Kakor och Bullar

Igår fick jag två bakböcker av min mor! Jag har inga sedan innan så det är riktigt uppskattat! Den ena boken heter "blixtkakor" och hon har verkligen hittat en bakbok som passar mig som inte har allt för mycket tid att baka:) Det finns många roliga recept som jag måste pröva! Sedan fick jag en annan bok som heter "Bästa bullarna" där det finns bullar av olika de salg som jag ska testa!  


God Jul!

Jag önskar alla vänner och bloggläsare en riktigt God Jul!

Dagen börjar lida mot sitt slut och det är ca 30 minuter kvar på denna underbara dag! Dagen har jag tillbringat i Hova med Pelles släkt och det har varit jätte mysigt och jag har även fått träffat tomten:) Jag har fått fina julklappar idag med av mina nära och kära och här nedan kan ni se vad jag har fått!-Morgonrock (Tack Mamma)
- Trivial Pursuit spel (Tack Mamma)
-Två bakböcker (Tack Mamma)
-Trosor och strumpor (Tack Mamma)
-Presentkort på Gina Tricot 250:- (Tack syster)
-500:- och sportlott (Tack Pelle)
-Trisslott (Tack Kerstin och Ola)

Här kommer lite bilder från denna julafton!


Syster och jag!


Kanske ska skaffa mig glasögon? Eller jag kanske blir för lik min syster då:)
Och mor?


Elvira sitter och väntar på tomten vid spisen:) Hon leker med kruban där
det ligger en liten bebis som hon sa! Mycket intressant!


Elvira väntar med spänning på vad det kommer för paket ur säcken:)


Arvid är i fullgång och ska öppna paket! Pappret är super roligt! 


Julgranen är framme:)

Igår kväll så tog Mamma och jag in granen som Pelle har köpt, och det var med spänning vi släpte ut den från nätet och det blev i alla fall en glad överaskning! Det var superfin! Nu står den här i hörnet av vardagsrummet och ger oss en fin julkänsla!
SKHILS Julsittning 2009

Nu är det dags, idag är det dagen så SKHILS för första gången som sektion anordnar den. Ska bli riktigt roligt, så är det bartömning på kåren efteråt! Jag börjar bli nervös för vårt spex som vi ska göra.

Pynt och andra grejer

Redan fredag och det är mindre än en vecka tills tomten kommer till alla snälla barn som mig med julklappar:) Men som sagt är det några dagar till tills des och innan det ska det hända lite saker och jag tänkte spalta upp det:

- Idag Fredag: Ska jag städa lägenheten och göra det fint innan jag ska åka till Askersund över jul. Jag ska även diska mitt diskberg som jag inte kunde göra igår när vattnet försvann. Måste även packa det finns endel saker som ska med till Askersund. Vid lunchtid så ska jag, Carola och Oliver åka och handla inför morgondagens julsittning och efter det ska vi även pyssla ihop lite saker och fixa det sista på spexet.

-Lördag: Kl 12.00 ska vi öva spex och sedan ska vi till kåren och fixa dukningen och sätta upp allt pynt till sittningen som börjar kl 18.00.

-Söndag: Bussen till Askersund där jag stannar till ca 28/12


Snö, mera snö, massor av snö!!!

Oj oj oj vad det har snöat ute nu under kvällen! Allt är bara vitt! Kallt var det ute med när jag gick till affären, värst var det hem när det var motvind.


Bilder från gårdagen när Nina och jag var ute:)
Jullov eller?

Idag gick jag sista dagen i skolan år 2009! Nu har vi jullov, eller jullov och jullov det heter så men det är inte riktigt så, jag har miljöner saker att göra på portfolion fram till mitten av januari så helt ledig kommer jag inte vara.

Igår fick jag samtal av min kära vän Sara, jag blev ganska förvånad när hon ringde men väldigt glad! Det är så skönt att prata med henne ibland, speciellt om gamla roliga minnen! Vi ska försökas träffas i Askersund nu under juldagarna och mysa lite:)

Tänkte precis tanken att jag måste till affären och köpa lite saker till maten jag ska laga, men när jag nu tittar genom föstret så känns det inte så lockande. Ute snöar det och blåser som tusan plus att det är -7,8 grader ute. Jag kommer fysa ihjäl. Men jag måste verkligen handla:/ Altså aktuellt väder i skövde är -7,8 grader och snöstorm.  

