Oj då:)

Måste be så mycket om ursäkt för att jag inte har skrivit sedan den 20 juni, men jag har njutit av ledighet och tillbringat en hel vecka i Askersund hos familjen.

Vad har hänt? Jo, jag fick reda på i torsdags att jag klarade omtentan:) Det känns så himla skönt att koppla bort allt som har med skolan att göra nu! Det har även varit midsommar och då åkte jag till Björkvallen i Åmmeberg med min moster, kusin Ingela och kusinbarn Tilda och strosa runt. Senare på eftermiddagen åkte jag hem till min syster där vi fira midsommar resten av dagen och det var riktigt trevligt!


I måndags börja jag arbeta och det har gått riktigt bra, börjar komma in i det efter två dagar. Ska jobba kväll i dag och det gjorde jag igår med. Kände mig helt slut igår när jag kom hem, och det berode säkerligen på värmen. Det var 29 grader när jag åkte till jobbet igår.

Med tanke på att det är mycket som händer denna vecka med bröllop och allt så kanske det dröjer ett tag tills jag skriver igen. Kommer lägga ut hur jag såg ut med min fina bruna klänning som jag ska ha!


Städ-söndag!

Idag sov jag länge, var upp till ca halv två i natt för jag tittade på allt som hade med bröllopet att göra. Ni får kalla mig tokig men jag tycker faktist om vår kungafamilj och det är intressant att följa dem. Måste säga att jag inte alls har vetat så mycket om dem, men i vår har jag följt olika program och fått veta en hel del historia som jag aldrig hört om förut. enligt mig borde vi få reda på mycket mer historia i skolan, men jag vet ju inte om det är så mer idag än när jag var mindre? Jag är nöjd att jag såg allt som hände igår för det är något att minnas, man lär bara få uppleva detta en gång.

Brudparet under bröllopsdagen. Foto: SVt och Anders Wiklund/Claudio Bresciani/Scanpix.
Bild lånad från svt.se


Idag har jag städat och jag är ännu inte klar, hoppas på att bli färsig snart men eftersom jag är så trött så kan det ta längre tid. Ska tvätta kl 16.00 med så det lär inte bli klart förens tvätten är vikt och inlaggt i skåpen. Ska faktist packa också inför morgondagen färd till Askersund och där kommer jag stanna till Söndag eftermiddag. Har kommit på att det är rätt mycket helgerna fram över, nu till helgen är det midsommar och helgen efter det är det min mors och Pers bröllop där jag ska vara tärna. Det jag har kvar att fixa till det är en vit bolero som passar till min bruna klänning.Nu i veckan vill jag hinna med mycket när jag är i Askersund, hinna träffa vänner, kusiner och kusinbarn och självklart moster:) Saknar alla så himla mycket! Tilda har ju växt varje gång jag ser henne, tjejern börjar bli stor nu, måste ut till byn och busa med henne lite:)


Bilden tagen tidigare i våras!


Man och Hustru<3

Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria


Så var dom nu man och hustru:)
De är så himla fina tillsammans<3


(Bild lånad från svt.se)


Den stora dagen!

Igår kväll tittade jag på festkonserten som regeringen ordnat till Kronprinsessan Victoria och Daniels ära. Det var riktigt fint men det bästa av allt var när barnen kommer in i slutet, då gick det inte att hålla in tårarna. Det var en riktigt fin låt, ni kan lyssna på den här-->Festkonsert. Först får man höra alla artister sjunga men i mitten så kommer barnen in.

Idag är det deras stora dag, och det är spännande vad som kommer hända! Nu när jag tittar på tv så är det blå himmel och sol i stockholm så vi får hoppas att det håller sig fram till i eftermiddag. När vigseln är så har jag tyvärr fotbollsträning men så fort den är slut kl 16.00 så kommer jag cykla snabt hem så jag hinner se lite i alla fall. Detta får jag nog bara vara med om en gång i livet och då vill man ju se det live och inte repriser.

 


Semester?

