarna, gick åt ganska snabbt med alla räkningar. Blir snålt denna månad med, får leva på nudlar och pasta helt enkelt, billigast:/

Jag har verkligen pluggat hela helgen och nu börjar jag bli klar, är bara lite finslip kvar.Känns skönt, men jag vet inte om jag är så nöjd med det jag gort? Känns som att jag ska förvänta mig en komplitering och jag ska förbereda mig för det verkligen, ska sätta igång med andra uppgifter som ska in längre fram nu så jag har tid med den sen. 

I morgon är det skola igen, både föreläsning och seminarium, oj den kanske jag borde förbereda:P Efter skolan ska jag hem till Annelie och plugga, måste göra våra paruppgifter. Sen senare på kvällen ska jag gå och ta vaccinationsspruta för hepatit A och B inför resan.
  

Tåget

Hej! Sitter på tåget hem till skövde är i töreboda nu. Häftigt att man kan blogga sån mobilen!

Nej jag är inte död..

...fast man skull ju nästan kunna tro det, efter min bloggtorka. Jag har verkligen inte haft ork att blogga mycket under denna vecka:/ Jag har suttit med min helvetesuppgift, jag har lite kvar nu, men jag har bara i morgon på mig för på måndag ska den va klar och inlämnad. Snacka om blåslampa i arslet:P Just nu sitter jag i min syrras rum i Askersund, hon är inte hemma så jag får vara ifred för en gångs skull. hehe har en snarkande kisse i sängen med! Känner mig ganska trött nu, så jag kanske ska ta och sussa lite. Ska åka hem till Skövde i morgon, tåget går 11.33 från hallsberg, Pelle ska köra dit mig.  Ses....


Följ min blogg!

Följ min blogg med bloggkoll

Utmanad av katta

( ) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
( ) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
( ) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
( ) Läppglans över 100 kr
( ) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
( ) Parfym över 300 kr

Summa = 3

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder foundation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 1

Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 3

Totalt: 8

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

~Pluggdag~

Nu ska jag ta mig i kragen och plugga. jag ska sitta vid köksbordet så jag inte kan ha internet igång, så detta blir mitt ända inlägg idag. Om inte jag slänger in ett snabbt inlägg om hur det gått i kväll. Ska sitta med mitt fram till 16 ungefär, för sen ska jag hem till Annelie för vi ska sitta med våra paruppgifter hade vi tänkt en stund. Vet inte hur länge? Men det får ta den tid det tar. Innan jag drar igång med pluggandet ska jag käka frukost och göra mig i ordning. När jag tar mina små pauser så måste jag packa kommer jag på nu för jag ska ju faktist hem till min familj i Askersund i morgon ju:) Ska bli trevligt, även fast jag kanske kommer vara ganska ensam för de jobbar och är i skolan, men det gör inget eftersom jag har en hel del att göra själv.

~Hur?~

Det är en fråga jag ställer mig ofta "hur?". Just nu lyder hela frågan -"hur orkar jag?" Det är så mycket i skolan nu så jag vet inte hur jag ska orka med allt?Den drivkraft jag har är att jag får tänka på vad duktig jag kommer känna mig när det är klart. Att läsa är inte alltid lika kul och jag är tydligen inne i den perioden det känns väldigt tungt och inget är roligt. Jag får tänka på att när jag är klar med dessa kurser får jag åka till thailand:P

Idag har jag för övrigt varit i skolan, det var ett tag sen nu eftersom jag haft Vfu i tre veckor. Känns alltid lika trögt och komma tillbaka och speciellt när dagen börjar med att vi ska lyssna på en biblotikarie som ska babbla i en timma om Artikelsök:/ SÅ TRÅKIGT. Sen hade vi seminarium om konflikthantering och sen sluta vi dagen med föreläsning om Barns Socialisation. Den föreläsningen var både rolig och bra! Nu i kväll har jag gjort klart förberedelserna inför torsdagens seminarium och kollat böcker jag ska ha till en uppgift. Så har jag självklart kollat på tv:P 

 

En dag når jag fram

~Stackars Kisse~


Prata med min mamma och hon sa att min kisse mår dåligt:( Wilma hade gått i asfalt som är nylagd och fått massor mellan tassarna, Marina hade plockat bort massor men hon har inte blivit bättre så dom måste till vetrenären med henne:( Stackare, ska ta extra hand om henne när jag kommer hem.

