*Kylig Söndag*

Det är så fint här i Skövde ju, träden är vita av frosten och snön. Vackert som sagt men fruktansvärt kallt, jag var ute förut och det värkte i kinderna. Är lite orolig över hur jag kommer känna mig på träningen i kväll som är utomhus på Södermalm. Vi klara oss i samma kyla förra måndagen men det var på gränsen att man orka träna då. att andas in den kalla luften är jobbigt och det blir som ett lock i halsen. Jaja träning ska det bli och jag får bita ihop och vara med så mycket jag kan.

Nu ska jag sätta igång och städa lite här hemma, ska inför söndagen som min städdagså det slipper bli så lång tid i mellan. Söndag är ändå så tråkig så man kan ju göra något kreativt av det.


Gårdagen!

Igår var vi alltså i Ullared, jag, Nina, Robban och Emil. Vi hade det jätte trevligt! Killarna gick för sig själva och jag och Nina tog kundvagnen och yrde runt inne på Gekås! Både jag och Nina höll oss till våra inköpningslistor men självklart dök det ner lite extra men inte något direkt onödigt! Bilresan ner blev ett äventyr, vi trodde vi hade en bra kartkatalog men det visade sig fattas lite delar, så vi viste inte riktigt hur vi skulle åka, många skratt blev det men vi kom ju fram till slut. Att åka kl 04.00 på morgonen kan vara roligare än man tror, mycket tokigt händer och sägs:)



Vad fick jag med mig hem:
- 3 par vantar
- 6 par strumpor
- Underkläder
- Nattlinne
- Plånbok
 - Hand Väska
- Mjukisbyxor
mm....


Ullared

Imorgon bitti kl 04.00 åker jag, Nina, Robban och Emil till Ullared och handlar. Jag har aldrig vait där och det ska bli spännande att få se hur det är där. Vi ska faktist ha träningsläger i Ullared i April!


Zirre


Prata nyss med Mamma och katterna var galna hemma så hon fick ringa upp mig. Zirre var så hungrig att han inte kunde vänta på att hon skulle prata klart med mig:)


B1 och B2


Denna bilden togs förra våren!


Fredag!

Yehooo... nu är det fredag och helg igen, denna vecka har gått sjukt fort, vart tog dagarna vägen? Idag ska jag till skolan nu 8.15 för vi ska ha seminarium i natur och teknik, sedan efter är det föreläsning till kl 12.00 sen är dagen fri! Sitter och planerar om jag ska ta en långpromenad idag igen, det är så himla skönt att bara gå och rensa huvudet. Vet inte annars vad jag ska hitta på idag men det får tiden visa!

Ha en bra fredag!


Vad finns i huvudet?

Svaret på rubrikens fråga är MASSOR, efter skolan idag var jag jätte tanksprid och det var massor i huvudet. Jag började med att gå till stan och köpte mer cambridepåsar sedan när jag kom hem så kändes det som att jag inte kunde sitta still och jag kände mig inte alls bra, jag var bara tvungen att gå ut på en promenad, och den promenaden blev lång, 1,5 timma.Kändes skönt att gå ut och ränsa huvudet ordentligt.  


Award

Jag har fått en award av Nina


Med denna award följer lite måsten !
Jag ska skriva sju saker om mig själv i bloggen, länka till den person jag fått den av. samt att länka till sju andra som ska få awarden !


1. Studerar till lärare i tidigare åldrar vid Högskolan i Skövde och har ett år kvar!


2. Jag älskar att spela fotboll!


3. Jag värdesätter mina vänner jätte mycket och gör allt för att ha dem kvar!


4. Thailand är mitt favoritresemål och jag tvekar inte en sekund att åka dit igen!


5. Jag är en riktig sportnörd och kollar på allt mellan fotboll, handboll, hockey, skidor, skidskytte, slalom, curling mm på tv och gärna i verkligeheten.

6. Jag har nu gått in aktivt för att bli en sundare människa och gå ner 20 kg fram tills Juli!


7. Det jag tycker att jag är allra bäst på gällande matlagning är min egna köttfärsås!

jag vill skicka detta award vidare till...


Sandra N, Sara A, Anna A, Mia K, Emilia G, Marica



Lycka till tjejer!