Traditionellt julbak på kurortsvägen

Idag sprudlar julkänslorna på kurortsvägen! Nina och Sofia lyssnar på julmusik med kristen klang:) Julnougaten blev finnemang! När nougaten var klar började knäcken ta fart, men man kan säga att jag tog knäcken på Nina! När hon kom upp från tvättstugan lukta det inte knäck i lägenheten utan en liten bränd variant, och jag sitter då depprimerad av mitt misslyckande. Nina vägrar se misslyckandet och börjar med en ny satts:) Allt går bra fram till att hon ska hälla upp knäcken i formarna, man kan ju säga att hon behöver öva på att träffa formarna:) Fortfarande lyssnar vi på den kristna julmusiken då det mitt i alltihopa kommer ett vrål -"STÅ UPP KNÄCKJÄVEL" och damen har fått sitt första utbrott. Efter en stund när hon lyckats få ner den största delen av smeten i formarna, och börjar göra rent det hon använt så kommer nästa utbrott mitt i den fina julmusiken -"DET SITTER NÅGONTING FAN I BOTTEN PÅ GLASET!". Jag tänkte det tyst för mig själv -"det är knäck Nina det är knäck som du lagt i glaset". Sedan kommer hon till själva arbetsplatsen och konstaterar -"Fan knäcken sitter fast". Jag tänker -"ja vad trodde du det är knäck". Jag säger sedan till Nina att hon samlat på sig riktigt roliga citat i dag och så fråga jag varför jag inte säger någonting tokigt och då säger hon -"ja du du säger alltid så mycket konstigheter så det är ingenting man lägger märke till".

Med detta roliga julbak säger jag och Nina God Jul med ett klipp från Sunes Jul! Vi dyrkar Rudolf!!


Hej mitt Vinterland

...snön ligger vit på taken, och fia sitter här ensam och vaken:)

Under natten har det kommit mer snö och nu är det en riktig vinter ute! Det är som att man bara vill springa ner och göra massor utav snöänglar i snön.


Önskelista hos Ginatricot


*Vit tisdag*

När jag vaknade upp i morse och kollade ut genom fönstret var det helt vitt på backen, och under dagen har det kommit ännu mer snö och det snöar fortfarnde. Älskar verkligen när det snöar ute och man kan sitta inne i soffan under en filt och mysa.

Idag har jag tagit en pluggfri dag och jag har försökt att undvika att tänka på plugg också, med tanke på att det har varit lite för mycket för mig att tänka på ett tag. Jag har verkligen mått bra idag och bara tagit hand om mig själv. Jag har även varit till stadsbiblioteker och lämnat tillbaka lite böcker, slängt massor av kartonger och annat skräp, tvättat och strykit och vikt tvätt. Så nu är jag ganska nöjd med mina insatser idag! Men innan jag ger upp helt så ska jag plocka undan lite böcker från borden och ställa dem i hyllan, jag har sjukt mycket kursböcker alltså, det är många hundralappar jag lagt ut på dem.

Igår var jag med några i klassen och åt på Mangos sedan begav vi oss hem till Oliver på lite julmyss med glögg och godis, samt mycket sång! Tack vänner för en trevlig kväll:)

Juldans

 

Viste ni att jag Nina och Roban har gjort en juldans?

Kolla här får ni se våra talanger:)

Juldans


Även jag, Evelina, Andreas Mariah och Annelie har gjort en fin juldans i år:)

Juldans


Tredje advent och Lucia

Idag är det tredje advent och jag tänder det tredje ljuset i ljusstaken och öppnar den 13 luckan i min chokladkalender. Idag är det även Lucia och som jag vet ska jag inte se något Luciatåg så jag får nöja mig med det årliga klippet av Lena PH och robert Gustavsson:)
Fika i Röfors

Igår var det fika i röfors med vänner som jag gick tillsammans med på barn- och fritidsprogrammet på Alléskolan i Hallsberg. Vi är ett gäng som träffas då och då och försöker hålla kontakten, även fast det gått 2,5 år sedan vi tog studenten. Vi har även fått tillökning i trupen då en har fått två barn och en annan har fått ett. Mia hade gjort jätte god fika och ansträngt sig rejält för att vi skulle komma! Det var trevligt att träffa alla igen och jag hoppas det inte tar allt för lång tid innan dess och då har det kanske kommit ett barn till i skaran:)ERIK!!!