Idag har jag gjort tentan och jag tycker det gick rätt så bra! Det var en fråga med a,b,c,d fråga på som jag tyckte var svår och jag vet inte riktigt vad de var ute efter men jag skrev vad jag trodde men nu i efterhand har jag hört av andra att det kanske inte var så rätt, men jag kanske får poäng för jag har ansträngt mig i alla fall. Jaja jag får se hur det går men jag orkar inte med en tenta till faktist. Men med tanke på att jag svara helt på de andra tre frågorna så tycker jag att jag borde klara mig, men krukset är att den frågan jag tyckte var svår innehöll 21 poäng och det är nästa hälften av alla poäng, måste ha 20 poäng för godkänt och om jag får max på de andra tror jag att jag får ihop 17, hoppas på några poäng i alla fall i den svåra frågan så jag klarar mig. Jag ska ju kunna koppla av nu men det går inte riktigt, jag har nu semester i en vecka och tre dagar innan jag börjar jobba och jag måste koppla nort allt annars kommer jag gå i väggen en vacker dag. Har varit på gränsen ett flertal gånger denna vår.

I morgon så är matchen inställd som skulle varit då, lite surt men vi ska ha träning mellan 14-16 vilket jag inte gillar för jag kommer missa vigseln mellan victoria och Daniel, det är en sak man bara får uppleva en gång i livet så det skulle ha varit roligt att se live.


Den bästa

Nu inför Kronprinsessan Victoras och Daniels bröllop har en rad låtar skrivits till dem och jag måste säga att Charlotte Perrellis och Magnus Carlssons låt är finast och jag skulle själv vilja att någon sjöng den när jag någongån kanske gifter mig.

Lyssna och njut


Tentaplugg, sol och fotboll

Igår var det match på kvällen mot Sil och det blev 1-1 men vi skulle ha vunnit med 2-1 men målet blev bortdömt. Så himla typiskt men vi var bäst i alla fall. Vi måste börja vinna snart, vill kunna va riktigt nöjd efter en match!

Idag har jag pluggat det sista inför tentan och jag vet inte riktigt om jag har pluggat tillräckligt eller för lite. Det känns som att jag har läst igenom det mesta men man vet ju inte? Hoppas i alla fall att jag klarar tentan i morgon för jag vill kunna koppla av snart och njuta av att va lite ledig. Jag har faktist suttit nere i boulongerparken och pluggat i solen samt på min balkong så lite färg har jag fått på kroppen! Det är så bra när man kan kombinera två saker samtidigt!

Om 2,5 timmar är det fotbollsträning och idag ska det vara en lugn träning eftersom vissa har hållt på och tränat och spelat match sedan i söndags. Känns att det var rätt dag att ha lugn träning på med tanke på värmen. Det är faktist 26 grader ute och klarblåhimel! Känner att jag behöver träna i kväll för att kopla bort nervositeten till tentan!

Redo!

Nu är mina tre introduktionsdagar slut och känner mig ganska redo att börja jobba på riktigt! Jag får dock vänta tills måndag efter midsommar.

Nu är det full fokus på tentan som gäller. Som tur är ska det vara fint väder både idag och i morgon så jag kan sitta på balkongen och läsa. Börjar på allvar bli nervös, förra gången var jag inte nervös alls. Kanske är bra att man är nervös för då kanske det går bättre! Ska faktist sätta mig nu och läsa en del fram till jag ska åka bort till Claesborg för samling inför matchen mot Sil borta.

Ha en bra dag!

Trappor, trappor mer trappor!!

Ja igår var det första dagen på jobbet och jag var helt slut efteråt. Det var mycket nya intryck och inmatning av information och namn på både gamlingar och personal. Några namn satte sig allt på minnet och idag lär jag få in några till. Det gick jätte bra och de arbetskamrater jag träffat är helt underbart roliga! Något som jag kommer få under sommaren inom hemtjänsten är helt sjukt grymma benmuskler, jag vet inte hur många trapper jag sprang upp ooch ner för igår, men det är ju bara bra med tanke på att jag kommer missa en hel del träningar fram över.