 


Skola i morgon

Skola är det i morgon och vi ska ha föreläsning mellan 8.15 till 12.00 i naturkursen. Kanske några fler lampor tänds så man förstår mer?

'
Måste bjuda på denna underbara bild som Mariah har tagit i höstas då alla var glada och tillbaka i skolan med nya krafter.


Cambridge kuren

jag har fått en förfrågning om vad Cambrige kuren är och jag tänkte förklara kortfattat här. Cambridge kuren går ut på att du ska äta soppor tre gånger om dagen, de har smaker som , Jordgubb, banan, choklad, mintchoklad, capuchino, vanilj, svamp, kyckling och grönsaker. Mina favoriter är choklad och mintchoklad. De sopporna jag absolut inte tycker om är vanilj, kyckling, svamp och grönsaker. Men i alla fall så blandar man pulvret som finns i en påse och blandar det med 2,5 dl vatten, antingen i en mixer eller i en shaker för hand. Endel soppor kan drickas varma och en del soppor dricks kalla. När man dricker soppor tre gånger om dagen är det viktigt att dricka minst 3 liter vatten om dagen, det blir endel toalettbesök men ska man bli fin får man lidapin:) Första veckan är det rekomenderat att köra helkur för att rena kroppen och sedan så får man välja själv hur länge man vill köra helt. Jag har valt att köra helt i en vecka och sedan börja äta en måltid. Den mat jag äter då består inte av potatis, ris, pasta eller bröd av något slag utan mycket sallader, wookade grönsaker, kött, kyckling och fisk. Detta är alltså mitt val men du får ju bestämma själv eller söka råd om vad du kan äta av någon som är expert på området. Det jobbiga med Cambridge är att du aldrig äter någonting mellan måltiderna utan mättar dig på vatten. Detta är någonting jag vant mig vid och ser det inte som något problem. Detta var lite kortfattat, och jag har säkert glömt en hel del, men nu har jag i allafall svarat på frågan!


ballong

ibland finns det så mycket inom en så man känner sig som en ballong som håller på att spricka. Att skrika i kudden är inget som hjälper tyvärr.....

Matematik:)

Rubriken låter inte allt för rolig och ger kanske en mörk tillbaka blick på gymnasiets mattelektioner, men med rubriken vill jag säga att idag börjar jag en ny kurs! Kursen hete Matematik för tidigare åldrar. Jag hoppas den verkar lika bra som den andra kursen vi starta förra veckan?


Igår så åt jag kycklingsallad! Det var så himla gott, och känslan när jag tuggade var helt obeskrivbart! Jag har inte tuggat på någonting sedan förra söndagen på kvällen. Ja nu har jag alltså kommit igång och äta ne måltid om dagen. Idag ska jag göra i ordning torskfilé med krossade tomater och basilika med kokta morrötter till! Ska bli spännande och se hur det kommer smaka?

Som jag skrev i inlägget innan igår så hade vi träning i det iskalla vädret igår kväll, det tog lång tid innan jag tinade upp. Idag har jag en grym träningsvärk i hela kroppen. Vi sprang en hel del igår och i förrgå körde vi spänst så nu är kroppen genomtränad i alla fall. Vi hade även styrka i slutet av träningen.

Nu är det dags att föra sig i ordning, jag är tidigt ute idag för vi börjar inte förens 10.15, men jag måste dricka vatten och cambridge så jag slipper massor av toalettbesök under introduktionen.

Ha en bra dag!


*Burrrr*

Ärligt talat så känner jag inte alls för att träna idag, det är ju svinkallt och det var det igår också. Men jag tänker inte vika mig jag ska iväg och träna! Gör jag det inte så kommer jag ångra mig.

Veckans viktminskning


Nu har en vecka gått sedan jag startade med cambridgekuren, och idag var det dags att ställa sig på vågen! Jag sa tidigare i veckan att jag var glad om jag gick ner 2 kg men resultatet var tre dubbelt bättre! jag har gått ner 6,3 kg denna vecka! Känns bra med en sådan rivstart och idag så ska jag börja äta en måltid! Jag är så grymt sugen på kyckling så någon i den formen blir det:) Kanke en god kycklingsallad:)

 


Mjukisarna då?