RÄTT PERSON VANN IDOL!


Dagar

Igår: Vill bara glömma dagen:( Många tårar denna fredag med ett stort inslag av ångest och panik. Det som var bra var att Erik vann idol!

Idag: Idag ska jag åka tåg till Laxå och sedan kommer Mia och hämtar mig så åker vi hem till henne i Röfors och har julmys med gamla klasskompisar! Ska bli roligt att se alla igen! Kanske kommer med lite bilder i kväll när jag kommer hem.


Bilder från studenten!


Imorgon:
Finslipa mitt arbete (SKITDÅLIGA ARBETE)och skriva i referenser. Sedan äventyrsbad på Arenan med fotbollslaget!


Önskan

I onsdags så var jag i skolan hela dagen och jag satt i biblioteket hemman 14.15 och 20.00 och då blev jag halft klar med min individuella uppgift i barn- och ungdomslitteratur. Nu har jag bara det svåra kvar. Känns som jag aldrig kommer få ihop det heller. Det är så himla svårt och jag fattar inte direkt vad författaren pratar om? Idag önskar jag att uppgiften blir klar, ska snart gå till bibblan och tänker inte gå därifrån förens det är klart. Så idag har jag ingen direkt planering vad som ska hända idag eftersom all fokus ligger på uppgiften.

I morgon ska jag till Mia i Röfors och träffa några som jag gick tillsammans med på BF:) Det var ett tag sedan vi träffades. Så det ska bli jätte trevligt att träffa alla igen!

PÅ söndag blir det äventyrsbadet här i skövde som precis öppnat, får gå dit gratis! Alla vi i damlaget blev bjudna på detta!


Nej nu till skolan:)

Ha en bra dag!

Tegelstenar

När klockan ringde för en halvtimma sedan så var det på håret att jag slängde mobilen i väggen, jag är fruktansvärt trött idag. Det känns som att det ligger tegelstenar på ögonlocken och det är svårt att hålla upp ögonen. Måste försöka pigga på mig nu, vill gärna inte vara jätte trött under redovisningarna som ska hållas mellan 8.15-12.00. Men min tankar går nu just bara till min varma goa säng.

Jag kanske uppdaterar lite senare i kväll då det kanske finns lite mer att skriva.

Ha en bra dag!

Kreativ var namnet

Idag har det varit full rulle, begav mig till skolan en timma tidigare idag för jag skulle uträtta lite ärenden så jag gick hemifrån 9.00. Hade föreläsning mellan 10.15 till 12.00, den handla om genusanalys i bilderböcker. Vet inte riktigt vad jag tycker om den föreläsningen, läraren läser bara ur papprena men hon har mycket bilder så det är ju i alla fall bra. På lunchen så var jag på examensceremoni möte. Jag har nu insett att jag kanske inte borde tagit på mig detta för tiden räker inte till. Men nu är det bara att bita ihop. Efter lunchen så satt jag Karin och Marie och gjorde klar en analys av en bok, skönt att ha den ur världen. Sedan efter tre åkte cykla jag hem till Annelie och planera redovisningen av den digitala uppgiften i morgon. Så jag var hemma kl 18.00 idag, inte illa det:) Jag har ju i alla fall varit kreativ!

I morgon har jag som sagt redovisning och den är mellan 8.15-12.00 sedan ska jag sitta med min individuella uppgift och förhoppningsvis komma en bra bit på den! Få köra med straffmetoden i morgon helt enkelt. Inget plugg, ingen tv efter kl 18.00.

Ren tvätt till natten

Idag kommer jag inte lägga mig tidigt, igår sov jag djupt vid den här tiden. Håller på och tvättar, finns inte så många tider som passar under dagarna så det får bli kvällar. Ska snart gå ner och ta upp allt, emn får vika i morgon för det orkar jag inte nu:) 

Natti natti

Klapptjuv

Antingen är jag blind eller så har jag en Julklappstjuv i min lägenhet? Det är en julklapp som har försvunnit och jag hittar den inte:( Jag har letat i hela lägenheten på alla ställen som finns, till och med i frysen men den finns inte? Vad ska jag göra? Jag är inte gjord av pengar:(


Ny vecka!