~En ny människa till jorden ~

Grattis Ida och Celestin som fått en liten son!
Han ska heta Frank och föddes den 20/10-08

~Inte länge kvar nu!~


66 dagar kvar tills jag och Sandra beger oss till Thailand, Koh Samui!!!!!!!!!
LÄNGTAR!!!!!!!

Vill bara bort bort bort från allt plugganda och mitt vardagliga liv!!!

~Måndag~

Idag har jag gjort min sista dag på VFUn i alla fall för denna period. Dagen gick snabbt och jag fick sluta tidigare idag, min handledare tyckte jag kunde åka hem och göra uppgifter och det tackar jag för:) Fick även min bedömning:) Man blir lite rörd när dom skriver så fint:P Verkligen nöjd med mitt omdöme!

Nu har jag ätit mellanmål och kollar lite på tv, ska förbereda mig inför seminariumet i morgon med:/


~Söndag~

Host host....Uch jag vill inte host längre nu, det tar verkligen på krafterna, sover inte så mycket häller.

Ja nu är jag uppe tidigt, kunde ha sovit en timma till men hostan gör att jag fick gå upp. Ska tvätt kl 10.00 och jag kan säga att jag aldrig har haft så mycket tvätt som jag har nu, vet inte vart jag ska hänga all tvätt sen, torktumlaren vi har där nere är värdelös, tvätten blir bara fuktig:/

I morgon börjar en ny vecka och så här ser den veckan ut:

Måndag: VFU + Plugga
Tisdag: Skola + Plugga
Onsdag: PLUGGA HELA DAGEN
Torsdag: Seminarium + Åka hem till Askersund
Fredag: Fira Lina
Lördag: Plugga
Söndag: Plugga + Åka hem till Skövde


~Lördag~

Precis som Blondinbella behöver jag ha en paus från bloggen:P Fast jag har haft de pga att mitt internet inte har funkat. Saken är den att det faktist inte har hänt så speciellt mycket under den tiden:/ Har varit på Vfu, hostat mycket och gör fortfarande, verkar inte gå över:(

Igår när jag kom hem var jag helt slut, när man är förkyld så orkar man inte mycket, jag la mig tidigt men då ringde den där snubben som ringde fel till mig igen och han börja prata as mycket, jag kunde inte bara lägga på, han var trevlig ock så men han va en 71:a och jag som många andra får väll dåliga vibbar då:/ Frågan är bara hur han fått mitt hemnummer?han viste igentligen inte häller sa han, då börjar man ju verkligen undra, han ville till och med bjuda på lunch, men jag tacka naturligtvis nej. Han sa att han skulle ringa idag men jag sa att han inte fick det. Jobbig typ alltså:S Han har inte ringt än och det hoppas jag att han inte tänker göra häller. Lite obehagligt:(

Idag har jag i alla fall pluggat, får alltid någonting gjort när jag pluggar tillsammans med Annelie och hon säger det samma, när man är själv kommer man på massor utav annat att göra. har fortfarande mycket att göra, men jag ska sitta i morgon, ska njuta lite av min lediga lördagskväll:)

By by

~Onsdag~

Host host:(

Sitter här och hostar och snorar, det blir inte bättre precis kan jag säga:( Men i alla fall så har jag varit ute hela dagen, vi har haft en hel utedag med barnen, och det var riktigt trevligt, jag mådde faktist lite bättre av att va ute, frisk luft är alltid nyttigt! Vi åt även lunch i skogen och det blev god korv med bröd:) Sen var jag på fritids på eftermiddagen, jag tog mig tid och rätta alla matteböcker, 20 st faktist:P

Mycket mer har inte hänt idag;/

~Tisdag~

Som vanligt har jag varit på VFUn idag, men jag var verkligen tveksam i morse om jag skulle komma iväg, för min hals var värre, men jag tog beslutet att ge mig i väg. Lät som en kråka på morgonen med det gav sig framåt förmiddagen. Dagen har för övrigt varit bra och jag har varit med när min handledare har LUSat barnen, det kanske låter illa med LUS betyder läsutveckling:P Ganska intresant och se vart barnen befinner sig:)

Har nyss ätit kycklingsallad som jag gjorde direkt när jg kom hem! Det blev riktigt gott:)

~Vem är grisen?~


Kolla denna!

Den är så rolig!

