GLAD


Det spritter i hela kroppen och jag är så glad!
Vill bara träffa alla mina underbara vänner och
tala om för dem hur mycket de betyder för mig:)
Katta, Lina, Tessa, Carro, Sandra, Annelie m.fl
Ni betyder väldigt mycket!

Underbara morgon!

Jag vaknade med ett leende på läpparna denna morgon när jag insåg att jag vaknade hemma i Åmmeberg, det kan inte bli bättre. Fåglarna kvittrar och solen värmer tidigt på morgonen. Funderar på om jag ska sitta ute i solen en stund sen och få mig lite brun färg på kroppen. Jag är ovanligt blek för att vara jag just nu, måste komma i kapp Tessa, on är ju brunare än mig. Det kanske finns en förklaring till detta, eftersom jag har gått i skolan och hon har varit hemma under dagarna:P Saken är den att jag behöver inte pressa i solen för att komma i kapp henne:P Jag går ut i solen en halvtimma sen är jag förbi:P

Idag ska jag på barnkalas:P Dock inga godsaker för min del, måste hålla inne på det och fortsätta med min diet. Efter sommaren hoppas jag att jag har gått ner minst 25 kg, alltså 6 kg  från och med idag. Jag tänker inte ge mig i alla fall, även om sommaren bjuder på mycket läskande saker. Jag har sagt till mig själv att jag ska få ta en glass i hamnen när jag gått ner 20 kg, men bara en:)

Ska bli roligt att träffa ungarna idag, bådde Ludde och Elna har fyllt 4 år så jag hoppas få träffa båda idag och ge dem varsit paket:)

Nej nu ska jag försöka packa upp alla klädder ur väskorna, vet bara inte vart jag ska ha alla kläder? Jag har en låda att lägga dem i än så länge för de andra är fylda med bråte. Kanske få rensa dom senare men det tänker jag inte gör nu direkt. Vi har nog med saker här hemma, eftersom Pelle flyttade hit i går. Jag fick en jätte fin stereo av honom, han är verkligen snäll! Får massor av saker han inte vill ha:) Som tack ska jag hjälpa honom tt hämta hem det sista från stockholm när han har tänkt åka dit:!

Underbara sol nu kommer jag:P

Ha en underbar dag!

Hemma i Å-berg

Ja ha då är man hemma i Åmmeberg hos familjen:) Riktigt varmt är det ute med, kanske ska ta och gå ut till solstolen en sväng? Kanske måste packa upp lite? Orkar inte det än..

Dags för hemfärd

Snart är det dags att bege sig hem till Åmmeberg för att leva där under sommaren. Mamma är här och hon har hjälpt mig med städningen:P Nej jag är inte alls bortskämd:P Ska jag vara ärlig så har man inte koll på vad mammor gör när man inte är hemma på några timmar så kan man inte förvänta sig annat!

Längtar hem till mina kissemissar! Kommer gosa med dem som bara den:P Kommer säkerligen stå ut med dem en natt men sen kan det bli värre när Zirre ska trakasera oss för att han vill ut fem på morgonen.


Grillkväll igår:)

Igår var det grillkväll med kören och det var riktigt trevligt!


Ida och Linda var glada!


Erik var grillmästare!


Annika och jenny!

Jag har blivit utmanad av min moster!

5 saker på min göra lista  

1. Packa klart inför hemresan i morgon

2. Tvätta

3. Städa

4. Diska

5. Köpa fördelsedagspresenter

    5 dåliga egenskaper

1. Pratar för mycket

2. Lat

3. Har många undanflykter för att slippa saker

4. Glömmer alltid ta ut sopporna så de börjar lukta

5. Diskar för sällan
 
    5 Platser där jag bott

1. I mammas mage

2. Åmmeberg

3. Mosters källare (När jag flytt från min familj)

4. Skövde

5. Nu under sommaren hemma i Åmmeberg

      5 jobb jag haft

1. Plockat Jordgubbar i mosters jordgubbsland

2. Barnvakt

3. Vik på hemtjänsten

4. Vik på äldreboende

5. Vik på förskolan

Jag utmanar: Katta, Sandra, Sara, Tina, Nina

Torsdag!

Uppe med tuppen även om jag är ledig, ska i väg och hälsa på barnen där jag gjorde min VFU! Har saknat dem jätte mycket! I dag är det fullt på schemat, det är mycket som ska fixas innan man ska åka hem till Åmmeberg i sommar. Mamma kommer hit i kväll och i morgon förmiddag åker vi hem. Ska bli så skönt att få lämna skövde ett tag!

Grey´s Anatomy!


Mitt favoritprogram är i kväll! Såg på reklamen att det ska hända en del roliga saker:)

Äntligen slut (förhoppningsvis)

Nu har jag gjort sista dagen i skolan och jag hoppas att jag slipper sitta med kompleteringar i sommar, men man kan aldrig veta? Jag kommer nu i alla fall njuta av den tiden jag inte har någonting att göra:) Nu ska jag unna mig semester och skita i allt som har med skolan att göra!

Vikten!

Nu har jag gått ner 19 Kg!

Så långt borta...

men ändå så himla nära. En person man aldrig träffat men som ändå funnit som en del av en hela livet, så hittar man den personen på facebook. Skrämmande:/

Trött...

Alla förberedelser inför redovisningen och opponeringen har tagit kol på mig, jag är så himla trött. I morgon är det dags att gå upp tidigt igen för vi ska göra det sista på projektet kl 8, sen efter det ska vi ha seminarium till klockan 12.15. Jag och Eleonore måste sitta hela eftermiddagen med uppsatsen och ändra allt som de tyckte vi skulle ändra. Uch jag vill bara få allt inlämnat så man kan andas. Hoppas man inte behöver sitta med någonting på torsdag för då vill jag bara njuta av det fina vädret och packa det sista inför hemfärden.


Ska bli så skönt att lämna skiten för stunden och komma tillbaka efter sommaren och börja om på ny kula.Klart!

Nu är examinationen och opponeringen klar! Känns skönt:) Nu ska jag och Eleonore sitta i morgon bara och ändra det som vi blev tillsagda att ändra. Så vi får se hur det går eller om vi kommer rycka håret av oss:P

Dagen är inne...

Det känns inte lika nervöst som det gjorde förra veckan när vi skulle redovisa projektet för då var det ungefär 50 stycken som satt och titta, idag är det bara nio personer närvarande i klassrummet. Det värsta är de sju minuter som vi ska presentera vår uppsats och vad vi har kommit fram till. Hoppas vi får sitta ner? Kanske är bäst att stå upp i alla fall för då visar man för examinatorn att man vågar. Känner mig inte så förberedd som jag kanske borde vara. Ne det här kommer gå bra, bara man andas och tar det lugnt

Så här ser jag ut idag!

Dålig uppdatering

Har varit dålig på att uppdatera bloggen idag men jag börjar tappa suget. Finns inget att skriva om och så kommenterar inga längre? Vet inte om det är jag som inte skriver om något intressant?

Plugg

Jag börjar tröttna riktigt på skolan nu, håller på och läser in mig på det jag ska säga i morgon när vi ska opponera, jag och Eleonore ska prata om vår egna uppsats i minst 5 minuter. Jag har gått ihop 3 minuter nu så jag hoppas hon också har det. Måste verkligen öva mer så jag kan de:/Vid den här tiden i morgon är jag klar med skiten:)

Ny vecka!