Nu har jag varit och tränat och det var riktigt kallt, det var hela 10 musgrader *burrr*. Men det gick i alla fall, lite svårt att andas till och från men det var bara att ta några djupa andetag genom vantarna så luften blev lite varm. Jag beställde även nya träningkläder men till min besvikelse att mjukisbrallorna inte fans:( De in gick inte i paketet:( Men det blev en ny windbreakerjacka och ny kortärmad tröja och shorts plus strumpor!  

Nu måste jag gå in i duschen och tina upp för jag är som en isbit:)


Söndag

Ja det känns att det är söndag, det händer inte speciellt mycket. Jag har läst 1,5 kapitel ur en av kurslitteraturböckerna som vi ska läst till seminariumet på fredag. Ska läsa resten i morgon bitti när jag tvättar. Sedan ska jag till skolan och läsa de andra böckerna som vi ska ha till dess. I kväll är det träning och jag hoppa det går bättre än i onsdags då det inte fanns någon energi eller ork alls. Vi ska även testa nya träningskittet med, det är på tiden att skaffa nytt för det andra är rätt slitet, speciellt mjukisbyxorna.


Michael Bublé - Haven't Met You Yet


Den här sjöng och spelade Andreas under examensceremonin och den är så himla bra!

Känsliga läsare VARNING

Sedan i tisdags så har jag haft en blåsa på min lilltå som jag fick för att fotbollsstrupan hade knövlat sig och skavit. I onsdags åkte jag till träningen igen och jag hade lite ont men det gick i alla fall, sedan dess så har den varken blivit mindre eller större förens idag efter jag hade tagit en långpromenad med stavarna i 1 timma och 35 minuter. Nu har den blivit ännu större och jag har till och med ont när jag går barfota. Hur ska jag göra? har aldrig haft blåsor på tårna förut. Det värsta är att den sitter under:(


Det är inte världens vakraste bild men jag vill försäkra er om att jag inte överdriver


Examensceremonin 2010

Igår var det alltså examensceremoni för nyblivna lärare! Jag och Sara var konfrencierer och det gick hur bra som helst, kan inte vara mer nöjd:)




The day

Nu kommer dagen som jag önskat ska komma så länge, jag vill bara få det gjort och jag hade precis samma känsla förra året. Dock känner jag mig inte lika nervös i år, dels för att det kommer vara ca 100 personer färre och dels för att jag gjort det en gång innan. jag talar om den årliga examensceremonin för nyexamenerade lärare. Åter igen ska jag ta mig rollen som konfrencier, och i år ska jag leda ca 400 personer genom examensceremonin. Det värsta är att det är många av mina lärare som kommer vara där, och alla känner ju igen en efter det, det är ju både roligt och lite läskigt måste jag säga. Jag har pluggat på mitt manus och jag känner mig ganska säker och jag kan rabbla det utan papper. Frågan är om jag kommer kunna det under ceremonin? Ne nu ska jag sluta spekulera i hur det går, ärligt talat har jag lite annat att fixa med under dagen som eventuellt kan få mig på andra tankar. Först ska jag röja lite här hemma, för Sara som också ska vara konfrencier med mig i kväll ska komma hit och vi ska förbereda oss. Vill gärna inte att hon ser hur det ser ut här:) Ska även iväg till skolan och skriva på verksamhetsplanen så jag har det ur världen. Måste även lämna tillbaka filmerna jag hyrde förra veckan.

Nu till städandet:) Hoppas ni får en bra dag!


Kursstart

Denna vecka börjar vi en ny kurs Naturkunskap och teknik för tidigare åldrar, och jag har ganska höga förväntningar på den! Nästa vecka börjar vi en annan kurs som heter Matematik i tidigare åldrar och den verkar ganska bra den med, en av kursansvariga är min favoritlärare så jag hoppas på att den blir kanonbra! Annars idag så ska all fokus ligga på att öva in vad jag ska säga under examensceremonin för nyexamenerade lärarstudenter:) Jag och Sara ska vara dem som leder alla genom programmet! Jag börjar bli lite smånervig...

Igår var det träning och jag var inte alls på topp och hade ingen energi alls, dels hade jag träningsvärk från tisdagens träning och sedan så har min kropp tagit hårt på att jag har ändrat min diet helt. Hoppas på att känna mig piggare tills på söndag då det är träning igen.

Ha en bra dag!


Saknar Thailand!