Direkt efter jobbet vid 16.00 åkte jag hem med bussen och det var bara att kasta på sig träningskläderna och cykla till träningen som började 17.15. Det var ganska jobbig träning med och mycket springande så jag kan lova att jag var helt slut efteråt. Sen kom jag ju på att jag var tvungen att handla med så det var ju bara att dra till Willys efter träningen och jag kände mig verkligen halvdöd när jag gick runt där bland hyllorna. När jag kom hem så kolla jag datorn sen la jag mig i sängen och slockna direkt.

idag vakna jag vid 7.00 av mig själv vilket jag är glad över för jag måste tentaplugga en hel del innan jag börjar jobba 14.00 kommer inte hinna plugga mer idag med tanke på att jag jobbar till klockan 22.00. Tänkte ta med mig boken så jag kan plugga lite på rasten, har dock bara en halvtimmas rast då men några rader kan jag hinna med.  Hinner plugga lite på eftermiddagen i morgon med för jag slutar kl 12.15 och kommer nog inte åka till matchen förens vid 17.00 tiden. Sen har jag hela torsdagen på mig med för då är jag ledig helt, bara fotbollsträning senare på kvällen! Jag tror jag har planerat detta bra och jag börjar känna mig säker till tentan. Det jag är mest orolig för är att jag inte kommer fatta själva frågorna för på förra tentan var de så konstigt formulerade.

Nej nu frukost sen en djupdykning i böckerna!

Ha en bra dag:)


Bra Fia!

Idag har jag varit riktigt duktig, på morgonen började med att ta en timmas promenad och toh mig upp för mördarbacken jag har funnit! Har även pluggat lite men jag behöver läsa ännu mer men jag börjar få grepp om saker och ting. Sedan så tog jag en promenad upp till Claesborg och kolla när A-laget spelade och det bleb 1-1 så de fick med sig en pinne i alla fall. Det regna verkligen hela matchen så jag och Emelie fick fly upp till speakerhytten och sitta där så vi inte skulle bli dyngblöta. Efter matchen gick jag hem och det regna då med, så jag var lagom blöt när jag kom hem. Känner mig rätt duktig idag att jag promenerat så mycket och inte ätit något onyttigt alla! Så kommer det bli resterande dagar denna vecka, förutom på fredag och jag har varit duktig på tentan! Då måste man ju få fira lite, då har jag verkligen inget kvar! har dock inte fått tillbaka alla arbeten men jag känner att jag har hela sommaren på mig att kirra det om det skulle va så illa. Det är mer illa att få göra om en tenta.

I morgon så är det min första dag på nya sommarjobbet, eller rättare sagt första dagen på mina tre introdagar, men jag får ju betalt för det i alla fall! För er som inte redan viste det så ska jag arbeta inom hemtjänsten denna sommar i Skövde! Ska bli spännande och se hur man arbetar i denna kommun! Jag uppdaterar om jag hinner i morgon kväll, kommer vara stressigt i morgon för jag jobbar 7.15-16.00 sedan har jag träning mellan 17.15-18.45, sen måste jag plugga på kvällen med. Kommer att ha tid och plugga halva dagen på tisdag med för då jobbar jag kväll och börjar 14.00 och slutar 22.00. Så det blir till att gå upp tidigt den dagen. På onsdag så har jag en kort dag, börjar 7.15 och jobbar till 12.15 så jag hinner plugga några timmar innan det är match på kvällen, dock ska vi spela borta så vi kommer nog åka vid 17.00.


Det värsta som finns

Idag har jag varit och trännat i 1 timma och 30 minuter, det var en rätt lugn träning oh vi var typ bara 14 stycken. Det blåste rätt mycket så det var svårt att få bollen i styr. Det finns en sak som stör mig så förbannat och det är det värsta som finns, och det är när personer suckar när man gör något som de anser fel. Det finns inget värre, och man blir faktist ledsen inombords. Speciellt när detta händer ofta, självförtroendet blir inte bättre precis. Jag vill bara skrika rätt ut men jag kan tygla mig så pass mycket att jag låter bli.