Nu är vi inne på den sista veckan jag är här nere i Skövde, sen åker jag hem över sommaren till Åmmeberg/ Askersund och jobbar. Så här ser mitt schema ut denna vecka:

Måndag: Plugga med Eleonore i skolan och kanske åka en sväng till Annelie senare på kvällen. 
Tisdag: Opponering av B-uppsatsen
Onsdag: 10.15-12.15 Seminarium om FC debatten, Sen är det SOMMARLOV
Torsdag: Hälsa på pluttarna där jag gjorde min VFU, packa det sista inför hemfärdenoch mamma kommer, avslutning med kören på kvällen
Fredag: Åker hem till Åmmeberg

Flyttlådor

Flyttlådorna börjar ta plats i lägenheten nu samtidigt som mycket av mina sker försvinner och det är ganska tomt. Inget på väggarna och inga prynader för dom har jag också packat ner. Köket kommer jag börja gallra på torsdag för på fredag åker jag hem till Åmmeberg över sommaren och då behöver jag inget av kökssakerna i alla fall. Vet fortfarande inte om jag kommer få flytta in i den nya lägenheten tidigare än beräknat? Måste prata med grabben som bor där nu och se.


De vann igen:)

Såg nyss resultatet från när mitt lag hade match! Det blev 1-0 mellan SKyllberg och Latorp! 3 nya poäng!

Dagens Fia!


Ganska slapp stil idag utan några ansiktslyft:P

Linnet!

Älskar verkligen linnet jag köpte:)B-uppsatser

Nu har jag varit duktig igen och läst både våran egen och en annans grupps b-uppsats:) Ganska intresanta ämnen man väljer igenligen! Vårt uppsats heter "DET EGNA ARBETETS UTVECKLING -En kvalitativ studie av några elevers uppfattningar i skolår ett och två" och den andra gruppens uppsats heter "ELEVERS SYN PÅ LÄXOR -Varför går vi inte tio minuter mer varje dag istället för läxor?"  Tycker det är intresant att läsa vad man själv har kommit fram till, jag har blivit en mer reflekterande människa sedan jag börja på högskolan, eller det var jag innan med men inte så här mycket. Ska verkligen spara alla uppsatser och andra arbeten! Ska fixa en mapp där jag har allt i. Inget får komma bort i flytten bara. Det ska nog ordna sig.

Till hösten ska jag bli lite mer ordningsam av mig, så jag vet vart alla mina saker är:) Papper speciellt!

Pippi pelikan!


Detta program kolla jag på när jag var liten!

Simma

Idag klockan 10.00 var jag och simma en halvtimma och sen bastade jag lite! Det var riktigt skönt och en halvtimma räcker för att kroppen ska bli mör! Mina muskler mår bättre nu i alla fall och jag har inga krämpor! Jag är så arg på min hoj för det är typ trasig, den gnislar och bromsar av sig själv:/ vet inte vad som är fel? Vill ta hem den över sommaren så vi kan meka med den, men det finns ett problem med det, vi har ingen krok på bilen:( Vet inte hur jag ska få hem den? Plocka ihop den kanske? Uch man blir hungrig av att simma, men jag får inte äta än på en timma, eller äta och äta, dricka min dryck:) 

Kanske ska ta och ringa Annelie idag, stackare  hon kan nog inte göra så mycket "halta lotta:P". Tänkte fall jag skulle komma till henne idag eller i morgon och pigga upp henne:) Vi kommer nog inte träffas så mycket mer nu, eftersom det är sista veckan det är skolan. På ondag eftermiddag är jag en fri människa:)


Kära Mor!

Till min älskade Mamma på Mors dag! Älskar dig!
Vad har hänt?

Ja ni vad har hänt idag, jo det kan jag berätta för er:) Först gick jag upp klockan sju för jag hade tvättstugan till klockan tio. När jag tvättat klart så begav jag mig ut på staden och shopa och kolla runt lite, det blev ett linne och sedan var det bara lite hemlisar. Med ett glatt leende gick jag hem och var nöjd med mitt köp. När jag kom hem fixa jag lite med småsaker och sen begav jag mig till gymet. Där blev det inte så mycket gjort men jag tränade lite i alla fall, var ganska mör efter gårdagens pass. Sen cyklade jag hem och hoppa in i duschen, sen gick jag och hyrde film som jag sedan har suttit och tittat på. Nu har jag även suttit i en halvtimma och försökt få ihop ett manus inför opponeringen på tisdag, gick ganska bra, men jag tror jag måste säga mer, ska typ prata i 3 minuter, jag och Eleonore har samanlagt 7 minuter på oss och vi får inte prata mindre än 5 minuter *suck* .

Ska snart göra mig i ordning mat, sen klockan nio gäller det att Charlotte tar hem segern i Eurovision song contest!! Själv tycker jag att danmarks låt är väldigt bra och ukrainas låt är inte så dum den häller, men det är ju en ren kopia av charlotte. Sällan man sjunger om samma sak och har silvriga kläder på sig:/ Jag har inte allt för stora förhoppningar på sverige, de baltiska länderna håller ju ihop och de brukar bli länder därifrån.

Vilken låt tror ni vinner?

Nytt Linne!


Idag hitta jag ett snyggt linne på Lindex för 199kr!

Lördag


Ja ha då var man uppe tidigt och har redan varit nere i tvätt stugan och slängt i tvätt... om jag ska erkänna är jag jädrigt trött det kanske får bli en tupplur på soffan idag på eftermiddagen, måste ju vara pigg nu i kväll när det är Eurovision song contest och allt! Måste ju heja på Charlotte:) Ne nu ska jag lägga mig en stund till, tills klockan ringer igen och det är dags att gå ner till tvättstugan.
 

klockan 7:00 i morgon...

...ska jag upp för då har jag tvättstugan, måste verkligen tvätta för jag har inget att ta på mig. Annars i morgon ska jag plugga lite och sedan dra ut på stan för att göra den osäker. Tänkte faktist gå runt och kolla lite och kanske till och med unna mig något för att jag har varit duktig och gått ner i vikt. Kanske ska unna mig något för att jag klarat av det mästa i skolan nu och att jag bara har ett moment kvar:) Om uppgifterna i sin tur är godkända återstår och se, men det får man ta då. 

Idag har jag verkligen längtat hem till Åmmeberg. Vill bara ha lov och vara hemma hos mamma och må gott. Denna sommar kommer vara lite speciell, det kommer inte bara vara jag, min lilla syster och mamma, utan nu kommer Pelle komma med sitt pick och pack och flyttar från stockholm hem till Åmmeberg. Kommer bli lite anorlunda, men jag är glad för mammas skull. Jag har inget problem med det i alla fall, han är en rolig prick! Jag tror alldrig jag har sett fram emot en sommar som denna. All press har gjort att man bara vill koppla av och glöma allt annat och sedan börja om på nytt i höst igen.


Barfotavisan!

Denna låt ska vi sjunga på nationaldagen med kören:)

Det finns så mycket att titta på
när sommarn kommer till oss,
grodor som hoppar i bäck och damm
och kalvar som nyss kommit loss.


Barfota utan strumpor och skor,
ska jag vandra med dej,
ut till sommarn där vindarna bor,
till ros och förgätmigej.
Jag plockar smultron vid vägens kant
och trär sen upp dem på strån.
Det killar så skönt under foten min,
jag känner gruset med tån.


En svala flyger med svindlande fart
och måsarna skränar i skyn,
och hästen gnäggar och andra ljud
som vi hör när vi går genom byn.


Barfota utan strumpor och skor,
ska jag vandra med dej,
ut till sommarn där vindarna bor,
till ros och förgätmigej.
Jag plockar smultron vid vägens kant
och trär sen upp dem på strån.
Det killar så skönt under foten min,
jag känner gruset med tån.


Ett rådjur står där vid skogens kant,
det ser oss när vi går förbi.
Ja, sommarn har mycket mera att ge
åt din och min fantasi.


Barfota utan strumpor och skor,
ska jag vandra med dej,
ut till sommarn där vindarna bor,
till ros och förgätmigej.
Jag plockar smultron vid vägens kant
och trär sen upp dem på strån.
Det killar så skönt under foten min,
jag känner gruset med tån.