God morgon alla bloggläsare!

Uppe med tuppen denna måndagsmorgon, och om en timma ska jag iväg ut till min fältstudieplats. Det är bara denna måndag och nästa måndag kvar för min del att följa det barn jag har följt hela hösten. Det är sorjligt att det snart är slut. Men det glädjer mig att det har gått bra för barnet i fråga! Annars idag tänkte jag försöka skriva processloggen när jag kommer hem och finslipa det jag redan har skrivit. Om jag hinner och har ork kanske jag ska bege mig till Puls och träna.

Ha en bra dag!

Dagens skratt!


Små ljud

Sitter vid datorn hemma hos mamma, det är bara jag som är uppe. Zirre trampa just förbi med, den katten är inte rätt vaccinerad..han gör allt som katter inte ska göra och lite till. Dessutom är katten en liten terrorist som gör livet surt för en om man inte går upp när han vill, det kan vara allt från att han vill ut till att bara vilja ha uppmärksamhet. Just nu hör jag bara små ljud runt om kring med, klockan tickar, tvättmaskinen tumlar runt och grannens klocka slår då och då. Snacka om att det är lyhört här.

Idag är det dags att åka hem till Skövde igen efter en helg med lyx. Älskar verkligen att va hemma och få maten serverad och knappt lyfta fingret. Men lite dåligt samvete har jag och den känslan borde jag slippa. Ångest. ångest och åter ångest, varför? Gör någonting Sofia i stället för att lägga allt framför dig. Lättare sagt än gjort:( Veckan framför mig kommer jag tillbringa i skolan,. ska försöka hålla mig där 8-16 i alla fall. Ska försöka bli klar med en uppgift som ska in den 16:e.

Nu börjar jag längta hem till min kära vänn Nina denna vecka har vi knappt sett varandra och det lär vi inte göra nästa vecka heller för hon jobbar konstant nu. Men jag är glad för hennes skull. Jag kanske får en anledning till att plugga ordentligt nu:) Nina och jag brukar hitta på så roliga saker så jag väljer det framför pluggandet som är så himla tråkigt. Men jag är glad att ha den tösen att leka med:)


Vad har hänt?

SVAR: Mycket! Både roliga och tråkiga saker.

Förra helgen tillbringa jag tillsammans med Nina och Robert i Nyköping. Ninas mamma fira vi och jag träffa många i hennes familj:) Jag hade en mycket trevlig och rolig helg.

För mycket
När jag kom hem till skövde igen la sig all tyngd på axlarna igen, och på måndagen bröt jag minst sagt ihop på kvällen innan jag skulle somna. Jag orkar inte med allt nu, det är aldeles för mycket. Skolan tar all energi och lusten för annat börjar svalna. Jag tänker skola 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Jag se till och med skolan varjedag från mitt fönster. Ibland blir det bara för mycket helt enkelt. När kroppen börjar säga ifrån är det dags att lägga ner vissa saker.

Jobbigt beslut
Fotboll är verkligen mitt liv, det är det roligaste jag vet, och jag missar nästan aldrig träningarna. Men på måndagen tog jag även beslutet att lägga skorna på hyllan en tag. Jag vela fram och tillbaka men det var den ända utvägen. Jag brukar aldrig välja bort träningar men just nu känns det som att jag inte har något val. Det var som att jag hade gråt i halsen när jag ringde och sa det till min tränare. Förhoppningsvis kan jag återuppta fotbollen i januari igen.


Vad händer i helgen nu då i helgen?
Just nu sitter jag i Askersund hos mor och njuter av att slippa se mitt hem och allt annat runt omkring och bara leva i min fantasi. har böckerna här brevid mig men jag har barat öppnat dem en gång. Förhoppningsvis kanske jag kan få lite mer energi i morgon, om inte annat får jag ge järnet när jag kommer hem.


Dagens skratt!


RSS 2.0