Dumma Fia:(

Det var le onödigt, riktigt onödig! Hur kan du vara så dum Sofia så att du går och köper naturgodis och glas och sedan går hem och äter det när du lovat att sluta? Fy Fia att du gör så...BESTRAFFNING! träningsstraff

Idag har jag inte gjort något som jag skulle göra, jag pluggade lite till tentan i morse men det var inte mycket alls. Detta gör att jag i morgon kommer få gå upp tidigt som bestraffning och plugga. Jag har många bestraffningar att utföra denna helg. Plugg bestraffning och träningsstraff på grund av onyttigheter. Nu får det bli ordning på torpet. Vi har träning mellan 13.30-15.00 i morgon så då får jag träna i alla fall, beroende på vädret kanske (bör) jag tar en extra lång promenad på kvällen. Resterande tid måste gå åt pluggandet.

Nej gud vilken ångest jag fick nu:(


Klänning

Idag har jag varit och köpt en fin sommarklänning som ska jag ska ha på Midsommar och vid andra festliga tillställningar i sommar!


Vero Moda
199:-


Stockholm

I måndags så hämtade jag ut min tenta som är underkänd ioch det visade sig att jag inte hade uppnått ett mål i kursplanen. Det målet kunde ha varit fixat om jag hade svarat på en fråga som tydligen hängde på det målet. Men det är bara att plugga på och hoppas på att det räcker för att klara omtentan. Behöver dock inte göra om hela tentan utan bara några frågor och jag har fem timmar på mig att klara dem. När jag hämtat ut entan gick jag hem och tvättade så jag hade kläder att ta med mig upp till stockholm på kvällen. Det visade sig även att Andreas var i stan och skulle kirra körkort så han kom upp till mig och gjorde mig sällskap innan han skulle köra upp på eftermiddagen. Han klarade uppkörningen och nu håller jag alla tummar för att han klara teorin med! Vid 17.32 gick tåget till stockholm och det tog 3,5 timmar innan jag kom upp till storstaden. Där möttes jag av min kära vän Sara! eftersom jag kom rätt så sent på kvällen så hände det inte så mycket under måndagen.I tisdags var det kanonväder ute och vi bestämde oss för att ta tunnelbana och buss ut till djurgårn och skansen! Det var riktigt skönt ute och vi strosa runt där bland alla djur och fick se små djurbebisar lite överallt. Det sötaste vi såg under den tiden var nog minigriskultingarna, så himla små och söta! När vi varit på Skansen i några timmar så åkte vi båt över till slottet och gick runt vid vattnet där det var lite evenemang eftersom Love Stockholm satte igång i söndags. Det var riktigt mysigt att gå runt där. Vi åt på thairesturang med och sedan begav vi oss hem och var lite småtrötta och somna i solen på balkongen. Som tur var så brände vi oss inte, men jag fick en hel del färg på de 20 minutrarna som jag knoppa in.


Det var många förskolor som var på Skansen och det var roligt att höra alla ungars teorier om djuren!Världens sötaste minigrisar


Vi hade riktigt tur med vädret!

I går så var siktet inställt på att hitta skor och smycken som jag ska ha på bröllopet. Jag hittade det och nu är det bara en bolero kvar att finna någonstans. Jag hittade även 2 Linnen och ett par shorts! Både jag och Sara var trötta efter några timmar så vi åkte hemmåt och titta på tv och lagade mat. Kvällen bjöd också på två helt sjukt spännande avsnitt av Greys Anatomy, vi var helt galna efter avsnittet som gick på tv så vi var bara tvungna att kolla på det sista avsnittet för säsongen på datorn.  Det var så spännande så man fick ont i magen, Staffan måste trott att vi var helt galna. Stackarn han fick nöja sig med sin kub och försöka lösa det:)