Fredag kväll

Nu har jag ätit mat! Gött var det för jag har varit hungrig i flera timmar:)

Fredag

Nu är det fredag, fast det känns som att det är vilken dag som hälst. Alla dagar ser ungefär likadana ut för mig tycker jag, finns liksom ingen variasion. Jag går till skolan, kommer hem, sitter här framför datorn och glor och sen går och lägger mig. Känner mig som en tråkig människa, men kan man göra annat när man oftast är ensam? Till viss del är det skönt men iblad saknar man någon att prata med. Igår kväll mådde jag verkligen skit, och då ville jag bara ha någon hos mig som jag kunde prata med. Ska bli så skönt att komma bort från skövde ett tag och slippa skolan och allt annat skit som hänger i luften. Ska bli så skönt när jag kommer tillbaka i höst och börja om på nytt, glömma det gamla liksom.

Idag ska jag iväg till skolan och träffa Eleonore och vi ska lägga upp hur vi ska precentera vårat projekt på 7 minuter. Sen ska vi äben kolla igenom de andras arbete.


Charlotte Vidare


Blandade känslor

Det är svårt att öppna sig och visa sina känslor när de andra inte förstår. Att visa någonting och ingen vet egentligen vad det handlar om. Svårast är när de inte vet vad oraken är egentligen, titta i spegeln och se, många svar kan finnas där. Jag önskar så mycket, jag vill så mycket men det känns som en skört glas, snart ramlar det i golvet och jag måste skaffa mig ett nytt. Lek med tanken och se vad som händer med det nya glaset, det kanske ger dig nya möjligheter, förhoppningsvis går det inte i i tusen bitar. Livet finns inte i glaset, livet finns med dig och du kan börja om på nytt.

Härlig morgon

Solen tittar fram här i Skövde:)

image717
Jag bor verkligen lyx egentligen, både skolan och järnvägen precis bredvid!

Torsdag= Skola och Kör


                            God morgon alla bloggare där ute:)

Vakna nyss och idag är jag faktist lite piggare än vad jag har varit de andra dagarna denna vecka. Kanske är för att jag kunde lägga mig igår utan att behöva tänka på någonting annat än att sova. Njöt verkligen hela kvällen igår att inte ha någonting att göra. Idag ska jag till skolan igen och lyssnaredovisningar mellan 9.15-15.00, sen ska jag till biblan och skriva ut lite papper. Sen ska jag hem och varva ner några minuter och sen tänkte jag bege mig till skolan igen och läsa en annans grupp B-uppsats, tills kören börjar klockan 18.00. Vi får se vad som händer. Kanske hinner blogga lite i mellan.
 

Onsdag kväll

Njuter verkligen över att ha gjort redovisningen nu, känns som en ren befrielse, man kan liksom andas och varva ner. Vi var verkligen jätte bra våran grupp, och alla gjorde sitt bästa! Gav alla en stor kram efteråt, vi har verkligen slitit med detta som djur. Vi har bara finslipningar kvar nu och jag får väll kalla mig själv "samordnare" eftersom jag sköter vårt projekt och lägger in det som dom andra i gruppen skickar till mig. Ska ändra lite jag med, men så långt har jag inte kommit än. I morgon ska vi opponera på den gruppen som opponera på oss idag. Vi fick jätte mycket beröm och lite saker vi kunde tänka på så det kändes bra. Problemet är att vi kanske inte kan vara allt för positiva på deras eftersom det är stora brister på viktiga saker. Ja ja vi får se hur bra redovisningen blir. Jag ska inte vra bitter i alla fall.

Ibland känns det som att jag tar åt mig för mycket att göra, jag är en människa som tar åt mig arbete för att vi snabbt ska få det gjort. Nu låter det som jag är supereffektiv men det jag menar är att jag orkar inte med tjaffs och då känns det enklast så att jag tar åt mig arbetet. Jag vet att det är fel, men som sagt man orkar inte med mer diskussioner om onödiga saker än vad vi rdan har. Många viljor som ska fram kan man säga.

Idag fick även jag och Eleonore reda på vilken opponeringsgrupp vi ska va i på Tisdag, jag trodde dom skojja när jag såg vem jag skulle få vara med. Den personen tål jag inte av olika saker. Hon mobba typ mig under hela hösten, eller försökte men hon fick lägga sig rätt många gånger, men det gick på mitt psyke i alla fall. Som tur är ska vi inte opponera på hennes arbete och dom ska inte opponera på vårat. Bara hennes närhet gör mig nervös. Vem vet hon kanske har förändras? Eller ne det har hon inte, hon har hittat nya offer som ska få stå ut med henne. 

 

Äntligen över!

Nu har jag klarat mig igenom den hemska redovisningen, eller den var inte hemsk, den gick toppenbra! Jag är i alla fall jätte nöjd med min insatts!  

YES YES YES!!!!

ÄNTLIGEN!!!!!! nU HAR JAG KOMMIT NER TILL MIN MÅLVIKT OCH JAG HAR GÅTT NER 18,1 KG SENAD 1 FEBRUARI!!!!


Andra Avenyn


Nu ska man få vänta ända till 21 September för att få se vad som händer.
Undra om Angelika kommer överleva? Såg ut som hon dog direkt, men man
kan aldrig veta?

:(

Uch jag är så himla trött, det är för lite att sova 4,5 timmar på en natt. Kan inte gå och lägga mig häller för jag måste öva inför morgondagens redovisning. Det sätter sig inte i huvet det jag ska säga:( Vill kunna det ganska bra utantill så jag slipper bli så nervös. Jag ska stå inför ungefär 50 personer och prata, kan man va annat än nervös då?

Hemma igen!

Nu har jag varit i skolan och fixat med gruppen inför vår redovisning och opponering. Nu är det bara att tuta och köra!

image716
Manuskorten är klara med!
Så nu ska jag öva!

Trött

Jag har sivit i 4,5 timmar i natt, kunde verkligen inte sova. jag somna vid två och vakna av klockan nu vid halv sju:( Är så himla trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen? Ska iväg till skolan om en timme och öva på redovisningen inför i morgon, kanske skulle ha behövt vart utvilad. Har ingen ork att skiva just nu.

Ha en bra dag

Dags för sängen

Klockan är halv tio och jag kanske borde lägga mig och sova, kommer inte slockan förens om ungefär en timma i alla fall, men om jag bara lägger mig så är det gjort i alla fall. Man fastnar lätt här framför datorn och filosoferar och vips så har en timma gått. Då får jag önska er alla en god natt för nu ska jag försöka sova!


Duktig!

Nu har jag pluggat! Jag har skrivit ett manus för redovisningen och jag har hittat en fråga till opponeringen:) Nu ska jag bara läsa på manuset och hoppas att det duger! Fick även reda på att jag och Eleonore kommer få examineras i nästa vecka!

Nere på botten..

Vet inte vad det är men så fort jag kommer till skolan så mår jag bara så dåligt, stressen finns där hema tiden och vill liksom aldrig lägga sig. Detta följer även med hem och jag mår as dåligt. Känns som allt ligger nere på botten just nu, måste verkligen sätta mig och öva inför redovisningen, och kolla igenom vår opponentgrupps arbete också. Jag får väll tänka positivt, att om en vecka och tre dagar är jag en fri människa som kan koppla av. Bara åka hem till familjen och må gott, spela fotboll som jag har längtat efter så länge. JAG VILL BARA KUNNA KOPPLA AV!

Efter skolan åkte jag, Sara och Nina och köpte flyttlådor, Sara ska ju oxå flytta men hon ska hem till Askersund igen, jag ska ju stanna här.