Jag saknar verkligen Thailand och jag längtar tillbaka så det värker i hela kroppen! Sandra och jag hade det helt underbart! Skulle inte tveka att ta med bruuden igen och göra ett sådant äventyr:) Det är ett år och två veckor sedan vi var där nere i värmen!






Money!

Idag sa det klirr i kassan! CSN pengarna rullar in och det är dags att betala räkningarna, det är mer utgifter denna månad än vad det brukar, men som tur är att vi får ca 4000 mer. Ska gå på stan sen och försöka hitta något att ha på mig på fredag då jag ska prata under examensceremonin, kommer synas en hel del så jag vill ju gärna känna mig snygg:) kl 10.00 ska jag tvätta, (Mindre roligt), har världens tvättberg att plöja mig igenom, men det ska bli skönt att få bort den. I kväll är det träning igen fast utomhus, det är inte favoritstället att träna denna årstid direkt:/

Hoppas ni alla får en bra dag!

Lugn tisdag

Jag känner mig helt slut, min kropp har inte vant sig vid att bara få i sig cambridge än, så jag känner mig trött och huvet är segt. Ska och träna sen och vi får se hur det går? Annars går det rätt bra och jag har inte börjat tugga på kuddarna än:P

Anka, Anka, Massor Av Ankor!

Idag har jag varit i skolan och haft möte med examensceremoni gruppen, sedan gick jag och Mariah en långpromenad, det blev en timma och 20 minuter. Tanken var att vi skulle gå upp på billingehus men eftersom skövde har så dålig snöröjning så var det ingen bra idé, det gick knappt att gå. Så vi tog en annan väg och det gick lika bra! På vägen hem fick jag se massor av ankor, de var jätte många!



Idag har det gått bra med cambridge, men det är kontigt att man ser allt gått som finns både på tv, dator, tidningar, lastbilar (tro det eller ej, en punchrulle). Neeee, jag ska klara detta, tänker inte vika mig:)

Dags igen!

Nu är det dags igen, idag kör jag igång med Cambridge igen, det var två år sedan jag började första gången då jag gick ner 20 kg mellan slutet av januari till juni. Hoppa på ett liknande resultat denna gång, jag ska gå ner en massa kilon till Mamma och Pelles bröllop så jag ska vara tärna. Vill gärna stå där framme och känna mig trygg i min kropp. Dels ska det bli skönt att  kunna känna sig lättare när jag spelar fotboll, allt går mycket lättare då!

Jag kommer uppdatera varje måndag hur det har gått med viktminskningen!

Hoppas ni kommer följa min resa genom detta? 

Fredag:)

Känns så underbart att det är fredag, kl 10.15 så har jag redovisning sedan är alla kurser gällande språk, läs-och skriv klara! Är ganska trött på allt som har med det att göra. I helgen ska jag bara koppla av och inte tänka på något som har med skola att göra. Idag när jag slutat ska jag hem och städa klart lägenheten, röjde ordentligt här igår och nu ser man att det är en lägenhet igen, när mina västa pluggperioder är så ser min läghet ut som en ett laos. Sedan i eftermiddag så ska jag hem till Nina och Robert och bli bjuden på mat och sedan blir det bio vid 18.00.

I morgon kommer familjen hit och ska fira mig, lite sent men det är så vi får göra när de jobbar och jag har skola!


Skövde i vitt





Snart, snart, snart...

Det är så nära, bara lite småpiff så är det klart:) Sanrt har jag de ur världen för ett tag och så får jag hoppas på att slippa röra den igen. Alltså jag pratar om portfolion! Ska snart gå och köpa en pärm eller mapp att ha den i:) 


Födelsedagen

Igår var det som jag skrev igår min födelsedag, så nu har jag varit 22 år i ungefär 20 timmar. Känns precis som förut. Tycker det är så svårt att svara på hur det känns när folk frågar?Igår så var jag i skolan och pluggade mellan 10.00 och 15.00 och fick en hel del gjort, har lite kvar på visionen och endel kvar på elevtexten som jag inte vet hur jag ska klara? Den delen är så himla svår:/ Ska gå till skolan snart och sätta mig och göra klart lite och finslipa det andra som är klart. Siktar på att det ska bli klart till i morgon kväll. Igår eftermiddag var jag och fika med Mariah, Andreas, Johanna och Karin, det var riktigt trevlig och jag fick fina tulpaner, chokladask och en kokbok för studenter:) Tack så himla mycket, det var supertrevligt! Pratade med Nina igår också och jag fick i födelsedagspresent att hon och Robert ska laga mat till mig på fredag och bjuda mig på bio!