Idag på morgonen vid 8 tiden så körde Staffan mig till stationen för tåget gick 9.02. Det visde sig att tåget bara stanna i Södertälje sedan åkte det raka spåret till Skövde. Jag somna i Södertälje sedan sov jag tills vi paserade Töreboda, jag var helt förvirrad. Snacka om att förflytta sig många mil på de sekunder man tycker att man sovit, han ju bara blunda och öppna ögonen igen! När jag kom hem så var det ca 1,5 timmar tills jag skulle på basutbildning för sommarjobbet så jag han inte käka eller göra speciellt mycket hemma. Basutbilningen var as jobbig att lyssna på, har man jobbat inom äldreomsorgen förut så sades inget nytt. Både jag och Anna satt och småskratta över hur ingående vissa saker var som är så självklara. Tycker att de ska dela upp utbildningarna så att de som har jobbat förut kan få en annan utbildning som inte tar upp det som vi redan har hört 100 gånger. Så kan de andra som aldrig arbetat få en mer ingående utildning.

Nu sitter jag i soffan och kollar på Biggest Loser och det är finalprogram. Är så imponerad över de personerna som gått ner över 40 kg. I morgon måste jag skärpa till mig igen jag har syndat allt för mycket sista tiden och behöver ta mig i kragen igen. Inga undantag nu på ett tag, nu återgår jag till att dricka vatten och inget annat, mycket grönsaker och kött, samt ingen pasta.

Ja nu har ni fått en lång uppdatering på min händelserika vecka och jag är rätt så imponerad över att jag orka skriva allt. Lovar att jag ska uppdatera bättre i fortsättningen!


Tack Sara för de härliga dagarna jag var hos dig<3


Sjung om studentens lyckliga dar

Idag så har jag tillsammans med Mariah, Stefan och Towe och kolla när alla studenter åkte runt på sina flak och sjöng hur fan va bra de var! Tänk att på tisdag är det hela 3 år sedan jag tog studenten (8 Juni, 2007). Man blir så glad när man ser nyblivna studenter:) Studentfirandet här i Skövde är helt annat än lilla Hallsberg, här var det mycket mer studenter.


4 dagar!

Nu i veckan så bestämdes det att jag på måndag kommer åka upp till Stockholm och träffa en av mina alllraste bästaste bästa vänner Sara! Ska bli roligt att träffas igen och umgås lite, samt ska det bli intressant och se hur hennes liv ser ut där uppe:) Kommer åka upp vid halv sex på måndag kväll och åker hem vid nio på torsda morgon. När jag är uppe i stockholm ska jag även försöka hitta ett par bra skor till bröllopet och en bolero som jag kan ha på mig över klänningen. Får se om jag hittar något som passar? Hoppas på ett par trevliga dagar i alla fall!


sommarlov?

Sommarlov? Vad är det? Fick tillbaka resultatet av tentan och jag kommer få göra om den precis som jag viste att jag skulle få göra. Så sommarlov är inget som finns för mig...eller jo jag är ledig i en vecka efter tentan i alla fall och det ska bli skönt. Har varit och hämtat mitt schema för sommaren idag och jag börjar jobba den 28/6 oc jag undrar hur jag ska kunna betala min hyra i juli? Kommer ju knappt få några pengar alls:( Ja, ja men jag kommer ju få en hel del både i augusti och september .

Vad händer annars då? Jo igår var det avslutning med klassen ute i Rånna och det var riktigt trevligt! På måndag åker jag upp till Stockholm och träffa Sara och stanna där tills torsdag! Blir som en liten minisemester!

Orkar inte skriva så mycket mer nu...vet att min blogg kanske inte är den roligaste att läsa längre men jag lovar att bli bättre fram över...

Veckans viktminskning

Med tanke på att jag denna helg både har käkat hamburgare och pommes, pizza, glass och fika så är jag ganska nöjd med veckans viktminskning. Trodde jag hade gått upp ett kilo men så var inte fallet. Har denna vecka gått ner 0.3 kg! Så den totala viktminskningen är nu -23,7 kg:) Sa det förra veckan ochså men denna vecka måste jag hålla igen på godsaker. Det är så fint väder nu så det är bara så himla skönt att vara ute och gå promenader!

RSS 2.0