Elsa 5 år


Kolla va söt!

God Morgon!

image715
Ny vecka, nya förutsättningar! Denna vecka är så gott som fullbokad för min del 50% av tiden har med skolan att göra och 20% består av den tid jag ska sitta hemma och arbeta med skolarbeten. Resterande 30% går åt att städa och göra andra hushållssysslor. För hoppningsvis kan jag klämma in någonting annat också som inte är så speciellt krävande.

Om en och en halv timma ska jag i väg och ha seminarium, känner mig inte alls säker inför det, har läst men jag har inte fått grepp om hur vi direkt ska göra?

Vad ska ni andra hitta på för roligt i veckan eller idag?

kram

Kvällning

Nu är klockan lite över nio och jag börjar känna mig riktigt seg. Kanske ska ta och gå och lägga mig? Behöver inte gå upp allt för tidigt i morgon men det kan vara skönt att lägga sig tidigt i alla fall. Mamma ska ringa när hon slutat jobbet vid kvart över tio men jag lär nog inte ha somnat.

I morgon är det skola igen och vi har seminarium och föreläsningar. Med blandade känslor går jag dit. Skolan är inge roligt men det är roligt att träffa sina vänner. Lider med Annelie, fattar att hon tycker det är jobbigt men jag ska allt pigga upp henne så hon får tänka på annat än dumma farbror doktorn:P 

Satt och fundera på en sak, vilka min unika besökare är? Kan ni inte skriva vilka ni är? Hur många gånger om dagen ni går in på min blogg!


Mobilf*n

Hatar min mobil, nu dör den stup i kvarten med, fattar inte vad som är fel? Har inte änns haft den i ett år? Måste lämna in den men när är en annan fråga. Jag har verkligen inte tid att åka till elgiganten häller:(  

Trött och hungrig

Uch dagen har varit seg och jag har för det mesta legat i sängen och kollat tv. Känns som att jag behöver plugga mer, men orken finns inte:( Jag hade kul i går i alla fall så jag ongrar inte att jag gick till festen. Varför hänga upp sitt liv på ändast studier, man måste ju ha roligt också.

image714
Inte världens vackraste bild men jag hade kul:)

Plugg!

image713Att plugga på en Söndag kan vara riktigt segt speciellt när man är lite småbakis med. Mår mycket bättre än i morse i alla fall och nu har jag fått i mig lite mat. Jag har lagt in det sista debatt inlägget med nu på våran konferens (FC). Orkar inte anstränga mig mer nu och jag anser mig gjort det som man ska. Känns som jag är berädd för att redovisa vårt projekt med, läste igenom förut och det kändes bra eftersom jag har stor koll på det område som jag ska presentera. Finns en sak som jag absolut inte känner mig förberedd för och det är att opponera på den andra gruppens arbete, för jag fattar inte deras projekt? Antingen är det jag som är seg eller så är det dom som är för otydliga. Vi ska ha ett seminarium i morgon om opponering och jag känner att jag inte har ett grepp om vad vi ska ha gjort tills i morgon häller mer än att läsa en bok och kolla igenom ett tilldelat arbete? Känns i kroppen att det är på sluttampen av terminen och att man snart ska vara ledig från studierna. Ett tecken på de är att man börjar glömma saker. Jag som brukar ha ett hästminne har fått ett måsminne:P Alltså jag glömmer allt, utan min kalender skulle jag inte klara mig.  

Tack

image712
Tack för en rolig kväll igår tjejer!

Lite mycket dricka

Kanske kunde ha tagit det lite lugnare, men icke sa nicke fia körde på. Det resulterar i huvudvärk och illa mående dagen efter. Trevligt var det i allafall men det är jobbigt att komma upp dagen efter när man ska skriva B-uppsats och ens parkompis kommer på besök.


Fest i kväll!

Snart ska jag iväg upp till Sara där det ska vara fest i kväll! Det ska bli trevligt..behöver verkligen ha lite kul för en gångs skull!

Tvätta

Snart har jag tvättat klart och då ska jag bege mig till gymet och träna lite. Ska köra på som bara den idag tror jag! Jag ska ner de där sista halvkilot så jag når mitt mål innan veckans slut, alltså har jag två dagar på mig:)

Talang 2008


Vilken röst för att va så liten! Så himla söt!

Uppe med tuppen

Tidig uppstigning idag, och jag satte igång och tvätta, hade fruktansvärt mycket tvätt. Ska snart plocka fram kläder till gymet också, tänkte dra dit en sväng och träna mellan pluggandet. Det går inte en dag förens man behöver sätta sig med plugg, ska köra på som bara den idag så jag bara kan ägna mig åt att sitta med uppsatsen och finslipa den i morgon. Ska försöka läsa en annas grupp projekt men än så länge har jag inte fått någe grepp om den, ganska rörig om jag ska vara uppriktig. I kväll så ska jag på fest hos Sara oh träffa lite okänt folk, kan bli trevligt och jag har laddat upp för att ha roligt i alla fall!

Nej nu ska jag dra! Ha en bra dag!

Norges nationaldag

17 Maj och norge firar sin nationaldag. Tänk om vi skulle fira våran nationaldag som dom? Vad roligt vi skulle ha det. Vi försöker ju härma men det går inte så bra.


Tv kväll!

Sitter och kollar på talang nu, sen ska jag kolla på Magnus Uggla- vart fan är mit band. Sen efter det ska jag kolla på så ska det låta på datorn eftersom det går samtidigt som talang.


Felix Hvit

Kollade klipp från youtube och talang 2008 och då såg jag ett bekant ansikte från något annat program. Felix Hvit var med i lilla melodifetivalen för några år sedan och då råkade jag kolla. jag kommer ihåg vad jag tyckte låten var fin och att jag beundrade honom att han hade skrivit låten själv. Han skrev även låten som han tävlade i talang nu och den är också fin och väldigt bra skriven för att va i den åldern han är.
Lyssna får ni se!

Lilla Melodifestivalen
Talang 2008

Bästa biten...

Det är ett ställe i filmen BILAR som jag skrattar åt varje gång KOLLA


Vad ska man göra?

Nu börjar det bli kvällning och jag har rätt så tråkigt. Vet inte vad jag ska göra? Känns som att det inte finns så mycket att göra mer än att plugga. Skulle vilja undvika det just nu för jag måste göra någonting annat. Kan inte ta en promenad häller för det ösregnar ute:( Det har kommit massor av folk utanför som sett ut som dränkta katter.


Ta mig bort härifrån!!!!

Regn

Nu har det äntligen slutat regna, det höll på i ungefär en timma men sen gav det sig i väg:) Vädret skiftar fort här i grytan! Eleonore och jag satt inte så länge med B.uppsatsen idag, vi gjorde det som skulle ändras och sen skicka vi i väg det till vår handledare och ser fall vi behöver ändra mer. Förhoppningsvis inte så mycket, för då har vi och göra på söndag. Vi ska sitta vilket fall på söndag eftersom vi måste fixa smådetaljerna som är kvar och som är lite komplicerade. När Eleonore åkt hem atte jag mig framförtvn och slappa en liten stund och sen kunde jag ju inte varva ner så jag var tvungen att sätta mig och läsa arbeten och skit. Känns som det är lika bra att göra det nu så är det gjort. Efter det begav jag mig ut på stan och handla lite, och nu sitter jag här och ska snart diska tror jag? Funderar på vad jag ska laga för mat i kväll. Känns som att jag vill göra något som går snabbt och inte är komlicerat. Omelett kanske? Har sallad som står kvar:)


Fredag 16 Maj

Ännu en ny dag och veckorna går väldigt snabbt, kändes som det nyss var Måndag. Om en halvtimma kommer Eleonore hit och vi ska sitta med B-uppsatsen och försöka göra så mycket som möjligt så vi bara kan sitta och göra småsaker på söndag. På måndag ska det in till läraren då hon ska bedömma om vi får komma upp och examineras. Som det känns just nu kommer vi få det, bara vo kämpar på med det sista nu. Det är inte så lätt och få ihop allt när jag och Eleonore läser två olika kurser och jag har haft så mycket att göra med projektet. Ja ja vi får ta till helgerna, det gör inget, jag är bara glad om jag kan fördriva dem. Nej nu ska jag göra mig i ordning och dricka min drink. Sen är det bara att tuta och köra:)

Ha en bra dag:)


Vikten

Ja ha då har vågen varit framme igen och den visade att jag har gått ner 17.4 kg:) Bara ett halft kilo kvar nu så har jag nått min målvikt:) Men jag kommer i alla fall inte sluta efter det, för då ska jag ner på min andra målvikt som är 20 kg. 