Nu ska jag snart bege mig till skolan! Ha en bra dag!

 

Min dag!

1dag är det 22år sedan jag kom till världen! Idag är det 12 januari och jag tillsammans med Per Gessle och Gunde Svan har födelsedag! Tänk att det är ett helt år sen jag fyllde år sist, känns som att det inte var så länge sedan? Min födelsedag ska inte firas speciellt mycket, jag ska plugga större delen av dagen men vid 17.00 i eftermiddag ska jag tillsammans med några vänner gå och fika på rådhuscafét! ¨å lite fira blir det:)

Lillfia och papi<3 


7 timmar

Nu har jag suttit och arbetet med portfolion i 7 timmar i studieverkstan på skolan. Känns som det får vara bra för idag nu, ögonen strejkar och redskap för att hålla dem uppe finns inte. Vet inte hur jag ska orka träna i kväll heller? Jag ska gå i alla fall för jag vet hur mycket jag kommer ångra mig om jag inte går dit, sen kommer Evelina idag med:) Har ett problem bara, vad ska jag ta på mig? Jag vet att jag har en tendens att ta på mig för mycket så jag svettas som en gris eller så tar jag på mig för lite så jag fryser hela tiden. Får le bli mjukisbrallor och vindjackan? Ja ja jag får lösa det när jag kommer hem. Jag har varit riktigt duktig idag, jag har skrivit klart ett seminarium på nästan 4 sidor och sedan skrivit en del på visionen! I morgon skulle jag vilja slippa plugga eftersom det är min födelsedag men det har jag ju tyvärr inte tid med så det kommer bli en heldag i studieverkstan då med:/ Egentligen spelar det ingen roll eftersom ingen ska komma till mig och som jag vet har jag inget annat för mig heller? Nej nu ska jag dra mig hemmåt och ladda inför träningen som är himla sen idag 20.30-22.00.

Ha en trevlig kväll:)

Underbara morgon

Det är så fint ute -9,8 grader och solen lyser så vackert mot billingen och skidbacken!


kl 09.35


kl 09.40


kl 09.45



Dina Cup

Nu är Dina Cup över för vår del, vi vann en match i går och spelade två oavgjort och idag förlorade vi mot ett superbra lag, så man ska ju inte klaga.

Resultat Gruppspel:

Tymers IF - Våmbs IF 2:  0-1
Våmbs IF 2 - Kinnarp/Slutarp: 0-0
Ulvåkers IF 2 - Våmbs IF 2: 0-0

Resultat kvartsfinal:

Ulvåkers IF1 - Våmbs IF 2: 1-0


Orkar inte längre

Den där jäla portfolion tar kol på mig, jag orkar inte mer men jag är långt ifrån klar:(

Dags igen

Sitter med blandade känslor vid datorn och böckerna brevid mig, jag har väntat på det för länge nu, jag startade smått igår men det borde jag gjort mycket tidigare. Har en hel portfolio och skriva och jag få skylla mig själv. Det är hårdplugg som gäller hela veckan, ska försöka beta av så mycket som möjligt innan helgen för på lördag och ev söndag så är det Dina Cup i Töreboda. Sen ska jag även hjälpa mina kära vänner och flytta en dag i veckan med och den dagen kommer jag säkert inte hinna slå upp böckerna.

Nej nu ska jag sätta igång annars kommer jag aldrig göra det.

Nyårsfirande i Halmstad!

Här kommer lite bilder från mitt nyårsfirade i Halmstad med underbara vänner! Tack Emelie fr att jag blev bjuden ner till den mysiga stugan! Måste tillägga att vi hade det jätte bra och mysigt tillsammans!


Jag och Nina                                   Sofia och jag

Grabbarna!

Robban, Carro och Emelie


Patrik har köpt för många fyverkerier, det är för tungt för han stackarn:)


Nina, Sofia och jag har laddat skumpan till tolvslaget!



Fattar inte att vi våga ge Kalle och patrik ansvaret för raketerna?


RSS 2.0