~Måndag~

Dagen börja med att jag hade ännu mer ont i halsen när jag vakna än igår. Det var faktist det värsta som kunde hända just idag för jag skulle ha lektion med ungarna på morgonen. Kände mig as öjlig, fick gå runt och prata med mig själv så rösten skulle komma igång så jag inte rosslade. Det blev bättre så jag bestämde mig för att gå till VFUn i alla fall. Lektionen gick kanon, stötte på lite etiska problem, men jag hantera dem bra tycker jag. Min handledare var också nöjd. Under dagen blev jag bara segare och segare och jag mådde igetligen inte alls bra, men vad ska man göra när man inte får ha någon frånvaro alls under VFUn? Det finns inte så många andra dagar jag kan va där om jag skulle va sjuk. Därför valde jag att va kvar, men när det var 45 minuter kvar av min dag så sa min handledare att jag skulle gå hem och lägga mig:) Hon är så snäll, det behövdes verkligen, kände mig som en sombie på bussen hem, och när jag kom hem och kolla mig i spegeln såg jag att jag var blek. När inte luftvägarna funkar som de ska så blir man orklös.

Har tagit det lugnt sen jag kom hem, men jag kan inte säga att förkylningen har blivit bättre, näsan är som en kran och halsen som sandpapper och hostan blir bara värre. ORKA!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vart finns svaret?

Det finns så mycket man vill uppnå, men för stunden känns alldeles omöjlig, eller rättare sagt så har det kännts nästan gämt. Jo en gång såg jag ljuset, det var tänt ganska länge men tvärt slockna det:( Just nu vill jag bara ha någon vid min sida, någon som kan trösta mig, någon som bara kan lyssna på mig. Jag tror jag har kommit in i någon kris eller någonting, för den största delen av ,min tid går åt att deppa och fundera på hur jag kan förändra mig så jag uppfyller omgivningens svåra krav. Det är inte lätt att vara 20år tro mig, man grubblar på de mest konstigaste saker. Men det är en del saker som känns viktiga för mig som det känns att jag är allt för långt bort från nu. Det finns många frågor jag vill ha svar på, men  vart finns dom?


Helgen!

Helgen har jag tillbringat med Lina som har varit på besök här i skövde! I går blev det Bonnaphesten för hela slanten! Mora träsk var där och det var himla kul!



TACK LINA!


TACK BRUDAR!




MoraTräsk!


Dansar till moraträsk är ett måste:)

Gör det du också!


Gör som jag, stöd bröstcanserfonden!
Det är aldrig för mycket med två:)

Grattis Syrran!


10/10

:D

Förlåt att jag inte skriver lika ofta längre, men jag hoppas mina trogna läsare fortfarande är kvar?


Nu är det i alla fall redan torsdag och denna vecka harr gått ovanligt fort tycker jag, kanske är för att jag är på Vfu mellan 8-16. Jag trivs på min vfu men fortfarande känns det som att skolan inte riktigt är min grej:s Förskolan kanske är min plats att arbeta på.


I morgon kommer Lina hit till Skövde! Hon ska va hos mig tills söndag. Ska bli så trevligt så, det var längesedan vi umgicks. Så i morgon blir det bara myskväll framför tvn, och självklart blir det TACOS! På lördag blir det kåren för då kommer MoraträskJ Det kan man ju bara inte missa!


TÄVLING HOS: operfekt.blogg.se



Gör som jag! Var med och tävla om en fotografering på operfekt.blogg.se:) Detta kan man ju bara inte missa!

Länk till tävlingen: TÄVLING

Dagens to do:

  • Vfu 8-13
  • Programråd 14-16
  • Äta middag
  • Fira Ninis på hennes födelsedag!
  • Plugga en smula
  • SOVA

Grattis Ninis!


7 Oktober

Onsdag

Snacka om att dagen har varit jobbig, men även rolig på ett sätt. Barnen har ju så mycket roligt att säga:p De har verkligen roliga ord för saker och ting. Idag har jag varit med barnen i skogen och vi hade det riktigt trevligt, det bliv lite kallt i längden men då var det bara att ställa sig vid brasan och värma sig. Flickorna spela även en teater för mig bland träden, ska jag vara ärlig var den riktigt påhittig, som en stumfilm :p Sen fick jag vara på fritids idag för min handledare är ledig på onsdagar. Så onsdagar kommer vara ute dagar för min del. Nu har jag bara Vfu i morgon och på fredag är jag ledig, för det är lovdag för eleverna. Så jag åker hem till mor på torsdsg och hjälpa dem med flytten igen.


RSS 2.0