Hemskt

Kom hem för 45 minuter sedan och har varit i skolan sedan 8.15 i morse. Hade kör efter också. Vi har hållt på med det sista projektet och det känns skönt att den skriftliga biten är klart i alla fall. Dagen i dag har om jag ska vara helt uppriktig varit förjävlig. Ett tag funderade jag på att skita i allt och bara dra. Ibland känns det som att allt man gör i fel och om jag inte gör någonting är det fel med. Orkar inte med tjaffs just nu och då ger jag mig helt enkelt , men det verkar inte va en bra lösning det heller. 

Just nu är jag fruktansvärt trött och alla krafter är slut. Huvet är tomt och jag som hade tänkt att sätta m ig med uppsatsen, men med små beräkningar räknar jag ut att det kommer jag inte orka med.  

Vill bara glömma denna dag......


Sofia

Idag är det den 15 Maj och jag har namnsdag:)

Kvinnonamnet Sofia, Sophia är av grekiskt ursprung och kommer från ordet sopheía som betyder 'vishet' eller 'Den kloka'.

Namnet var mycket populärt i slutet av 1800-talet och början på 1900-talet. Även under 1990-talet hade namnet något av en modevåg igen. Som bäst låg det 1996 på 13:e plats i listorna. Den 31 december 2005 fanns det totalt 86 318 personer i Sverige med namnet Sofia/Sophia varav 27 152 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1621 flickor namnet, varav 442 fick det som tilltalsnamn.

Namnet Sofia/Sophia blev år 2001 framröstat som Sveriges vackraste flicknamn av Aftonbladets läsare.

Namnsdag 15 maj.

Fia är en kortform av Sofia, utan egen namnsdag. Det finns 662 kvinnor som heter Fia, varav 412 bär namnet som sitt tilltalsnamn. (2004).

Varianter

  • Sophia
  • Sofie
  • Sophie (engelska, franska)
  • Zofia (polska)
  • Zofie
  • Sofi
image711

Jobbig dag

Dagen blev inte som tänkt eftersom vår handledare i projektet hade mycket invändningar:/ Så vi fick sitta mellan 8.15-18.00 idag. Så det blir ingen träning för min del. Ska snart i väg och handla mat med sara och nina. Måste fylla på kylskåpet som ekar.

Onsdag 14 Maj

Mina ögonlock är som tegelstenar och huvet känns som att det vägde 1000kg och den vill bara lägga sig på kudden, och min kropp vill gå tillbaka till den varma sägen. Detta bäddar för en trött dag....

Om en timma ska jag till skolan och träffa min basgrupp och finslipa projektet, *suck*. Börjar bli trött på skolan nu, man vill bara att allt ska ta slut för denna termin och kunna få vara ledig ett tag. Det är skillnad mellan att jobba och plugga eftersom man inte behöver ta sitt jobb med sig hem, utan man ska gå hem för dagen och inte behöva tänka mer på de. När man pluggar har man plugget i huvet 24 timmar om dygnet och det gör en stressad till max. Om två veckor idag så gör jag min sista dag i skolan för terminen:) LÄNGTAR!!!!

Annars idag vet jag inte direkt vad jag ska göra? Eller jo jag ska plugga när jag kommer hem, måste fixa med uppsatsen. Tror jag ska kläma in ett besök på gymet också. Jag behöver träna lite:) Klockan nio i kväll så är det i alla fall tvn som gäller för mitt favoprogram  "Grey's anatomy" är då:)Skönt

Nu har jag och Eleonore varit duktiga och fixat med B-uppsatsen:) Idag har det verkligen gått bra och nu har vi bara finslip på varje del, jag måste fixa med inledningen och litteraturen men det tar jag inte och gör nu. Nu ska jag varva ner och äta sen ska jag till Skövdebostader och skriva kontrakt! Efter det ska jag piffa till mig för vid 18.30 ska vi till kåren på nån grej:)

Klockrent!


Så likt!

Tisdag= Solan+ B-uppsats

Ny dag, nya tag! Solen skiner men det är inte varmt ute:/ Tur kanske eftersom jag ska sitta inne och plugga hela dagen. Jag är så himla trött:( Kunde inte sova igår kväll häller? Vet ite varför, jag kan sitta vid datorn och vara trött, men så fort jag lägger mig blir jag pigg igen :S

Klockan 15.00 ska jag till Skövdebostäder och skriva kontrakt på den nya lägenheten:)


Kloka ord


"Jag är sådan som min Skapare gjorde mig, och eftersom han är nöjd så är jag det också"

(De här kloka orden lever jag på)
image710

Duktig flicka...

Nu har Sofia varit duktig och pluggat! Har skrivit klart litteraturgenomgången, ordnat med saker angående projektet och lite andra småsaker:) Måste klappa mig själv på axeln:P Får vara glad så länge det går, för i mogon lär det väll bli mer att göra efter att vår handledare kollat igenom arbetet.

I morgon ser dagen ut på detta vis:

7.30- uppstigning
9.30- Handledning i skolan ang uppsatsen
10.00- Plugga med Eleonore i Skolan
12.00- Lunch
12.30- Fortsätta Plugga
15.00- Till Skövdebostäder och skriva på kontrakt för nya lägenheten
18.30- VÅGAR DU? på kåren (nån grej?)


Slö...

Idag är jag allmänt slö så det blir ingen promenad, känns som jag inte har tid med det. Men jag ligger inte på latsidan angående skolarbetet i alla fall, nu har jag lagt in den sista engelska artikeln så nu är jag klar med det. nu kan jag ägna mig åt att debattera de andras frågor:) Ska snart sätt igång med att göra klar litteraturgenomgången till B-uppsatsen, ska ändra lite i den. Sen ska jag fixa referens lista och annat. Kanske blir en sen kväll idag med, eftersom jag har en förmåga att tappa bort klockan när jag fått upp ångan:)

Känns verkligen som att jag inte ska göra något annat än att plugga denna vecka, nästa vecka ser likadan ut:( Får kämpa de sista veckorna nu.. måste hitta glöden så det flyter på bara....

Nu ska ni få veta!

Nu ska jag avslöja min lilla hemlis:) Den 1 Augusti ska jag flytta till en ny lägenhet, men inte så långt bort, utan i huset bredvid! Då får jag en balkong och jag kommer bo på 7:e våningen!

¨
I morgon ska jag gå och skriva kontrakt!

Måndag morgon...

Det var bara att hoppa ur sängen när klockan ringde, men jag måste medge att jag är så fruktansvärt trött idag, jag kunde verkligen inte sova i går kväll, så jag låg och drog mig till 00.30. Fattar inte vad det är med mig? Jag har aldrig haft så svårt att sova förut. Kanske är för att jag är så uppe i varv med allt?

Om en och enhalv timma kommer Eleonore och vi ska fortsätta med uppsattsen, hoppas vi kommer jätte långt med den idag med så man kan få slappna av lite. Jag ska fortsätta i kväll med min artikelöversättning och ställa en fråga i debatten, sen kan jag pusta ut lite till. 

Klockan 10.00 ska jag ringa samtalet, sen ska ni få veta min hemlis:P

OJ vad..

..mycket klockan var! Jag har helt glömt bort tiden medans jag plugga, klockan är redan snart elva. Måste kanske lägga mig snart för att orka morgondagens pluggande, Eleonore kommer hit i morgon med. Ska gå upp vid åtta men hon kommer vid tio. Tänkte sätta igång tidigare för att vi ska hinna så mycket som möjligt. Måste verkligen finna glöden för att jag ska orka med skolan just nu. När det blir så här mycket på en gång så blir det bara kaos i mitt huvud.

Måste komma ihåg och ringa ett samtal i morgon... mer berättar jag i morgon efter det samtalet är avklarat!

hörs i morgon alla trogna läsare vilka ni nu är?

God Natt

Engelska= Jag suger

Jag suger verkligen på engelska, och jag har suttit och översatt några stycken ur en engelsk vetenskaplig artikel. Det gick bättre än jag trodde, men om sanningen ska fram har jag slagit upp varenda ord nästan. Ju längre man kommer ju mer kommer man in i det. Hatar verkligen engelska men det bästa för mig vore om jag gjorde det här lite oftre så jag uppdatera mig lite med ord och så. Denna gången har jag gjort allt själv i allafall så jag är riktigt stolt. Nu är det bara den knepiga saken hur jag spa presentera det jag hittat i debatten? Så måste jag ha en fråga med:/ 

Söndag=Plugg, Promenad och Film

Dagen började med att Eleonore kom hit, och vi satte igång och pluggadet flöt på riktigt bra idag och vi kom långt! Så vi höll inte på allt för länge. Efter Eleonore åkt hem så begav jag mig ut på en promenad och det var riktigt skönt:) På vägen hem gick jag till affären och hyrde med två filmer! Har kollat på en av dem, båda är om Irene Huss! Nej nu ska jag kolla på den andra tror jag! Sen ska jag kolla på andra avenyn och efter det ska jag plugga igen tänkte jag, lite i alla fall!

God Morgon!

Vakna för ungefär 45 minuter sedan av att mobilen ringde. Om en timma kommer Eleonore och det är dags att sätta sig med B-uppsatsen. Uch det känns som jag inte har gjort någonting:( Får väl lägga på en kol idag. Hoppas vi inte behöver sitta hela dagen bara för jag skulle vilja ut på en promenad, inte allt för sent. Jaja vi får se.

Ha en bra dag

Lördag kväll!

Nu har jag städat här hemma men jag är inte riktigt klar. Ska fortsätta lite i morgonbitti innan Eleonore kommer hit och vi ska plugga.

Idag har jag känt mig både glad, deppig och ledsen. Det händer så mycket i livet nu så man vet inte på vilket ben man ska stå. Jag gör mitt bästa men det verkar inte räcka, känns som allt man kämpar för ligger så långt bort. Jag behöver någon jag kan prata med just nu, någon jag kan lita på till 100%, problemet är att den personen finns flera mil härifrån. SANDRA KOM HIT!!!!!!!  Stressen växer inom mig och jag längtar tills skolan slutar, men problemet finns där med, får jag komlitering måste jag göra den mitt i sommaren för att lärarna ska ha så himla lång tid på sig för att rätta allt. Man får tydligen inte ha någon fritid inte äns på sommaren. Nu låter det som att jag vet att jag kommer får komlitering, ska sanningen fram så är det så att man måste räkna med det eftersom den kursen är as svår, och de andra som hade den hade fått en hel del.  HATA SKOLAN!!!

Promenad

NU har jag varit på en härlig promenad, det är riktigt varmt ute!

Lördag

Idag sov jag till klockan 10.00 då jag tyckte det var dags att gå upp. Satte igång och röja lite och plocka undan, sen satte jag mig lite med uppsattsen. Det var så fint väder ute så jag bestämde mig för att sätt mig på gräsmattan i solen en stund och läsa lite kurslitteratur.

image703image704
image705image706image707
image708

Gårdagens kalas

Ja igår kväll så var jag hemma hos Ida och grillade nere vid Havstenssjön, för att fira hennes födelsedag. Vi var några stycken. Det var riktigt trevligt och vi hade livliga diskutioner, och det var personer där som bara förstod engelska, men jag höll mig till svenskan. De skratta åt mig och sa att jag var rolig för de förstog mig i alla fall för jag har så mycket kroppsspråk och viftar med händerna:S

image695
God mat!
image696image697image698image699image700
image701
image702
Födelsedagsbarnet själv!

God natt!

Nu är klockan 01.35 och kom nyss hem från Ida, det var riktigt trevligt!

Nu ska jag sova! Bilder kommer i morgon och en beskrivning av hur kvällen såg ut!

Kram

Vikten

Ställde mig på vågen och den visar att jag har gått ner 16,1 kg !!!!


God Morgon!

Äntligen fredag och vädret är underbart! Hoppas det håller sig hela dagen så vi får en fin kväll när vi ska grilla hos Ida. Min dag är verkligen fullsmockad med att göra:

- Skolan 10.15-12.00
- Biblioteket och leta böcker till B-uppsatsen
- Lunch (Slänga i mig drinken) 
- Till stan och kolla present
- Gymet och träna
- Ducha och fixa i ordning mig inför kvällen
- Till Ida på kalas


Skola,Promenad, Tvätta

I Dag har jag varit i skolan från klockan 8-18 men nu är vi så gott som klara med det vi ska i projektet:) Känns riktigt skönt. När jag kom hem, slängde jag in kläder i tvättmaskinen och sen gav jag mig ut på en promenad på 45 minuter. Känner mig så duktig, jag har verkligen motivation till träning nu. I morgon ska jag till gymet för där har jag inte varit på en månad eftersom skolan har tagit en stor del av tiden.

 
image689image690
image691
image692
Lite promenad bilder!

Busig

Nu är jag lite busig och bloggar när jag sitter här med gruppen som gör projektarbete, hoppas bara inte Sara hinner kolla min blogg nu när vi är i skolan hihi.. Ärligt just nu har inte jag någonting och göra så det känns som att jag har myror i brallorna för jag behöver vara aktiverad. Längtar hem:(

Torsdag 8 Maj-08

Härliga morgon! Solen skiner ich det ser ut att bli lika bra som igår med varma temperaturer. Men som vanligt dessa dagar så ska jag och de andra i min grupp sitta inne i skolan och göra projektarbete. Kommer tvinga med dem att sitta ute och äta lunch, får se om det går? Det var jätte häligt när vi i vår institution "Speak" satt tillsammans i en ring på gräsmattan och åt.

Idag ska vår grupp ta tag i ett problem som funnits ett tag nu. Vet inte hur detta ska gå till för att en person inte ska bli ledsen. Pluggandet är hårt och då kan man inte bara följa med på en räkmacka, så är det.

Nej nu ska jag göra mig i ordning och packa med det som jag behöver till skolan.

HA en bra dag!

Planering..

...för resten av denna vecka:

Torsdag:
Ska till skolan och sitta med projektet sen när jag kommer hem på eftermiddagen så ska jag ta mig en promenad eller gå till gymet, något får det bli i allafall
Fredag: Skola mellan 10.15-12.00, sen ska jag till biblioteket och hitta litteratur till vår uppsats. På kvällen ska jag hem till Ida i min klass som fyllt år, hon bjuder på grillat och tårta (Dok inte för mycket för min del), nåra i kören kommer så det kan bli kul:)
Lördag: Plugga, plugga och åter plugga. Samt ta fram snabeldraken så man kan få bort lite damm.
Söndag: Eleonore kommer hit och vi ska plugga hela dagen är det tänkt. Många delar som vi vill få klart då.

Vad ska ni göra i veckan?

Upprörd

När jag slog på tvn vid 20.00 på svt så var det uppdrag granskning om hur svenska kyrkan tar hand om våra nära och kära inför den sista vilan. De sköter det mesta - gräver graven, tröstar de anhöriga och läser välsignelsen. Det ska ske på ett etiskt och värdigt sätt. Men vad vet vi egentligen om det som händer efter att vi sagt farväl? En granskning av arbetet på våra kyrkogårdar visar att kistorna på flera håll i landet förstörs i samband med gravsättningen. Med hjälp av en traktor krossas kistlocket för att förenkla gravsättningen.


http://www.svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=82027&a=1134776&lid=puff_1134528&lpos=extra_3
Titta på detta!

Jag blir både ledsen och upprörd över detta jag kan inte förstå hu människor som har som arbete att göra det sista inför den sista vilan i jorden. Det som är ännu mer skrämande när man ser repotaget är att det sker på fler platser i vårt avlånga land. Vad har dessa människor innanför pannbenet?

Ni som ser detta program eller såg det på tvn, får ni samma känslor som jag? 

Fadderutbildning

Nu har jag gått klart min Fadderutbildning så nu är det bara att få sina fadderbarn i höst och hoppas att jag kan få deras första tid på högskolan både rolig och spännande:) Världens roligaste polis var och föreläste med! Han var så cool och man höll på och dö av skratt!

Viktprat

Nu har jag ställt mig på vågen och jag har gått ner 15 kg sedan den 1 februari, har varit slarvig ett tag nu men jag har i allafall hållt vikten. Ska verkligen kämpa de 3 sista kilona som jag ska ner innan jag nått mitt mål, men efter det hoppas jag att gå ner några kilon till minst 2 till så jag kommer ner på 20 kg. Snacka om att jag kommer se annorlunda ut då:)Idag är det dags för fadderutbildningen och det ska bli spännande och se vad den har att erbjuda:)

TACK

Jag vill säga ett stort tack till min kära kusin Ingela som hjälpt mig med Engelska artikeln, du är en Ängel:)


Morgondagens bravader

I morgon ska jag upp tidigt för halv nio ska jag vara i skolan, då jag ska på fadderutbildning. Jag ska som jag nämt i tidigare inlägg vara fadder åt de nya lärarstudenterna på skövde högskola i höst. Det ska bli spännande och man får lära känna nya människor som liksom jag var, väldigt snurriga första dagen, då man önskade att man hade karta och kompass:P Som tur är har jag en annan kompis som också ska vara fadder så jag är inte ensam, tror till och med att det är tre till i från min klass!

Faddermärke 2008
Ska bli roligt att pröva på någonting nytt!


Projekt

Kom nyss hem från skolan, Jag, Wictoria och sara har suttit med projektet hela dagen från klockan 8.15 i morse. Det har gått riktigt bra och tiden bara flög förbi. Jag var glad tills vi gick ner till vår kursledare innan vi gick hem, då jag typ fick reda på massor av saker man skulle göra som jag inte hade gjort:( Ja ha så det är bara att sätta igång nu då.

Vad ska ni gör i kväll?

Segt

God morgon alla bloggläsare! Hoppas ni mår bra:) För tillfället vet jag inte själv hur jag mår men jag vet i allfall att det känns som en traktor har kört över mig. Kroppen känns konstig oh huvet hänger inte med riktigt i svängarna. Det tar på en att bara sluta äta normalt och bara byta vanor sådär. Känns som att jag hade mer mortivation förra gången när jag startade, lite motivation finns kvar nu men inte alls som förut. Jag har kommit på att jag har blivit mer matglad också så det kanske är därför? Men mina matvaor har i alla fall blivit ändrade och jag äter mycket mer grönsaker än förut, det går liksom inte att äta en måltid utan det. Uch jag längtar till nästa vecka då jag får tugga på något smaskigt:/

Det finns i alla fall personer som peppar mig, Mamma håller koll på mig hur det går och jag får snälla kommentarer av bloggare där ute:) Sen har jag ju Alexandra från fotbollen som skriver med mig på msn och jag peppar henne:) Vi har lite överenskommelser. Sara kommer får vara min boss när vi är i skolan, hon får väll slå mig på fingrarna om jag rör något annat än det jag ska äta:P

Ja ha idag är det tisdag och det är dags för skolan igen, Sara, Jag och Wictoria ska sitta med projektet, men förhoppningsvis inte hela dagen för det tror jag inte ja pallar med. Måste verkligen sätta mig med B-uppsatsen, vi fick en del bakläxa på den igår. Så det är bara att tuta och köra. Just nu kommer min fritid vara fylld av skola, men jag har bara mig själv att skylla, skulle vara skönt att få klart artiklarna så jag slapp tänka på dom.

Ska försöka komma ut och röra på mig efter skolan idag och jag får se om jag får med mig någon, det är inte så roligt att gå själv, annars får jag dra till gymet och köra lite styrka för det var ett tag sedan.  Måste komma i form tills jag börjar med fotbollen igen.

Nej nu måste jag fixa i ordning mig och äta en påse:P Låter larvigt men så är det! Om jag hinner ska jag diska lite med.


Ha en bra dag!Mat

Idag har jag börjat att äta påsar tre gånger om dagen igen, och jag tycker redan det är jobbigt. Känns som att jag har oddsen mot mig. Idag när jag var i skolan kände jag matlukt överallt vid lunchen och när jag gik ut på promenad nu på eftermiddagen lukta det grillat, när jag gick och panta flaskor på stan så lukta det pizza och när jag kommer hem och slår på tvn så är det matprogram på tvn:( JAG ÄR HUNGRIG!!!!!!!!!!!!!

 


YES YES YES!!!!

Har varit och hämtat min Portfolio! Var helt inställd på en komplitering men icke sa nicke det stod att jag var GODKÄND!!!!!!

I Skolan

Sitter i skolan nu, har varit här sedan klocka halv nio för jag var tvungen att leta två nya artiklar på engelska för dem jag hade fatta jag ingenting av, men nu tror jag att jag hittat något som jag kan ta tag i på en gång:) Just nu väntar jag på Eleonore och jag kanske ska stätta igång och börja jobba.

Ny vecka!

Ja ha då var det måndag igen och veckorna går så fort så man hinner inte med. Helgen gick med stormsteg och jag kan inte fatta att jag sitter här nere i Skövde igen. Helgen har i alla fall varit rolig och man har fått träffa sina underbara vänner. Igår så var jag och kolla på när mitt lag spela match mot HOIF, tro det eller ej men dom vann faktist med 3-2 sjukt glad jag blev:) Stackars Hedelind bara så om först gjorde mål och en minut efter drar på sig en smäll och blir helt svullen i ansiktet:(


Min dag ser ut på följande vis:

- Skolan och försöka översätta mina engelska artiklar hur det nu kommer går?
- Sen kommer Eleonore och vi ska sitta med B-uppsatsen
 - Lunch (påse för min del)
- Fortsätta med uppsattsen men innan ska jag hämta min portfolio
- Handledning
- Hem
- Promenad
- Äta (Påse)
- Tv- Andra Avenyn
- Sova


Ha en bra dag!


Söndag 4 Maj-08

Dagen började med att jag vaknade vid halv åtta och gick direkt till daton och började plugga, ska jag vara ärlig så kom jag inte så långt för jag var så himla trött. Sen vid kvart i nio så säger min syster att jag ska följa med på en promenad, så jag drog på mig kläder och sen gick vi i väg. Jag tog på mig för mycket kläder kan jag säga, jag svettades som en gris. Orkade inte göra något sen när vi kom hem så jag satte mig framför tvn och kolla på Ice Age 2! Finns nog inga andra filmer jag skrattar så mycket åt som dom:P Efter filmen var det bara att sätta sig framför datorn och plugga igen, och jag kom en liten bit i alla fall. Om tre timmar kommer Tina och hämtar mig för dom ska spela match och jag ska va med och titta! Matchen börjar klockan 17.00 och efter matchen kommer Mamma och hämtar mig och dirket åker vi till Hallsberg och till tåget för jag ska bege mig hem till Skövde igen. Vill inte hem men sådant är livet.

I morgon ska jag och Eleonore sitta med B-uppsatsen igen och förhoppningsvis komma en bit. Vi har även handledning och förhoppningsvis får vi lite tips därifrån! Ärligt jag är så himla seg med allt, varför kan jag inte bara ta tag i saker och ting så slipper jag ha allt till sista sekund?


Gårdagen

Gårdagen slutade med att vi var hemman hos Fia, och det var trevligt! Titta på Körslaget och det slutade ju med en ren besvikelse eftersom team lotta åkte ut:(

Myskväll hos mig

Ja ha då blev det tillslut här då:) Annie, Fia, Tina och Carro kommer hit och myser lite:)

Duktiga jag!

Känner mig väldigt duktig idag:) Jag har gjort klar litteraturen till projektet och sammanställt min fråga och det vi diskuterade på litteraturseminariumet. Sen har jag påbörjat litteraturen till B-uppsatsen, ska fortsätta med den snart efter min lilla paus! Väntar även på att tina och jag ska ut på en promenix, men hon ska hämta Annie och Fia i Hallsberg först. Sen i kväll ska jag hem till dom och mysa lite! Vet inte riktigt avd som händer än?

Just nu sitter Katta påväg i en buss till Kroatien, lyllos henne:) Jag vill också bara här i från och dra till ett varmt land. Men jag får vänta tills i december då Jag, Sandra, Linda och Oscar drar till Thailand! Längtar så:)

Sjungande barn

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.409376
Kolla på klipp från Talang 2008 och hitta denna bortklippta snutt. 
Jag tror jag är svag för barn som sjunger, det är så fint! 

Lördag 3 Maj-08

Kunde inte somna i går, somna vid halv två tror jag. Kanske inte ska sova så länge på eftermidagen, en timma räcker. Just ju känner jag mig lite stressad över skolan, vet inte vart jag ska börja? Det är lika tråkigt alltihopa. Kanske ska göra projektet först för det är minst kvar på, och sen börja med b-uppsatsen. Har börjat tappa fokuset på skolan, men det är ingen idé att göra nu för det är mindre än en månad kvar. Ne jg ska kämpa, ska bara göra klart detta inlägg och sen är det marchpankaka ner till min bärbara dator och börja. Idag ska jag plugga hela förmiddagen och eftermiddagn och i kväll blir det för hoppningsvis myskväll med brudarna! Kanske ta en hel del flumkort:p

HEJ DÅ KATTY! -jag är inte ett dugg avundsjuk att du ska vara i Kroatien i tre veckor:P

God Kväll!

Dagen har varit seg men jag har sovit bort tre timmar på eftermiddagen, somna typ vid tre och vaknade vid sex. Mamma hade hunnit åka till jobbet under tiden jag sov så ingen väckte ju mig. Ja ja nu är jag utvilad i alla fall, och det finns inget bättre än att slumra till i soffan. Jag har blivit som ett barn, det har blivit eytt behov att sova middag. Det gjorde jag i onsdags med på min soffa hemma i skövde och jag sov lika skönt då med, med tvn på:) Känner mig fortfrarande lite trött och skulle lätt kunna lägga mig och sova tills i morgon bitti. Jag har inte gjort något skolarbete idag och det kanske är bra att ha en dag då man skippar det. Får sitta i morgon och göra en del, då får jag inte slöa. Om 20 minuter börjar Så ska det låta! Vet inte vilka som ska va med där idag, men om det inte är några bra så slår jag över till talang 2008 i stället. Det är så tråkigt att va hemma själv:(

Fredagen den 2 Maj -08

Igår så tog jag tåget till hallsberg vid 10.40 för tåget var försenat i 10 minuter. Det var en riktigt seg resa för tåget stanna så länge på alla stationer. När jag kom fram till Hallsberg mötes jag upp av Lina och Tobbe, och vi begav oss direkt till Skyllberg och tittade på mitt lag som spela mot Latorp. Skyllberg vann med 2-1 lite otippat, men dom var duktiga. Träfade även Annie och Fia som kollade på när Tina spela, så vi snacka en hel del med, om lite gamla minnen när vi spelade tillsammans och så:)

image683
Tina nickar!
(Åh vad jag saknar och spela!)

image684
Två galda vinnare
(Tina och Malin)

image685
Ellen var jätte bra i mål!


Efter matchen så åkte jag, Lina och Tobbe till Askersund, där vi väntade en timma på Mia, och när hon kom så satte vi oss på Italia och åt pizza och prata skit! Tiden gick inte så fort igår, och vi skulle till Carro kl 18.00 så vi var tvugna att fördriva tiden på något sätt, så vi gick nere i hamnen och kolla på bilar och annat. Tillslut hamna vi på Tutingen och tog oss en fika i en timma! Innan vi åkte till Carro så åkte vi till Netto och Konsum och handla lite saker och sen åkte vi hem till mig och lämna min packning.


image686
Lina, Tobbe och Mia kollar in den snygga bilen!

image687
Dom står och tittar på två ankor som ser kära ut i varandra!

image688
Herr och fru anka

Tillslut hamnade vi hemma hos Carro, där vi möttes av världens goaste unge!  Noel är så himla söt! Satt där i två timmar och fikade och skratta åt lillkillens tokerier! Sen var både ungen och vi andra trötta så vi åkte hem till vårt!

Trevlig dag var det i alla fall!


Grattis Ludwig på 4 årsdagen!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer? Jag kanske måste sätt mig en stund med litteraturen till projektet och B-uppsattsen. Vet inte vad Mamma har planerat nu på förmiddagen och innan hon börjar jobba? Vi får se vart det lider? Jagfår i alla fall tillbringa min kväll ensam framför tvn, eller det kanske dyker upp någonting annat i kväll?

1 Maj-08

Nu har maj stigit innanför dörren och våren är här på riktigt, synd bara att den tog med sig ös regnet, men det kanske behövs efter alla soliga dagar, växterna måste ju ha vatten de med. Hade hoppats på sol idag när jag ska åka hem till Askersundstrakterna eftersom jag ska va ute och kolla på fotboll. Som tur är finns det tak över lektaren. Längtar verkligen hem, även fast jag var där hela förra helgen, finns så många personer där hemma man vill träffa, och man kan byta från en stadsmiljö till en lite mer lantligare miljö. Måste försöka träffa lite av släkten med. HAr inte träffat mina kusinbarn sedan Klaras dop. Måste ju se hur mycket tösen har växt. Kanske ska ta och höra av mig till dem nu under helgen och se vad dom ska hitta på? Ludde fuller ju år i morgon med så man kanske ska ta och bege sig dit? Ska se hur min mor har planerat. 

Nej nu ska jag packa det sista och göra mig i ordning inför hemresan. Hittar inget batteri till min mp3 så jag får väll nöja mig med att kolla på landskapet när jag åker hem, eller kanske läsa nån "rolig" studentlitteratur som jag har i massor.

Ha en bra dag, kanske bjuder på ett inlägg till senare i kväll! 

image681
Den planen är bara så bra!
image682
Kommer bli så kul att träffa dig!
Var ett tag sedan!

RSS 2.0